Naar boven

Dit is waarom een familiereis naar Amerika op jullie bucketlist hoort

blog

Geschreven op
dinsdag 1 oktober
Geschreven door
Shannon van Duyl

Surfen in Californië, zwemmen met zeekoeien in Florida of paardrijden in Monument Valley met een Navajo-indiaan. Amerika is een veilig en afwisselend land en vraagt er gewoon om per auto verkend te worden. Zitten jullie erover te denken om een familiereis door Amerika te maken? Then you’re in luck today! We geven je vier redenen om vandaag nog een familiereis naar Amerika te plannen.

Living the American dream

Amerika is groot, groter, grootst. Van een nacht slapen in een huifkar zoals Lucky Luke in het Wilde Westen tot relaxen aan het strand van Cocoa Beach in Florida (en natuurlijk Mickey Mouse ontmoeten in Walt Disney World): hier kan het allemaal. De schitterende nationale parken vervelen geen moment en de miljoenen flikkerende neonlichten van Las Vegas móét je gewoon ooit eens met eigen ogen gezien hebben.

Veel vrijheid onderweg

Grand Canyon Amerika

Doordat de afstanden in Amerika zo groot zijn en je die eigenlijk altijd met een huurauto aflegt, hebben jullie veel vrijheid onderweg. Even een plaspauze, genieten op een uitzichtpunt of ravotten bij een playground kan dus gerust, zonder je zorgen te hoeven maken over of jullie wel op schema blijven.

Amerika is veilig en westers

Auto of camper? Canada en Amerika reizen

Zoeken jullie een bestemming voor jullie eerste verre familiereis? Dan is Amerika een perfecte ‘instapbestemming’. Wel écht een ander land en helemaal aan de andere kant van de wereld, maar iedereen spreekt er gewoon Engels en het eten en drinken is er niet veel anders dan in Nederland. Veel vliegmaatschappijen vliegen rechtstreeks naar een aantal Amerikaanse steden, dus de reis is weliswaar lang maar niet vol overstap-momenten. Ook is in de Amerikaanse supermarkten zo’n beetje alles te krijgen wat je kunt bedenken. Dus mochten jullie iets vergeten zijn, dan is de kans groot dat je binnen no time een plek hebt gevonden waar je dat alsnog kunt kopen. No stress!

New York, New York

Start spreading the news … Dé plek die op veel bucketlists met stip bovenaan staat: New York. New York is een ideale plek voor een stop-over tijdens jullie reis naar de westkust van Amerika of naar Florida. Een wereldstad van formaat die jong en oud tot de verbeelding spreekt. Maak een selfie op Times Square, zie met eigen ogen hoe groot het Vrijheidsbeeld is en kijk neer op de stad vanaf Rockefeller Center of het Empire State Building. The sky is the limit!

Toch nog twijfels? We helpen je graag!

We kunnen er nog lang over uitweiden, maar Amerika is simpelweg een van de leukste, meest afwisselende landen ter wereld. Je moet alleen ‘even’ kiezen waar je naartoe wilt, maar daar helpen onze Amerika-reisspecialisten Linda, Margot, Jolinda en Birgit je graag bij. Liever eerst zelf puzzelen? Stel dan jullie eigen reis naar Amerika samen met onze bouwstenen!

Op naar Amerika

background-pattern