Naar boven

Puffins in Ijsland

Op safari in Europa in de meivakantie

blog

Ben jij een wildlife-liefhebber en wil je er lekker op uit in de Meivakantie in Europa? Say no more! Actief Europa heeft heel veel moois te bieden voor een avontuurlijke safari én in de meivakantie. Ideaal voor een korte reis op zoek naar wilde dieren. Hieronder vind je 7 tips voor een toffe safari in Europa.
Decorative torn edge

1. Elanden spotten in Noorwegen

Eland in Noorwegen

Op zo’n 3,5 uur rijden van Oslo, in het hart van Noorwegen, vind je de knusse regio ‘Rondane’. Dit is dé locatie voor reizigers op zoek naar rust en die op zoek zijn naar prachtige wandelingen door de Noorse landschap. Slapen doe je geheel in stijl in je eigen bergchalet met prachtig uitzicht en midden in de natuur. Doordat het hier zo rustig is, kun je hier nog oog in oog komen te staan met Elanden. We plannen een avondsafari mét gids voor je in (tussen 19:00 en 21:00) zodat je de grootste kans hebt om ze ook daadwerkelijk te spotten!

2. Op bootsafari in Portugal

Walvis in Portugal

Portugal is niet alleen in de zomer een fijne bestemming, maar zeer zeker ook in de meivakantie. Doordat het land aan de Atlantische Oceaan ligt, vind je er meer wildlife dan de bestemmingen rond de Middellandse Zee. In de meivakantie kun je hier zelf walvissen en dolfijnen spotten! Je stapt op de boot en gaat de open zee op. Ineens zie je een staart van een walvis uit het water steken en dan weet je dat je goed zit! Het spotten van walvissen kan vanaf het vasteland (in combinatie met een bezoekje aan Lissabon), maar ook als combinatie van een sportieve vakantie in Madeira of op de Azoren!

3. Orka's en papegaaiduikers zoeken op IJsland

Puffin in Iceland

IJslands behoort, wat ons betreft, bij de gaafste bestemmingen om in de meivakantie te bezoeken. Je reist dan niet in het hoogseizoen en het is al lang geen winter meer. Behalve stoere outdoor-activiteiten, kun je er ook bijzondere dieren vinden. Met name een boottocht op zoek naar Orka’s is iets waar de meivakantie zich goed voor leent. Samen met je schipper speur je de horizon af op zoek naar deze zwart-witte reuzen. Met een beetje extra geluk heb je zelfs de mogelijkheid om papegaaiduikers te vinden. Het seizoen voor deze guitige diertjes begint namelijk eind april.

4. Flamingo fietssafari op Sardinië

Flamingo op Sardinië

Op Sardinië waan je je tussen de bergen, pittoreske dorpjes en de mooiste badplaatsen. Maar, je hebt er ook wildlife. Aan de westkant van het eiland vind je het Sinis archipel. Wij zorgen ervoor dat er mountainbikes voor je klaar staan aan het begin van de trail, zodat je zelf je weg kunt vinden over het terrein. Halverwege je fietstocht heb je een prachtig uitzicht over de baai waar je, met een beetje geluk, flamingo’s kunt spotten. Een van de weinige plekken in Europa waar dit kan! Zo beleef je een heuse fietssafari.

5. Zeilen langs dolfijnen op de Canarische Eilanden

Dolfijnen op La Palma

Bienvenido op de Canarische! De eilandengroep is het hele jaar door populair voor reizigers die de Nederlandse winter willen ontvluchten en een enkeltje naar de zon boeken. In de meivakantie heb je dan ook al echt een stuk beter weer dan in de winter. Op de eilanden La Palma en La Gomera waan je je tussen de locals en kun je een hele bijzondere safari maken: per zeilboot op zoek naar walvissen en dolfijnen! In combinatie met de Spaanse zon is zo’n boottocht een bijzondere ervaring. Al helemaal als de nieuwsgierige dolfijnen met de boot meezwemmen!

6. Bruine Beren bezoek in Zweden

Bruine beer in Zweden

Bruine beren, het zijn een van de grootste roofdieren die je kunt vinden op Europese bodem. In het uiterste noorden van Zweden, vlak bij de Finse grens kun je op een ware ‘beren-safari’. Oog in oog staan met deze bruine reuzen is heel spannend, maar beloofd een onvergetelijke safari. Samen met je gids speur je de dichtbegroeide Zweedse bossen af op zoek naar een glimp van deze prachtige dieren. Zo zie je maar, dat je voor spectaculaire wilde dieren niet ver weg hoeft. Zweden ligt binnen handbereik!

7. Foodsafari in Athene

Foodsafari in Athene

Ik kan me voorstellen dat een ‘foodsafari’ een beetje vals spelen is in dit lijstje van Europese safari’s. Maar, voor de reiziger die wilde dieren liever verwisseld voor Griekse Mezze tijdens een bezoek aan het vaste land, ben je in Athene aan het juiste adres! Tijdens een ontspannende fietstocht door Athene ga je samen met je gids langs verschillende stops om te proeven van Griekenland. Ideaal te combineren met een bezoek aan het bijzondere Meteora!

background-pattern