Peru met kinderen – avontuur en actie

blog

Geschreven op
donderdag 21 december
Geschreven door
Shannon van Duyl
Delen op social media

Ga raften aan de voet van een vulkaan, spot krokodillen in het Amazonewoud of wandel door het Andesgebergte naar Machu Picchu: een reis naar Peru met je kinderen staat garant voor avontuur, natuur en actie tegelijkertijd. Okay, soms heb je een lange busrit. Of reis je naar grote hoogte. Maar het afwisselende landschap, de kleuren en geuren én de niet te missen excursies maken Peru een perfecte bestemming voor gezinnen met (oudere) kinderen.

Peru met kinderen - Machu Picchu

#1 Drie-daagse trekking naar de Machu Picchu

Met stip op 1: de verloren Inca-stad Machu Picchu. Waarschijnlijk dé reden waarom je naar Peru gaat met je gezin. Maar je moet er wel wat voor doen! De Lares-Trail is iets minder zwaar dan de klassieke Inca-Trail, maar nog steeds pittig. Je komt weinig andere toeristen tegen en onderweg is het uitzicht en de natuur spectaculair. Slapen doe je in een tentje. Het kan behoorlijk koud zijn, maar eenmaal bij de Zonnepoort vergeet je alles: het uitzicht over de stad (wanneer de mist is opgetrokken) is een oprecht kippenvelmoment.

Peru met kinderen - tokkelen Colca Canyon

#2 Tokkelen in de Colca Canyon

De Colca Canyon is een van de diepste kloven ter wereld, met een spectaculair uitzicht. En the place to be om condors te spotten. Met hun spanwijdte van vaak meer dan drie meter zijn ze niet te missen, zwevend op de thermiek. Maar zelf zweven is natuurlijk veel gaver. Met een helm op en een veiligheidsharnas aan tokkel je, met zo’n 70 kilometer per uur, naar de overkant. Die is 300 meter verder, dus alleen geschikt voor kids (en ouders) met lef. Vergeet niet naar beneden te kijken!

Peru met kinderen - Heilige Vallei

#3 Mountainbiken door de Heilige Vallei

Rustpunt in je reis door Peru, dat is de Heilige Vallei. Kleine dorpjes, velden vol met bloemen en veel Inca ruïnes. De leukste manier om met je kinderen deze Vallei te verkennen? Met een mountainbike. Langs wilde rivieren, onder watervallen door en op je gemak cruisend door de vallei. Heb je onderweg dorst? Stop dan bij een van de kleine kraampjes waar locals drankjes verkopen. Oefen goed op je Spaans, want iedereen wil een praatje met je maken.

Peru met kinderen - Amazone

#4 Avontuur in de Amazone

Dit tropische toetje van Peru mogen jij en je kinderen niet missen. Verken het Amazonewoud en ga op zoek naar wilde dieren. Wat dacht je van doodshoofdaapjes? Of felgekleurde ara’s die door het oerwoud vliegen? Ga je in het donker op pad dan is de kans groot dat je gifkikkers of zelfs harige tarantula’s tegenkomt. Als kers op de taart ga je vissen. Op piranha’s. Voorzichtig wanneer je de piranha’s van je hengel haalt, want hun tanden zijn echt vlijmscherp.

Peru met kinderen - raften

#5 Raften tussen de vulkanen

Arequipa, in het zuiden van Peru, ligt aan de voet van wel drie actieve vulkanen en staat op de Wereld Erfgoedlijst. Vanwege de goed bewaard gebleven koloniale en kleurrijke architectuur. Cultuur snuiven dus. Actie? Die vind je aan de voet van de Misti Vulkaan, in de kloof. Met een helm, wetsuit, zwemvest en waterschoenen stap je, samen met je kinderen, op een raft. Categorie drie of hoger kom je op deze rivier niet tegen, maar de stroming is echt wild genoeg om een adrenalinekick te krijgen.