Dé plekken om wilde dieren te spotten

blog

Geschreven op
vrijdag 16 februari
Geschreven door
Shannon van Duyl
Delen op social media

Welk dier zou jij graag met je kinderen in het wild willen zien? Op de verschillende Riksja-bestemmingen zijn tal van wilde dieren te zien. Ga met de boot naar het schildpaddenstrand in Costa Rica of spot flamingo’s in Mexico. Liever wat spannender? Dan is een safari in Sri Lanka wellicht wat voor jou: luipaarden zitten verstopt in de bomen en krokodillen warmen zich op aan de oever van het meer. Wil je nóg dichter bij de wilde dieren komen? In Amerika kun je zwemmen met zeekoeien. We hebben de tien leukste wild-activiteiten voor je op een rij gezet.

1. Orang-oetans in Indonesië

Weet jij wat ‘orang-oetan’ letterlijk betekent? Bosmens. Ze zijn een van de meest bedreigde diersoorten, maar in de jungle in Indonesië zijn de mensapen gelukkig nog in het wild te bewonderen. Met een ervaren gids trek je de bossen van Sumatra in. Plotseling hoor je wat gekraak boven je: een nieuwsgierige orang-oetan komt even een kijkje nemen. De dieren zijn hier in het wild uitgezet, dus voeren of aanraken is uit den boze, maar geloof ons: ze in de vrije natuur zien, is meer dan voldoende.

Naar Riksja Family Indonesië

2. Vleermuizen in Thailand

In Khao Yai in Thailand kun je voor wild je hart ophalen. Hier leven wilde olifanten, apen, slangen en tal van vogels. Leuk om met kinderen te doen: ga vleermuizen spotten. Rond halfvier ‘s middags rijd je met een groep te jungle in, richting de vleermuisgrotten. Als de avond valt, worden de insecten actief. Plots zie je duizenden vleermuizen de grot uit vliegen om hun maaltje te gaan halen. Een spectaculair gezicht als de hemel zwart kleurt door de vele fladderaars.

Naar Riksja Family Thailand

3. Schildpadden in Costa Rica

Schildpad Costa Rica

In Costa Rica vaar je midden door de tropische jungle naar het schildpaddenstrand. Een belevenis voor jullie als ouders, maar zeker ook voor de kinderen. Want het vooruitzicht van schildpadden is al bijzonder, maar ook tijdens de boottocht kunnen jullie dieren spotten. De ervaren gids weet de dieren te herkennen en zal jullie een handje helpen. Apen, luiaards, kaaimannen, rivierotters, toekans … wie weet wat je allemaal te zien krijgt. Eenmaal bij het strand zie je in de duisternis hoe een schildpad haar eieren legt of hoe pasgeboren schildpadjes hun weg naar de zee proberen te vinden.

Naar Riksja Family Costa Rica

4. Leeuwen in Zuid-Afrika

De befaamde Big Five bestaat uit de leeuw, de neushoorn, de olifant, het luipaard en de buffel. Deze dieren kun je allemaal spotten in Pilanesberg National Park in Zuid-Afrika. En extra leuk: de safari is voor het hele gezin. Het gebied is malariavrij, gemakkelijk te bereiken en je kunt er veel dieren spotten in weinig tijd. En hoe bijzonder is het voor je kind (en stiekem ook voor jou) om een majestueuze leeuw nu eens niet te spotten achter de tralies van Artis, maar nu op een paar meter afstand van je jeep?

Naar Riksja Family Zuid-Afrika

5. Zeekoeien in Amerika

Zet je duikbril op en spring het water in: welkom in de Crystal River van het Amerikaanse Florida. Het duurt waarschijnlijk niet lang voordat de eerste zeekoeien aan komen zwemmen. De manatees zijn erg nieuwsgierig aangelegd en vinden het meestal wel gezellig om even te blijven rondhangen. Weetje: er is geen minimumleeftijd verbonden om te zwemmen met zeekoeien. Het is natuurlijk wel best spannend om een drie meter lang dier voor je te zien opdoemen in het troebele water, dus we raden aan de kinderen even voor te bereiden. De dieren zijn gelukkig heel zachtaardig en doen geen vlieg kwaad.

Naar Riksja Family Amerika

6. Orka’s in Canada

In juli en augustus heb je in de wateren van Canada wel 95% kans om orka’s en andere walvissen te spotten. Een ervaring die spannend is voor het hele gezin. Naast de orka’s en walvissen worden er ook geregeld zeehonden, zeearenden en dolfijnen gespot. Niets gezien? Zelfs dan is het een heerlijke dag op het water .

Naar Riksja Family Canada

 7. Kikkers in Peru

Met de boot of lopend kun je het oerwoud van Peru verkennen. Van doodshoofdaapjes tot blauwgele ara’s en van felgekleurde kikkers tot bloeddorstige piranha’s: je vindt ze hier allemaal. Over bloeddorstige piranha’s gesproken: je kinderen mogen de bijtgrage visjes zelf gaan vangen. Geen zorg: de gids haalt de piranha’s van het haakje, zodat je kinderen nog met alle ledematen intact thuiskomen.

Naar Riksja Family Peru

8. Olifanten in Sri Lanka

Een safari in Sri Lanka is met kinderen zeker de moeite waard. Met een open jeep rijd je door het Yala National Park. De spanning stijgt… Ga je wilde dieren tegenkomen? Je hoeft niet bang te zijn dat je zonder resultaat huiswaarts keert, want er is hier genoeg te spotten. Vooral de olifanten zijn niet over het hoofd te zien, maar met een beetje geluk zie je ook apen, krokodillen en misschien zelfs wel een luipaard. En wat is het gaaf als een zwarte beer precies langs de jeep loopt.

Naar Riksja Family Sri Lanka

9. Flamingo’s in Mexico

Flamingo's Mexico

Niet in bad met je broertje of zusje, maar met roze flamingo’s. In het rustige vissersdorpje San Felipe kun je al in de verte flamingo’s op één poot zien balanceren. Het meer kleurt roze van de vele vogels. Tijdens de twee uur durende boottocht heb je bovendien kans om arenden in bomen te spotten. Degenkrabben en kleine krokodilletjes zwemmen langs de boot. Een tip: aan het einde van de middag komen alle vissers terug en is er de mogelijkheid om de visvangst te bekijken

Naar Riksja Family Mexico

10. En niet te vergeten: de panda’s in China

De reuzenpanda’s staan symbool voor China. Helaas zijn ze niet in het wild te zien, maar je kunt de enorme beren wel met eigen ogen bewonderen in het Panda Breeding Centre. Helaas is de favoriete bezigheid van panda’s slapen. Ga daarom zo vroeg mogelijk, want ’s ochtends zijn de dieren het actiefst en heb je kans om ze te zien rennen, knuffelen en stoeien, of – als ze even willen bijkomen – te zien knabbelen aan een bamboetak.

Naar Riksja China

Meer inspiratie?

Kunnen jullie ook niet wachten om een van deze dieren in het wild te spotten?  Dat snappen we helemaal! Bezoeken jullie liever een andere bestemming? Met 21 landen is er altijd wel een bestemming die bij jullie wensen past!