Naar boven

Verantwoord én leuk: 5 activiteiten waarmee je het land en de mensen echt leert kennen

blog

Geschreven op
donderdag 26 september
Geschreven door
Shannon van Duyl

De mooiste ervaringen zijn vaak de kleinste ervaringen. Dat klinkt misschien gek, maar denk eens terug aan wat het meest bijzondere was aan jullie laatste reis. Een hapje eten bij mensen thuis, een bijzondere fietstocht of een wandeling met een local? Precies! Die momenten zijn niet alleen onvergetelijk, maar vaak ook nog eens weinig belastend voor het milieu en goed voor de lokale bevolking. Win-win, dus! We hebben vijf van onze favoriete activiteiten op reis op een rij gezet, die niet alleen fantastisch zijn om mee te maken, maar ook een steentje bijdragen aan een mooiere wereld.

Thuis bij de Maya’s in Mexico

Leer meer over de Maya’s tijdens jullie rondreis door Mexico. Niet in een museum, maar bij de Maya’s thuis! Tijdens een rondleiding door een van de kleine Maya-dorpjes in de buurt van Chichén Itzá leren jullie alles over dit eeuwenoude volk. Jullie krijgen zelfs een spoedcursus hangmat weven én gaan samen met een van de dorpsbewoners jullie eigen tortilla’s maken. Tot slot brengen jullie natuurlijk ook een bezoek aan Chichén Itzá en duiken jullie in het verleden tijdens een fotospeurtocht langs de tempels en ruïnes.

Op naar de Maya’s

Op de boot door de jungle van Costa Rica

Het nationaal park Tortuguero in Costa Rica herbergt een wirwar aan kanalen, die je pas echt goed ontdekt tijdens een boottocht dwars door de jungle. Samen met een gids ‘glijden’ jullie over het water door de smalle kanalen, waarbij je af en toe moet bukken om onder de takken door te kunnen. De gids weet alles van de jungle en vertelt je van alles over de kleurrijke ijsvogels, bijna verstopte hagedissen en nieuwsgierige apenfamilies. Camera (en verrekijker) in de aanslag en turen maar!

Op naar Tortuguero National Park

Op de fiets langs Zuid-Afrikaanse wijnvelden

Zuid-Afrika staat naast zijn indrukwekkende natuur en cultuur ook bekend om zijn uitstekende wijnen. Die zaken combineer je tijdens een fietstochtje door de druivenvallei. Terwijl jullie als ouders tijdens de tussenstops lekker nippen van een glaasje wijn spelen de kinderen op het veldje voor het wijnhuis. Dit is pas vakantie!

Trappen door de druivenvallei

Surfles op Bali

Of jullie nu net aankomen of de reis door Indonesië hier ten einde komt, in Sanur is het tijd om te relaxen. Handdoekje op het strand, boekje erbij en chillen maar. Alhoewel … chillen is natuurlijk niet verplicht. Sterker nog, Sanur is ook dé plek om lekker actief bezig te zijn! Vlakbij dit plaatsje kun je namelijk surfles volgen en tegelijkertijd een steentje bijdragen aan een betere wereld. Van de opbrengsten van de surflessen zorgt de surfschool dat weeskinderen op een speelse manier bewust worden van het behoud van de natuur, leren ze surfen, zwemmen en kunnen ze gaan studeren. Surfen met een extra goed gevoel!

Tijd om een Balinees golfje te pakken

Eten bij een Marokkaans gezin

Kookworkshop Marokko reis

Tijdens jullie rondreis door Marokko ontdekken jullie Marrakech op de fiets, leren de kinderen hoe je een huis bouwt met modder en stro en gaan jullie lunchen bij een Marokkaanse familie in Essaouira. We werken samen met een stichting die gezinnen selecteert die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Win-win, want op deze manier kunnen dit soort gezinnen zonder grote investeringen meeprofiteren van het toerisme én zorgt het voor bijzondere ontmoetingen. En genieten jullie ook nog eens samen van een overheerlijke maaltijd.

Op naar Marokko

Meer weten over duurzaam reizen?

Bij Riksja Family en Riksja Travel vinden we het belangrijk om aandacht te besteden aan duurzaam en verantwoord reizen. We zijn constant op zoek naar nieuwe manieren om een steentje bij te dragen en bewustzijn te creëren. Dat doen we door te kiezen voor duurzamere vervoersmiddelen in onze bouwstenen, maar óók met verantwoorde activiteiten en door te kiezen voor hotels met een hart. Meer weten over onze visie op duurzaamheid? Je leest er alles over in ons duurzaamheidsbeleid.

background-pattern