Amerika - Over de route 66

Wow, hier wil je slapen met je kinderen!

blog

Geschreven op
dinsdag 24 januari
Geschreven door
Shannon van Duyl
Delen op social media

Natuurlijk kiezen we niet zomaar een hotel lukraak uit. We willen het liefst slapen op een plek in de sfeer van het land. Zo’n plek waar je je meteen thuis voelt door de mensen die er werken en die gewend zijn aan kinderen. Een beetje gemak en comfort is ook erg fijn en als het kan een plek met zwembad. Bijzonder overnachten dus. Zijn we veeleisend? Wel nee! Dit zijn vijf slaapplekken die wij (en onze kinderen) écht fantastisch vonden (overigens op willekeurige volgorde, maar wat ons betreft horen ze allemaal op je bucketlist).

Slapen in safari-stijl

Dit is een bijzonder plekje. Net buiten Oudtshoorn in Zuid-Afrika vonden we een safarilodge (met onverwarmd zwembad) die we niet meer kunnen vergeten. Je slaapt hier in tenten, comfortabel ingericht met airco, minibar én – onze kinderen vonden deze fantastisch – buitendouche! Je slaapt midden in de natuur, dus je hebt best grote kans dat je nijlpaarden ziet als jij aan het ontbijt zit (dus vergeet je camera niet!).

Naar Riksja Family Zuid-Afrika

Slapen onder de sterrenhemel


De woestijn heeft gewoon iets magisch en de Sahara-woestijn van Marokko vinden we toch wel een van de mooiste ter wereld. Hobbel op een kameel door de zandduinen en kies voor een nachtje onder de sterrenhemel. ’s Avonds eet je traditionele tajine, drink je zoete muntthee en luister je naar berberliedjes rond het kampvuur. En dan moeten jij en je kinderen toch kiezen: tellen jullie de fonkelende sterren vanaf je bed op een zandmatras of duiken jullie toch vannacht de tent in?

Naar Riksja Family Marokko

Slapen in een gemeenschap

Midden in Khao Sok Nationaal Park hebben we samen met de Thai een plek gebouwd waar natuur en mensen samenkomen: welkom in onze Anurak Community Lodge. De Thaise bevolking runt de lodge: ze koken voor je, onderhouden de plek en nemen je mee de jungle in om hun leefplek aan je te laten zien. Niet iedereen spreekt hier even goed Engels, maar hun lach maakt meer dan goed. Een plek waar je gegarandeerd mooie ontmoetingen maakt!

Naar Riksja Family Thailand

Slapen op de prairie

Je bent in Canada, dus wat is er nog leuker om ook écht op een ranch op de prairie te slapen? En wij gingen zelf all the way met marshmallows roosteren boven het kampvuur, steaks eten in een nabijgelegen saloon en uiteraard sjokken op een paard (met cowboyhoed) door de velden. Slapen doe je in een oude (wel comfortabele) hooischuur, dit maakt het plaatje helemaal compleet!

Naar Riksja Family Canada

Slapen in een fijn resort met uitzicht


In het binnenland van Bali ligt Ubud. Dit is een plek met veel rijstvelden, tempelhuisjes en ambachtelijke dorpen. De leukste manier vinden we om de omgeving per fiets te verkennen, maar … oh laten we niet vergeten: onze slaapplek is hier ook zó fijn. Het ligt net buiten het centrum van Ubud, midden tussen de groene rijstterrassen. Je slaapt hier in fijne bungalowhuisjes én je duikt zo het zwembad in (mét uitzicht, zie foto als bewijs).

Naar Riksja Family indonesië

Op zoek naar meer inspiratie?

Kamperen IndonesieVerblijf je ook graag in accommodaties die net even anders dan anders zijn? Op onze 5 bijzondere slaapplekken, blijf je het liefst de hele nacht wakker! Zoek je iets meer Avontuur? Ontdek dan onze slaapplekken waarbij je van het gebaande pad gaat.

Amerika - Over de route 66