Naar boven

glamping

4 redenen waarom je vandaag nog een glamping-rondreis door Zuid-Afrika wilt boeken

blog

Geschreven op
woensdag 11 december
Geschreven door
Shannon van Duyl

Mocht je er nog nooit van gehoord hebben, dan verzekeren we je ervan dat het geen spelfout is: glamping bestaat. En het is léúk! Glamping is een samenvoeging van het Engelse glamourous en camping. Overnachten in een (safari)tent, maar wel mét (voorverwarmde) bedden in plaats van slaapmatjes en airco. Ben je op zoek naar een glamping-rondreis in Zuid-Afrika? We vertellen je graag meer over deze fijne én comfortabele manier van vakantie vieren.

Kamperen met de luxe van thuis

Glamping is een soort kamperen-twee-punt-nul. Slapen onder een tentdoek, maar wél in een gewoon bed en mét airco. Extra fijn: jullie hoeven niet ’s avonds nog je tent op te zetten na een lange dag wildlife spotten, maar kunnen lekker meteen in een (verwarmd) bed duiken dat zelfs al is opgemaakt. En zijn jullie op een gegeven moment wel even klaar met buiten de deur eten? In veel glamping-tenten vind je een (kleine) pantry, waar je gewoon zelf kunt koken. O ja, én jullie kunnen ’s ochtends gewoon lekker douchen in je eigen badkamer.

Overnachten midden in de natuur

Hotels zijn natuurlijk (meestal) gewoon gebouwen, vaak in een stad of in elk geval op een plek waar redelijk veel mensen komen. Glamping-tenten staan soms (eerder vaak dan niet) in the middle of nowhere. Zo kun je in Zuid-Afrika overnachten tussen de wijnranken in de bergachtige binnenlanden, midden in een natuurreservaat in ‘The Crags tussen Plettenberg en Natures Valley of op het terrein van een struisvogelboerderij. Geniet vanaf jullie eigen houten terras van het prachtige uitzicht, steek ’s avonds een kampvuurtje aan en slaap ’s nachts in een supercomfortabel bed.

Glamping in Zuid-Afrika kan het hele jaar door

Er zijn weinig mensen die in de winter voor hun plezier gaan liggen bibberen in een tent op een luchtbedje. De meesten van ons gaan daarom ook vooral in de zomer eropuit met de tent of vouwwagen. Maar glamping kan het hele jaar door! Ook in Zuid-Afrika, want echt grote temperatuurverschillen tussen de jaargetijden zijn er niet en overdag is het er gemiddeld 25 graden. Maar vergis je niet: ’s avonds koelt het ook in Zuid-Afrika flink af. Gelukkig slaap je in je glamping-tent in een lekker, verwarmd bed met een dikke deken of slaapzak. Een warme pyjama erbij aan en koud zul je het niet hebben.

Slapen in één kamer

glamping

Bij het samenstellen van onze Zuid-Afrika-bouwstenen letten we er zo veel mogelijk op dat we overnachtingsplekken uitzoeken waarbij je met het hele gezin een kamer deelt. Helaas is dat alleen niet overal mogelijk: soms overnacht je – wel op een schitterende plek, natuurlijk – in twee aangrenzende kamers. Glamping-tenten of -lodges bestaan eigenlijk altijd uit één (grote) slaapkamer. Vinden jullie het dus prettig om als gezin in één ruimte te slapen, dan is glamping de ideale oplossing.

Stel jullie eigen glamping-avontuur samen

Kunnen jullie niet wachten om te slapen in een luxe tent midden in de natuur? Stel dan jullie eigen glamping-rondreis samen! Op veel plekken in Zuid-Afrika bieden we speciale glamping-bouwstenen aan. Zo kunnen jullie zelf bepalen of je liever in een hotel of in een glamping-tent slaapt én hoe jullie reis eruitziet.

Of ga voor de complete glamping-rondreis die wij alvast samen hebben gesteld. In twee weken combineren jullie de omgeving van Kaapstad met de tuinroute in het zuiden van Zuid-Afrika en slapen jullie onderweg op de allermooiste glamping-plekken. Wij hebben de rondreis samengesteld, maar alles is uiteraard geheel aan te passen aan jullie wensen. Hier een dagje langer, daar een dagje korter? Roept u maar! We helpen je graag.

Bekijk de Zuid-Afrika glamping-rondreis

glamping
background-pattern