De 6 beste landen voor een korte vakantie met kinderen

blog

Geschreven op
donderdag 25 juli
Geschreven door
Shannon van Duyl
Delen op social media

Een reis met jonge kinderen moet vrijwel altijd worden gepland in een van de schoolvakanties. Maar op de zomervakantie na zijn alle schoolvakanties maximaal één tot twee weken. Kun je dan wel een verre reis maken met je gezin? Zeker weten! Boeken, koffers pakken en gaan: deze zes landen zijn perfect voor een korte vakantie met kinderen.

Ontspanning en cultuur in Griekenland

Griekenland-met-kinderen

Niet al te ver vliegen (drie uurtjes ongeveer), slechts één uur tijdverschil (dus geen jetlag) en een goede mix tussen ontspanning en cultuur: een korte vakantie naar Griekenland is genieten voor het hele gezin! De herfstvakantie in oktober en de meivakantie zijn voor Griekenland de ideale reisperiode. Het is dan met gemiddeld 25 graden prettig toeven op zowel het vaste land als in de stad en op de eilanden. En in negen dagen genieten jullie al samen van zon, zee, strand en een vleugje cultuur.

Naar Riksja Family Griekenland

Het sprookje van duizend-en-een-nacht in Marokko

Avontuurlijke reizen met kinderen in Marokko

Op maar vier uur vliegen vanaf Amsterdam stap je met je gezin de exotische wereld van koningssteden, kasbahs en kamelen in. De reisafstanden in Marokko zijn relatief kort, waardoor je in bijvoorbeeld acht dagen het land op je gemak ontdekt, of in een wat hoger reistempo. Bijkomend voordeel: de beste periode om door Marokko te reizen is het voor- en najaar. In deze periode zijn de temperaturen aangenaam en kun je overdag op uit trekken om het land te ontdekken zonder dat de warmte je teveel wordt.

Naar Riksja Family Marokko

Rotsen en kamelen in Jordanië

Jordanië

Over korte reisafstanden gesproken… Wat dacht je van Jordanië? Eén uurtje langer vliegen dan Marokko (vijf uur, dus) en je bevindt je tussen knalrode zandduinen, sloffende kamelen en Arabische markten met geurende specerijen. In Jordanië is het één uur later dan in Nederland en de reisafstanden zijn er relatief kort. In negen dagen ontdekken jullie de highlights van het land terwijl jullie rondgereden worden door een chauffeur.

Naar Riksja Jordanië

Maya-ruïnes ontdekken in Mexico

Mexico Chichen itza

Iets verder weg maar alsnog veel zien in een kortere periode? Dan is Mexico precies wat je zoekt. De mooiste bezienswaardigheden liggen relatief dicht bij elkaar op het schiereiland Yucatán en het is naar Mexico relatief kort vliegen: binnen zo’n tien uur zit je al in de huurauto op weg naar een Maya-ruïne. In ongeveer twaalf dagen combineer je cultuur, natuur en strand met elkaar, zonder van hot naar her te rennen. Zoals ze in Mexico zouden zeggen: mañana, mañana.

Naar Riksja Family Mexico

Streetfood en scooters in Vietnam

Vietnam Ha long Bay

Je zou het misschien niet verwachten, maar ook Vietnam is een perfecte bestemming voor een korte vakantie met kinderen. In ongeveer twee weken ga je op foodsafari in Hanoi, fiets je samen door de rijstvelden, slaap je op een boot in Halong Bay én ga je op de motor langs mausoleums in Hué. Allemaal op een relaxed reistempo, want jullie zijn natuurlijk wel op vakantie.

Naar Riksja Family Vietnam

Op safari in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika Safari giraffe

Hoogstwaarschijnlijk hebben jullie al met een 3D-bril op en een grote bak popcorn in de hand de nieuwe The Lion King op het witte doek gezien. Begint het daardoor een beetje te kriebelen om Simba, Timon en Pumbaa in het echt te spotten? Dan móét een rondreis door Zuid-Afrika op jullie bucketlist.

Samen op safari in het Kruger Nationaal Park, genieten van indrukwekkende rotsformaties, spectaculaire watervallen en mooie vergezichten op de Panoramaroute en natuurlijk fietsen tussen de wijnvelden van Stellenbosch … Zuid-Afrika is mooi, mooier, mooist. Extra pluspunt: je vliegt vanaf Amsterdam in één rechte lijn naar Zuid-Afrika, zonder tijdzones te doorkruisen. Geen last van een jetlag, dus!

Naar Riksja Family Zuid-Afrika

Bestemming uitgekozen en klaar voor vertrek?

VliegtuigOver jetlags gesproken: niemand zit erop te wachten om de eerste paar dagen van zijn reis volledig van de leg te zijn. Met deze handige anti-jetlagtips voorkom – of verminder, in elk geval – je een jetlag bij jonge kinderen.