Geen kijkwijzer maar reiswijzer: welke bestemming is geschikt voor jonge kinderen?

blog

Geschreven op
maandag 18 maart
Geschreven door
Shannon van Duyl
Delen op social media

Ook met (heel) jonge kinderen kun je de hele wereld over reizen. Maar waar begin je? Is ieder land eigenlijk geschikt om naartoe te reizen met baby’s, peuters of kleuters? Wij hebben vijf bestemmingen voor je op een rij gezet die perfect zijn voor een reis met kleine kinderen. Van Azië tot Zuid-Amerika: wat wordt jullie volgende reis?

Bij het uitstippelen van jullie reis passen onze bestemmingsexperts de activiteiten en het reistempo aan op jullie wensen. Als je met jonge kinderen reist, plannen we vaak een extra rustdag in of korten we jullie reisafstanden per dag in. We zijn zelf met onze kinderen in het land geweest waar jullie naartoe gaan en hebben alle slaapplekken en activiteiten zelf uitgeprobeerd en geselecteerd. Zo kunnen we jullie écht goed adviseren.

Lekker relaxen op het strand in Mexico

Playa del Carmen Mexico

Mexico is een perfecte bestemming als je op zoek bent naar zon, zee, strand én genoeg te ontdekken. De reisafstanden zijn hier relatief kort en jullie bepalen zelf of jullie lekker willen luieren aan het strand of er samen op uit gaan. In de levendige badplaats Playa del Carmen slapen jullie bijvoorbeeld in een knus familiehotel met zwembad dicht bij van het strand en kom je samen volledig tot rust. Wil je meer avontuur, dan is een tripje waarbij je flamingo’s spot in het natuurreservaat Rio Lagartos perfect om ook met jonge kinderen te doen. Dobber daarna op jullie rug in het zoutmeer en smeer elkaar in met mineraalrijke modder: plezier gegarandeerd!

Naar Riksja Family Mexico

Route 66 with your kids in Amerika

In Amerika zijn de afstanden lang, maar de wegen uitstekend begaanbaar. Vrijwel alles is eenvoudig met de auto te bereiken en doorgaans stap je heel dicht in de buurt van je bestemming uit. Neem genoeg vermaak mee voor op de achterbank of ga voor een ouderwets gezellig spelletje ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’ voor urenlang plezier. Zowel het westen als het oosten van Amerika is geschikt om met jonge kinderen naartoe te reizen: ontdek bijvoorbeeld op je gemak the American way of life in Zuidwest-Amerika of ontmoet Mickey Mouse in Walt Disney World in Orlando, Florida.

Naar Riksja Family Amerika

Marokko: dichtbij en toch ver weg

Kookworkshop Marokko reis

Niet zo ver vliegen als naar Mexico of Amerika, maar wel onderdompelen in een totaal andere wereld? Dan is Marokko precies wat je zoekt. Het koninkrijk Marokko ligt op het kruispunt van Europa en Afrika, en is met zijn prachtige cultuur en rijke geschiedenis een verbazingwekkend land. Gedurende onze zomer is het twee uur vroeger in Marokko, in de winter scheelt het nog maar een uurtje. Marokkanen zijn zeer vriendelijk, gastvrij, behulpzaam en dol op kinderen. Je zult zien dat jullie kinderen soms zelfs sneller contact hebben met de lokale bevolking dan jullie zelf. In iets meer dan drie uurtjes vlieg je van Amsterdam naar Fes en beleef je samen het sprookje van 1001 nacht. Wrijf over die ene lamp en wie weet … misschien verschijnt de geest van Aladdin wel!

Naar Riksja Family Marokko

Op zoek naar Simba in Zuid-Afrika

Wie Zuid-Afrika zegt, zegt safari. Samen in het Kruger National Park op onderzoek gaan en leren over olifanten, giraffen, leeuwen en zelfs neushoorns is toch het leukste wat er is? Wij zorgen voor een bushlounge met zwembad, zodat jullie na een lange dag lekker even kunnen plonzen. Liever iets rustiger aan doen? Dan spot je pinguïns bij Boulders Beach, relax je aan het strand in Houtbaai en ga je natuurlijk even op de foto bij Kaap de Goede Hoop.

Naar Riksja Family Zuid-Afrika

Thailand: het land van de glimlach

Thailand is het land van oprechte vriendelijkheid. Wanneer je iets vraagt aan een Thai, zal deze altijd glimlachend antwoorden, ook al weet hij soms niet eens wat je bedoelt. Als je reist met kinderen, zul je merken dat je vrijwel overal met open armen wordt ontvangen. Op veel plekken kun je spaghetti, frietjes of pannenkoeken bestellen en als je wilt maakt de Thaise bevolking met liefde ‘gewone’ gerechten minder pittig. Samen genieten doe je aan het witte, brede en oneindige strand van Ko Lanta. Bovendien loopt het strand geleidelijk af; extra fijn om met jonge kinderen lekker in zee te plonzen.

Naar Riksja Family Thailand

Meer bestemmingen van Riksja Family

Benieuwd waar je nog meer allemaal heen kunt? We bieden verre reizen met kinderen aan naar maar liefst twintig landen. Bekijk al onze bestemmingen en bepaal wat jullie volgende reis wordt.