Menu background

Naar boven

Sinis shiereiland

Flamingo’s fietssafari

bouwsteen

 • Reisschema:
  Sinis schiereiland
 • Reisduur:
  4 dagen, 3 nachten
 • Activiteit:
  Mountainbiken
 • Reissom:
  Vanaf € 235,- p.p. bij 2 personen
✓ Overnacht in een boetiekhotel met zwembad
✓ Spot flamingo's vanaf je mountainbike op het Sinis schiereiland
✓ Zonsondergang en spierwitte stranden
✓ Optioneel leer je koken van een Sardijnse mama, wandel je met gids over een vulkanisch massief of ga je op zoek naar wilde paarden
Flamingo safari Sardinië
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Sinis schiereiland

Vanuit het gezellige Cagliari of vanuit Alghero is het anderhalf uur rijden naar je sfeervolle boetiekhotel met zwembad in Cabras. Vanuit hier ga je de westkust van Sardinië ontdekken. Cabras heeft naast een archeologisch museum, wat pizzeria’s en visrestaurants niet veel te bieden, maar binnen een kwartier rijden sta je al op uitgestrekte witte stranden. Vandaag doe je dan ook rustig aan en loop je langs het water om een visje te eten en de zon in de zee te zien zakken.

Decorative torn edge

Optioneel: picknicken en wilde paarden spotten

Kom je vanuit Cagliari of de zuidkust, dan heb je alle tijd voor een spectaculaire lunch-stop op het basalt-plateau. Bovenop het plateau in het beschermde Giara National Park leven kleine paarden in het wild. Je gids Roberto kent het plateau op zijn duimpje en neemt je mee naar de beste plekken om de paarden te spotten. Na afloop heeft hij een aantal lokale streekgerechten voor je klaar staan voor een picknick bovenop het plateau. Eet zoals de schaapherders in de bergen al jaren doen: proef Sardijnse pecorino kaas en lokale gerijpte worst op smaak gebracht met verse venkel van het plateau en sluit af met een slokje lokale kruidenlikeur. Onderaan de pagina kun je deze excursie toevoegen.

Decorative torn edge

Dag 2 – Mountain biken en flamingo’s spotten

Vandaag ontdek je Sinis op de fiets, welke bij je hotel wordt afgeleverd. Al snel nadat je Cabras hebt verlaten fiets je langs lagunes waar flamingo’s leven. Let dus goed op, want je weet nooit waar ze precies zitten. Wij raden aan om helemaal naar het einde van het schiereiland te fietsen: Capo San Marco. Je fietst langs allerlei kleine witte stranden waar je een duik neemt om wat af te koelen. Om nog wat leren over de historie is het leuk om op de terugweg een kijkje te nemen bij de ruïnes van Tharros en in één van de oudste kerken van Sardinië: Chiesa di San Giovanni di Sinis.

Decorative torn edge

Dag 3 – Verken de witte stranden en Oristano

Gisteren heb je op de fiets al heel wat stranden ontdekt; vandaag heb je de tijd om te ontspannen. Voor een dagje zonnen of snorkelen kun je in de buurt van Arrutas terecht, één van de beroemdste stranden van het schiereiland om het witte kwartszand met kristalhelder water.

Kun je niet genoeg krijgen van steden, dan is Oristano als derde stad van Sardinië een aanrader. Deze stad die vooral bekend is vanwege haar carnaval met wit-gemaskerde ruiters en paarden, heeft ook een middeleeuws centrum. Ga op zoek naar toegangspoorten, pleinen en de kathedraal en je voelt je even terug in de tijd.

Decorative torn edge

Optioneel: leer koken van een Sardijnse mama of wandel met gids over een vulkanisch massief

Wil je meer van de omringende omgeving ontdekken, dan kunnen wij ook een gids voor je regelen om over het vulkanische massief Monte Arci te wandelen op zoek naar obsidiaan. In een hongerige bui, dan raden we je een kookworkshop aan bij een Sardijnse mama op de boerderij. Laat ons weten als je dit wilt, dit kan onderaan de pagina.

Decorative torn edge

Dag 4 – Vertrek uit Cabras

Je bent ongeveer in twee uur in Alghero, maar dit is echt een route om de tijd voor te nemen. Stop onderweg in Bosa, een kleurrijk dorp dat tegen de heuvel aan de kust is opgebouwd. Helemaal bovenaan is het kasteel een plaatje om te zien.

Je route vervolgend van Bosa naar Alghero beland je in de volgende verbazing: één van de meest iconische kustroutes van Europa. Haast je niet en geniet 45 kilometer lang van elke bocht en elke stop, want naar onze zin was het veel te snel voorbij.

Decorative torn edge

Onze sfeervolle adresjes

torn-edge

Flamingo’s fietssafari

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Kookworkshop Sardinië Oristano regio
Lekker eten Sardinië culurgiones
Variant
1

Kook als een Sardijnse mama in de bergen

 • Reissom:
  € 96,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  traditionele kookworkshop

Door een lange geschiedenis aan invloeden van verschillende culturen op Sardinië is er een diverse cuisine blijven hangen. Sinds jaar en dag wordt de traditionele kookkunst van moeder op dochter doorgegeven. Vandaag kruip jij in de rol van de dochter en leer je tijdens deze kookworkshop de kunst van een Sardijnse mama op een typische boerderij in de bergen. Kun jij de verschillende Mediterrane invloeden uit elkaar halen?

Decorative torn edge
Wandelen Sardinië vakantie Oristano regio
Variant
2

Hike van het gebaande pad met een lokale gids

 • Reissom:
  € 92,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  wandeltour met privé gids

Deze wandeltocht brengt je over het vulkanische massief Monte Arci; bij velen nog niet zo bekend. Deze dichtbeboste omgeving heeft goed begaanbare paden, maar wij raden een gids aan omdat je ook gemakkelijk kunt verdwalen. Zo leer je tijdens de wandeling ook meer over de roerige geschiedenis op Sardinië. Als je geluk hebt vind je hier en daar nog stukken obsidiaan: het zwarte neolithische goud. Op het eiland werd dit zeldzame glasgesteente alleen bij Monte Arci gevonden en werd al tijdens het stenen tijdperk in het hele Middellandse Zeegebied verhandeld.

Decorative torn edge
Wilde paarden Sardinië reis
Variant
3

Wilde paarden spotten en picknicken

 • Reissom:
  € 68,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  wandeltour bij wilde paarden met gids en picknick

Onderweg naar Cagliari kom je langs het basalt-plateau met het Giara National Park. Hier ga je op zoek met ervaren gids Roberto naar kleine wilde paarden. Roberto kent de omgeving op zijn duimpje en weet precies waar je de paarden kunt vinden. Aan het eind wandel je naar de top van het plateau om te picknicken met lokale streekgerechten. Precies zoals de schaapherders dit vroeger al deden. Proef Sardijnse pecorino kaas en gerijpte worst met venkel van het plateau. Proost op de geslaagde wandeling met een lokale kruidenlikeur. Salute!

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Cagliari Sardinië
bouwsteen

Benvenuto a Cagliari

 • Cagliari
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 286,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Genieten in Alghero

 • Alghero
 • 3 dagen, 2 nachten
 • € 278,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Fietsen op Maddalena eiland Caprera
bouwsteen

Giro de Isola Maddalena

 • Costa Smeralda - Isola Maddalena
 • 4 dagen, 3 nachten
 • vanaf € 337,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Gorropu kloof Supramonte gebergte Sardinië
bouwsteen

View with a room in de Supramonte Mountains

 • Supramonte Mountains
 • 4 dagen, 3 nachten
 • vanaf € 348,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge