De leukste vervoersmiddelen met kinderen

blog

Geschreven op
woensdag 18 januari
Geschreven door
Shannon van Duyl
Delen op social media

Per landrover, te paard, in een cable car of tuk tuk. Er zijn genoeg  mogelijkheden als het om vervoersmiddelen gaat. Je kunt natuurlijk gewoon de auto nemen of in een bus stappen, maar er zijn veel leukere vervoersmiddelen te vinden in je bestemmingsland. Wil je net als wij, allerlei soorten vervoersmiddelen uitproberen op reis? Dit zijn volgens ons de leukste tien:

Met een jeep door Zuid-Afrika

jeep giraffe zuid-afrika

Met je verrekijker spot je vanuit je landrover allerlei soorten wilde dieren in Zuid-Afrika. Met je gezin stap je in de jeep en zigzag je door het safaripark. Je kinderen doen actief mee door zelf naar dieren te speuren. Spot je tijdens je game drive een tijdje niks? Geen zorgen, je kinderen vervelen zich niet: de gids vertelt allerlei leuke weetjes over de dieren. Tijdens onze game drive stak er opeens een giraffe over, vlak voor de landrover langs. Dit maakte zo’n indruk op de kinderen: ze waren er stil van!

Per cable car de straten van San Francisco af racen

Je bezoek aan de karakteristieke stad San Francisco mag echt niet eindigen zonder een ritje met de ouderwetse cable car te hebben gedaan. Zorg dat je opstapt richting het noorden zodat je een mooi uitzicht hebt op de baai en de bruggen. Soms zijn de straten zo steil, dat je best hard naar beneden racet. Onze kinderen vonden het geweldig! Zorg wel dat iedereen zich goed vasthoudt en let op waardevolle spullen. Zoeven jullie straks naar beneden met het indrukwekkende Alcatraz-eiland als uitzicht?

Fiets door Bangkok

bangkok-fietsen-met-kinderen-vervoersmiddelen

Leuke plekjes in Bangkok ontdekken? Verken trappend deze drukke Thaise stad! Kleine kids kunnen bij jou achterop en tieners krijgen zelf een passende fiets. Wandel met de fiets aan de hand over de markt en baan je weg door smalle steegjes. Rijd langs werkplaatsen, gouden tempels en ouderwetse autovrije wijken. Kijk je ogen uit in de diverse stad Bangkok.

Raften langs vulkanen in Peru

Zin in wat avontuur? Ga dan raften op de Rio Chili in Peru. Je rijdt samen naar de voet van de Misti-vulkaan, waar je te water gaat. Jullie zijn klaar om te gaan. Met je zwemvest aan, helm op en een peddel in je handen, zoef je de stroomversnellingen af! Er peddelt een jongen met je mee die filmpjes maakt en als het nodig is assisteert.

Hobbel op een kameel de Marokkaanse woestijn door

jongetje op kameel-vervoersmiddelen

Marokko echt beleven? Hobbel op een kameel de woestijn over. Laat in de middag vertrek je, wanneer de zon niet te fel is en je rustig van de rit kunt genieten. Je kinderen kunnen vanaf zeven jaar al alleen op een kameel zitten. Kleine kinderen bij je? Geen probleem, zij kunnen voorop bij jou op je kameel. Na ongeveer anderhalf uur sjokken door oranje duinen, kom je bij het tentenkamp waar je gezellig overnacht.

Tour met een oldtimer door Havana in Cuba

De oldtimers in Cuba zijn al mooi om te spotten, maar erin rijden is vele malen leuker! Rijd meteen vanaf de luchthaven met een oldtimer naar je eerste overnachtingsplek. Om de stad Havana te leren kennen, stap je in een felgekleurde oude auto en tour je door de Cubaanse straten.

Tuk tuk door de straten van Colombo in Sri Lanka

tuk tuk sri lanka-vervoersmiddelen

Je ziet deze felgekleurde autootjes overal in Sri Lanka: tuk tuk’s! Zoef je weg door de stad Colombo in een tuk tuk en stap uit waar je maar wilt. Voor de kinderen fijn, want ver lopen hoeven jullie niet. Stop in de kleurrijke volksbuurten en wandel over de markten, waar je de Bollywood-muziek op de achtergrond hoort. Vervolgens stap je weer in je tuk tuk. Toeter je weg door Colombo!

Slinger tussen de boomtoppen in Mexico

Ga de uitdaging aan en zipline met je gezin tussen de boomtoppen in Mexico. Je slingert in zeven keer van boom naar boom, waarvan de laatste zipline meer dan honderd meter is. Zelf vonden wij dit best spannend, maar de kinderen vonden het fantastisch!

Te paard door Monument Valley in Amerika

amerika monument valley vervoersmiddelen paardrijden

Voor het echte wilde westen-gevoel is dit natuurlijk het leukste vervoersmiddel in Amerika: te paard Monument Valley door! Met je tieners trek je de vallei in en hobbel je in ongeveer twee uur tussen de rotsen door. Te paard verken je dit ‘indianenland’ pas goed, want met de auto mag je niet zover komen. Het is net of je een schilderij binnen stapt!

Tel de huizen vanuit de supersnelle trein in China

In China stap je in de supersnelle trein die van Beijing naar Xi’an racet. In zes uur tijd zoef je door de landschappen naar je bestemming. Het is niet alleen een hele snelle trein, je betaalt er ook niet veel voor. In Nederland hebben we deze hogesnelheidstrein niet meer, dus extra leuk om in China en ritje te maken. Lukt het jullie om alle huizen te tellen onderweg?

Heb jij al zin om deze leuke vervoersmiddelen met je kinderen uit te proberen? Stel je eigen reis samen met onze bouwstenen in bijvoorbeeld Zuid-Afrika of Peru. Ben je er nog niet uit waar je heen wilt? Bekijk onze bestemmingen of vind nog meer inspiratie in ons RiksjaKids-blog!