Menu background

Naar boven

Op pad op een stalen ros: 6 x de leukste fietsroutes op reis

blog

Geschreven op
dinsdag 28 mei
Geschreven door
Shannon van Duyl
Delen op social media

Naar school, naar het werk of even naar de supermarkt: wij Nederlanders zijn één met onze fiets. We leggen gerust een kilometertje of twintig af op de fiets en draaien onze hand niet om voor een tochtje met flinke tegenwind of regen. Ja, fietsen is ons met de paplepel ingegoten! Des te leuker is het om ook op reis op een stalen ros te klimmen, bijvoorbeeld tijdens een van deze zes fietstochten.

1: Fietsen door de rijstvelden in Vietnam

Vietnam

Ga tijdens jullie reis door Vietnam op de pedalen tussen de rijstvelden van Mai Chau en kom alles te weten over de lokale rijstproductie. Het fietstempo ligt vrij laag omdat de paadjes vrij smal zijn. Deze fietstocht is dus ook voor wat jongere kinderen goed te doen. Van al dat fietsen krijg je natuurlijk trek, dus is jullie fietstocht halverwege voorzien van een heerlijke lunch met veel groentes en verse loempia’s. Met een volle buik en een hoofd vol verhalen cruise je vervolgens samen met de gids terug naar jullie gastgezin.

Op naar Vietnam

2: Trappen door de druivenvallei in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika staat naast z’n indrukwekkende natuur en cultuur ook bekend om de uitstekende wijnen. En als je er dan toch bent, moet je die natuurlijk wel even proeven. Ga daarom samen met een gids een dagje fietsen in Zuid-Afrika! Je ziet Stellenbosch en omgeving en proeft hier en daar een wijntje (of druivensap). De kinderen gaan in een fietsbuggy die achter je eigen fiets hangt, of op hun eigen fiets. Terwijl jullie van de heerlijke Zuid-Afrikaanse druivenproeven, spelen de kinderen op het grasveldje naast de wijnhuizen. Dit is pas écht vakantie!

Op naar Zuid-Afrika

3: Verken Bangkok in Thailand op je tweewieler

Bangkok met kinderen: fietsen

Het Thaise Bangkok staat bekend als drukke stad, maar op de fiets kom je op plekken waar de gemiddelde toerist niet komt. Duik tijdens een tour de buitenwijken in en fiets door smalle steegjes langs simpele huizen en werkplaatsen. In deze wijken is het moderne leven zoek: geen airco, geen winkelcentra en geen files. Dat is nog eens wat anders dan al die strakke, geasfalteerde fietspaden in Nederland! Toch is deze fietstocht in Thailand goed te doen: als jullie elke dag de ochtendspits op de fiets naar school trotseren, is dit een eitje.

Wandel met de fiets aan de hand over een voedselmarkt en steek met de veerpont de Chao Phraya-rivier over. Aan de overkant vervolgen jullie de weg over de smalle fiets-wandelpaden boven de khlongs. Een oase van groen, maar vergeet ook hier niet goed uit te kijken: geregeld moet je bukken voor de overhangende bladeren op het fietspad.

Op naar Thailand

4: Fietsen door Vancouver in Canada

Begin jullie reis door Canada lekker relaxed in Vancouver, waar jullie de stad verkennen op de oer-Hollandse en typisch Canadese manier: fietsend door het grote stadspark vol totempalen, wasbeertjes, speelplaatsen en strandjes aan het water. Vanuit het park hebben jullie bovendien een schitterend uitzicht op de skyline aan de baai! Met een beetje geluk zie je watervliegtuigjes opstijgen en landen op het water. Plof neer op het grasveld bij Second Beach om te genieten van het uitzicht én een duik te nemen in het bijbehorende zwembad. Fietsen door Vancouver is veilig en zorgt ervoor dat jullie in relatief korte tijd veel zien van de stad. Helm op en trappen maar!

Op naar Canada

5: Op de trappers door de sawa’s in Indonesië

In Indonesië kunnen jullie de achterlanden van Bali verkennen op een stalen ros. Uiteraard gaat er een ervaren gids mee, die rekening houdt met jullie eigen tempo. De kinderen gaan achterop of op hun eigen fiets. Af en toe zal het heuvel(tje) op flink trappen zijn, maar je komt daardoor wel op plaatsen die je zelf niet zo snel zult ontdekken. Fiets op je mountainbike langs rijstvelden en ambachtelijke dorpen, waar je écht kennismaakt met het Balinese leven. Onderweg stop je bij een familietempel waar gids Wayan vertelt over het leven op Bali.

Op naar Indonesië

6: Fietsen naar Fint Oase in Marokko

Marokko

Een reis door het binnenland van Marokko gaat bijna altijd langs Ouarzazate. Vroeger was dit een kruispunt op een karavaanroute van Afrika naar Europa, maar tegenwoordig is Ouarzazate het decor van grote filmproducties als The Gladiator en Star Wars.

De omgeving van Ouarzazate ontdek je natuurlijk het best op je eigen mountainbike. Via bruggetjes en stromende riviertjes komen jullie na ongeveer een uur fietsen in de Fint Oase, een groene vallei tussen heuvels en bergen. Hier kun je even lekker afkoelen in een van de rivieren die door de oase stroomt. Wel zo fijn, want hierna is het natuurlijk even lang weer terug. Gelukkig is er ook bij terugkomst in jullie hotel ruimte voor verkoeling: na de lunch kunnen jullie de rest van de middag lekker relaxen bij het zwembad. Deze fietstocht is vrij pittig, dus raden we je aan om deze tocht met kinderen vanaf twaalf jaar te ondernemen.

Op naar Marokko

Nog véél meer vervoermiddelen

Zijn jullie niet zo van het fietsen of zoek je een extra bijzonder vervoermiddel tijdens jullie reis? U vraagt, wij draaien: we hebben 6x uniek vervoer tijdens jullie reis uitgezocht. Zo kun je bijvoorbeeld op een kameel door de woestijn sloffen in Marokko, of op een airboat alligators spotten in Florida … Of wat dacht je van paardrijden in Monument Valley? Over bijzonder gesproken!

Lees ook onze andere blogs!

background-pattern