Naar boven

Denk je dat Thailand alleen maar toeristisch is? Mooi niet!

blog

Geschreven op
vrijdag 18 september
Geschreven door
Shannon van Duyl

Thailand: het is het land van paradijselijke eilanden, witte stranden met wuivende palmbomen, tropische jungle, immense tempels en monniken in oranje pijen. Maar er is nog zoveel meer. Hoewel het een van de populairste bestemmingen van Zuidoost-Azië is, herbergt ook Thailand toch nog tal van plekken waar je je de enige reiziger waant. Thailand-bestemmingsexpert Suzanne vertelt over haar favoriete plekken van het gebaande pad.

De meeste reizigers beginnen en eindigen hun reis in Bangkok. Die stad zit bomvol toeristen. Hoe ga je daar van het gebaande pad?

“Als je de toeristische tempels en het centrum vermijdt, ben je al snel in het Bangkok van de Thai. Ga fietsen of wandelen met een gids, die je meeneemt naar de buitenwijken en je alles over het lokale leven vertelt. Als je de tijd hebt, loont het de moeite om de Chao Praya-rivier naar het noorden te volgen. Hier vind je midden in de rivier het autoloze eiland Koh Kret, dat wordt bewoond door de Mon. Slaap in een oude windmolen, bezoek een pottenbakkerswinkel en dompel je onder in het Thaise leven.

Leer Bangkok op de fiets kennen

Veel reizigers reizen door naar de eilanden. Kun je daar nog aan de toeristenstroom ontkomen?

Kamperen op onbewoond eiland Thailand

“Zeker wel! Thailand kent ruim 1400 eilanden, die echt niet allemaal ontdekt zijn door toeristen. Zo zijn Ko Kood, Ko Yao Yai en Ko Hai perfect om even helemaal niets te doen. Of ga op Robinson-avontuur en overnacht op een onbewoond eiland! Je slaapt in een tent, sprokkelt zelf hout en vangt je eigen vis. Geen wifi, geen mobiele telefoons, alleen maar het geluid van brekende golven. Ga je naar de oostkust, breng dan eerst een bezoek aan een klein vissersdorp op een halfuurtje rijden van Surat Thani. Hier zie je hoe de typisch Thaise boten gemaakt worden en kun je een garnalen-visserij bezoeken alvorens aan tafel te schuiven bij een Thais gezin.”

Zo overnacht je op een onbewoond eiland

En stel dat ik naar het noorden van Thailand wil … waar moet ik dan zijn?

Wat neem je mee op reis?

“In Noord-Thailand is Chiang Mai het bekendst. Daardoor is het noordoosten nog een grote onbekende. Hier komen vrijwel geen toeristen en dus ben jij de bezienswaardigheid: dorpelingen willen graag met je op de foto. Daarbij kun je hier een fantastische self-drive maken en stoppen waar je maar wilt. Zo is er een prachtige vlindertuin, het drielandenpunt tussen Laos, Myanmar en Thailand én een fabriekje waar ze van olifantenpoep papier maken.”

Lees meer over de self drive in Noord-Thailand

Thailand magazine Laat je inspireren

Corona heeft misschien wel onze wereld klein gemaakt, maar niet onze geest. Zelfs al kunnen we nu niet reizen, we kunnen wel blijven dromen en vooral ook blijven inspireren. Lees alle ins en outs over Thailand in ons online magazine.

Bekijk het Thailand-magazine

background-pattern