Kamperen Indonesie

Slapen in the middle of nowhere: 6 overnachtingen waar je letterlijk van het gebaande pad gaat

blog

Geschreven op
donderdag 1 augustus
Geschreven door
Shannon van Duyl
Delen op social media

Als reislustig gezin houden jullie natuurlijk wel van een beetje avontuur. Dus als wij zeggen: “kampvuurverhalen”, “wildkamperen” en “onbewoond eiland”, dan zeggen jullie? Precies: “Waar moeten we zijn?” Nou, hier! Deze zeven supergave slaapplekken wil je namelijk écht even zien en er het liefst morgen nog je tentje opzetten.

Kamperen in Monument Valley in Amerika

kamperen Monument Valley Amerika

De ultieme horror voor een smartphoneverslaafde? Geen bereik. Dat is júíst wat er zo mooi is aan jullie kampeertrip in Monument Valley: de smartphone kan ver onder in de rugzak. Maar geloof ons als we zeggen dat je geen tijd hebt om ‘m te missen. Je kijkt namelijk niet alleen je ogen uit naar de rode rotsen van dit woestijnlandschap, maar ’s avonds zie je duizenden sterren en vertelt de Navajo-gids bij het kampvuur de mooiste verhalen. Netflix? Nooit van gehoord.

Op naar de Amerikaanse woestijn

Slapen op een onbewoond eiland in Thailand

Kamperen op onbewoond eiland Thailand

Of je er melk uit een kokosnoot kunt drinken kunnen we je niet garanderen, maar op dit kleine eilandje voor de kust van Thailand kun je in elk geval wél met je billen bloot rondlopen. Je bent er namelijk de enige! Oké, niet helemáál, want je bent er samen met een gids en een kleine groep medereizigers. Maar dat bezingen ze niet bij Kinderen voor Kinderen, dus dat vergeten we even voor het gemak. In elk geval kun je er wél ‘op je luie haidewiets’ liggen als je ’s avonds in je tentje ligt te luisteren naar het ruisen van de zee. Jep: op een onbewoond eiland zijn alle dagen fijn.

Op naar Thailand

Snurken onder de sterren in Costa Rica

Costa Rica Kamperen

Isla Venado is een voor toeristen nog onbekende plek in Costa Rica. De bewoners hebben er inmiddels elektriciteit en stromend water, maar verder is het alsof de tijd hier de afgelopen honderd jaar stil heeft gestaan. En jullie kunnen dit pareltje gaan ontdekken! Probeer je eigen vis te vangen en klauter met de verse vangst in je hand de berg op naar de kampeerplek. Het uitzicht is er adembenemend: jullie kijken uit over het eiland en de Golf van Nicoya. Tentje opzetten, kampvuur maken en genieten maar.

Wildkamperen in Costa Rica

Wildkamperen in Guernsey in Zuid-Afrika

Kamperen bush Zuid-Afrika

Even iets ophelderen: wildkamperen en wild kamperen zijn twee verschillende dingen. Als jullie wild kamperen, dan ren je als een bezetene rondjes om je tent terwijl je keiharde dierengeluiden maakt. Dat wil je natuurlijk niet, want daar schrik je de Big Five mee af! Daarom is wildkamperen een veel betere optie: niet op een camping, maar gewoon ‘in het wild’ je tent opzetten. Dat kan bijvoorbeeld in een privéreservaat net buiten Kruger National Park in Zuid-Afrika, midden in de bush. Het park is omheind en er lopen geen grote roofdieren rond, dus je hoeft niet bang te zijn dat je ’s ochtends ineens oog in oog staat met een leeuw naast je tent. Wel is de kans aanwezig dat jullie giraffes, zebra’s en struisvogels spotten tijdens de bushwandeling met de gids.

Op naar Zuid-Afrika

Kamperen in de jungle van Indonesië

 

Waan je een echte Tarzan of Jane midden in de jungle van Oost-Bali! Al wiebelend en hobbelend in de jeep naar de kampeerplek wordt de weg steeds smaller en de grond steeds ongelijker. Gelukkig is de auto stevig en weet de gids precies hoe hij dit soort wegen moet trotseren. ’s Avonds koken jullie boven het zelf gemaakte kampvuur en vertel je de mooiste kampvuurverhalen aan elkaar. Met alleen maar junglegeluiden op de achtergrond vallen jullie vervolgens in slaap in jullie eigen tent. Dat is pas avontuur!

Op naar de jungle

Overnachten op een onbewoond eiland in Indonesië

Kamperen Indonesie

We blijven nog even in Indonesië, want hier kun je niet alleen wildkamperen in de jungle. Jullie kunnen zelfs voor één nacht zelf je eigen Robinson-avontuur beleven! En wel in West Bali National Park. In een houten boot stuiter je over de golven van de en wacht je af tot de gids zijn favoriete snorkelspot gevonden heeft. Probeer vast je duikbril en snorkel op te zetten, want zodra je er bent kun je er direct in springen! Na het snorkelavontuur meren jullie aan op Menjangan Island, waar jullie je eigen tent opzetten, een visje vangen (als het lukt) en de kinderen lekker kunnen spelen en ravotten op het strand. Met niets anders dan het geluid van golven val je ‘s nachts in slaap.

Op naar het strand

Slapen op het schildpaddenstrand in Vietnam

In Vietnam kun je een nachtje kamperen op het strand van een onbewoond eiland. Oké, niet helemaal onbewoond, want van mei tot september komen zeeschildpadden hier ‘s nachts eieren op het strand leggen. Dat mag natuurlijk niet gestoord worden, dus jullie tent staat uiteraard niet op het schildpaddenstrand, maar wel in de buurt. Schrik niet als de gids jullie ’s nachts wakker komt maken om te zeggen dat er een groep babyschildpadden onderweg is naar de zee!

Op naar het schildpaddenstrand

Op zoek naar meer inspiratie?

Kamperen in grot Zuid-AfrikaOp zoek naar meer gave plekken om te slapen en dingen om te doen? Check dan deze bijzondere slaapplekken en activiteiten die geweldig zijn voor zowel jou als je kinderen. Laat dat avontuur maar komen!

Kamperen Indonesie