Naar boven

Tanzania-Locals-Kids

8x reizen met hart voor de wereld in Afrika

blog

Afrika is zoveel meer dan wildlife. Als je het ons vraagt, maken vooral de ontmoetingen met de mensen je reis onvergetelijk. Niet voor niets kiezen we al 20 jaar bewust voor lokale samenwerkingen en reizen we samen met hart voor de wereld naar Afrika. In dit blog vind je enkele van onze bouwstenen waarmee je net even wat meer impact maakt tijdens je reis.
Decorative torn edge

Verblijf bij de Masai in Tanzania

Tanzania Masai familiereis

Ontmoet de lokale Masai-stam en kom alles te weten over hun eeuwenoude tradities en hoe ze in harmonie leven met de wilde dieren en natuur. Om jullie volledig onder te dompelen in hun cultuur, overnachten jullie ook in de lokaal gerunde eco-lodge die je doet denken aan de hutten van de Masai. Een groot verschil: er is een zwembad. Tijdens dit bezoek maak je samen met de Masai-gids een wandelsafari, leer pijl en boog schieten en bezoek hun lokale project in Tinga Tinga. Hier krijgen de kinderen les in een klein schooltje en vrouwen maken hier gezamenlijk sieraden. Dit bezoek is zoveel meer dan een uitje en heeft daadwerkelijk een positieve impact op de stam en hun lokale schoolproject.

Fiets samen Marrakech een stukje schoner

Hoe leuk is het om samen de smalle straatjes van Marrakech te ontdekken en te komen op plekken waar je anders nooit zult komen? Wat deze fietstocht juist zo leuk maakt is dat het georganiseerd wordt door een lokaal fietsproject dat een Nederlandse vrouw hier ooit gestart is. Ontdek je op deze manier de stad, dan support je dit project waardoor kinderen leren fietsen en vooral jonge vrouwen worden opgeleid tot gids of fietsenmaker. Ook stimuleren zij het fietsen om zo de vervuilende scooters uit de stad te weren. Samen fietsen we dus eigenlijk Marrakech een stukje schoner.

Ontmoet de Xhosa-bevolking in Zuid-Afrika

Xhosa-bevolking in Zuid-Afrika

Maak samen met je kinderen kennis met de lokale Xhosa-bevolking in de Westkaap. Verwacht geen toeristen show, maar echt een kijkje in hun echte leven. De lokale gids Sandile neemt jullie mee door haar gemeenschap waar je een schooltje en bibliotheek bezoekt. Dit is meer dan een uitje, want je draagt daadwerkelijk financieel bij aan deze wijk.

Stap op de trein naar het strand in Kenia

Diani Beach Kenia

Wie Afrika zegt, zegt niet direct treinreizen. Toch kun je op de trein stappen naar Diani Beach in Kenia. Dit is niet alleen dé manier om lokaal reizen, maar ook nog eens een stuk duurzamer. Het leuke aan deze treinrit is dat je dwars door het Tsavo National Park. Misschien spotten jullie onderweg dus nog wel een olifant!

Bezoek het Buffelsdrift Conservation project in Zuid-Afrika

zuid-afrika-kinderen

Dit wildpark is net even anders dan normaal. Buffelsdrift heeft namelijk als doel om de dieren die zij opvangen weer terug te laten keren in het wild. Kan dit niet, dan zorgen zij ervoor dat de dieren hier levenslang een veilig thuis hebben. Daarnaast zetten zij zich in voor het natuurbehoud van de regio en zetten ze verschillende

Overnacht in Tanzania in een hotel met een hart

Hotel met een hart bij Seringeti

Wie naar Tanzania gaat, wil natuurlijk de Serengeti niet overslaan. Maak je verblijf hier extra bijzonder door te kiezen voor een hotel met hart. Je slaapt hier niet alleen met een fantastisch uitzicht op de vallei, maar je steunt ook het aangrenzende weeshui

Ontmoet de San in Namibië

Namibië San

Bereid je kinderen wel even voor op een tijdje offline, maar deze ontmoeting wil je niet missen! In Namibië ontmoet je namelijk de San-bevolking.Lokale partner John groeide met ze op en zorgt er nu voor dat de kennis en cultuur van deze stam generatie op generatie overgedragen kan blijven worden. Met je bezoek aan de San draag je bij aan het behoud van het leefgebied van de stam en steun je lokaal gerunde projecten waardoor kinderen naar school kunnen en vrouwen betere kansen in de maatschappij krijgen. Tijdens een bezoek aan een traditioneel San-dorp kun je deelnemen aan verschillende activiteiten en rituelen, zoals het maken van vuur, het jagen met pijl en boog en het zingen en dansen van traditionele liederen. Deze ervaring biedt een uniek inzicht in de manier van leven van dit oude volk en is een geweldige manier om kinderen meer te leren over andere culturen.

Maak je eigen koffie in Moshi

Koffieboer in Tanzania

Tijdens een familiereis naar Tanzania kun je bij Moshi bij de lokale koffieboeren op bezoek. Samen wandel je door de koffieplantages en de kinderen kunnen helpen om een kopje koffie te zetten van bonen die ze zelf hebben plukken. Doog, brand en maal jullie eigen bonen en daarna geniet je van je eigen gemaakte koffie. Met dit bezoek geniet je niet alleen van van een bijzondere ervaring maar ook een sociaal project voor de lokale gemeenschap hier.

Ontmoet ons team van reizende ouders én Afrika-experts

background-pattern