Naar boven

Indonesië Lombok

In de meivakantie naar Azië

blog

De meivakantie is volgens onze experts en reizende ouders de perfecte vakantie om een rondreis te maken door Azië. Omdat de kinderen dan niet een maar twee weken vrij zijn van school is dit genoeg tijd om een nieuw land, verder weg van huis, te ontdekken. We leggen je in dit blog graag uit waarom je in de meivakantie naar Azië moet.
Decorative torn edge

Regenseizoen Azië

Bali rijstvelden

Vanaf mei tot en met oktober is het regenseizoen in Azië. Dit betekent dat je in de meivakantie nog prima kunt genieten van de zon zonder de regen. In de meivakantie liggen de temperaturen gemiddeld rond de 25-30 graden wat de ideale temperatuur is om naast het chillen op de stranden ook activiteiten te ondernemen.

Voordelig

Zomervakantie 2024

Veel reizigers gaan naar Azië in de zomervakantie waardoor de prijzen in deze periode het hoogst liggen. Daarom is het ideaal om in de meivakantie naar Azië te gaan met je kinderen. Het continent is natuurlijk nooit echt duur, maar toch is het fijn als je niet altijd de hoofdprijs betaald. Voor een maaltijd in een restaurant in Azië betaal je gemiddeld maar zo’n vijf euro per persoon. Ook de vliegtickets liggen in de meivakantie het laagst om naar Azië te vliegen.

Je bent de massa voor

Japan Okinawa

Ga je in de meivakantie naar Azië? Dan ben je de massa’s toeristen voor en geniet je in alle rust van de tropische stranden, rijstvelden en de highlights van de landen. De meeste families vertrekken vaak in de zomervakantie naar bestemmingen die verder weg liggen omdat je dan langer weg kan zijn. Onze experts en reizende ouders vinden een rondreis van twee weken door Azië ideaal.

Kindvriendelijk en veilig

Vietnam Sapa

De lokale bevolking van veel landen in Azië is helemaal weg van kinderen en doen ze er alles aan om jullie een fijn verblijf te bieden. Het is daarom ook een ideale bestemming om naartoe te gaan als je voor het eerst met kinderen op reis gaat. Ben je benieuwd wat andere reizende ouders van Azië vinden? Lees dan de reisverhalen van Marlieke van Kleine Globetrotter die met ons naar Thailand zijn geweest in de meivakantie 2023.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer reisblogs:

background-pattern