Wil je naar Peru? Dan moet je dit weten!

blog

Geschreven op
donderdag 13 september
Geschreven door
Shannon van Duyl
Delen op social media

Hoge vluchttarieven, de Incatrail die niet meer beschikbaar is … reizigers teleurstellen willen we niet. Peru is zo’n bestemming waar je vroeg bij moet zijn. Onze Peru-expert Leonie benadrukt: “als jij volgend jaar in de zomervakantie naar Peru wilt, dan regel ik je reis het liefste nu. De (vlieg)prijzen stijgen snel, de activiteiten en onze leukste slaapplekken raken snel vol, hetzelfde geldt voor de trekkings bij Machu Picchu.” Genoeg redenen om nu al goed na te denken over jouw ideale Peru-reis. Wij geven onze vier belangrijkste redenen. Voor reizigers, door reizigers.

#1 Vliegtickets

Hoe langer je wacht met het boeken van je vliegtickets, hoe duurder je ticket wordt. Zeker als je in een schoolvakantie wilt reizen. De vliegtickets zijn qua tarief in ons najaar op zijn voordeligst (dus nu!), een goede reden om niet te wachten tot het einde van het jaar. Wij raden je echt aan om juist nu te zoeken naar de beste vliegtickets en kijk ook zeker naar alternatieve luchthavens zoals Brussel of Düsseldorf, want soms loont dat enorm. Onze Perufan Leonie wil jou zeker helpen met zoeken.

#2 Accommodaties

accommodatie-peru

Hoe eerder je jouw Peru-reis boekt, hoe groter de kans is dat je verblijft op de leukste plekken die Riksja Family Peru (voorheen Peru Kids) boekt. Wij boeken kleinschalige slaapplekken op unieke locaties die echt heel tof zijn, maar die ook snel volgeboekt zijn. Zie jij jezelf met jouw gezin al verblijven in een accommodatie met jullie eigen warmwaterbron in de Colca Canyon? Of een unieke junglelodge met zwembad in de Amazone? Dan is dit een goede reden om contact op te nemen met onze Peru-reisspecialist.

#3 Voorpret

Reizen door Peru? Dan is het belangrijk om je goed in te lezen op deze toch wel grote en intensieve reis. Een goede voorbereiding is natuurlijk het halve werk, zeker als je reist met kinderen. Naast het lezen van de reisgidsen, de blogs en de reisdocumenten van PeruKids moet je ook een paar praktische zaken regelen, zoals verplichte reisdocumenten en mogelijke inentingen. En als de reis is geboekt, dan kan de voorpret natuurlijk beginnen. Hoe eerder je boekt, hoe langer je voorpret is!

#4 Trekking Machu Picchu

machu-picchu

Een trekking naar het wereldwonder Machu Picchu mag natuurlijk niet ontbreken tijdens jouw reis naar Peru. Wij bieden de beroemdste en meest populaire wandeltocht, de Incatrail aan, maar ook de verkorte tweedaagse versie. Machu Picchu trekt dagelijks veel toeristen uit veel verschillende werelddelen en de overheid laat maar een beperkt aantal mensen per dag toe. Wacht je te lang, dan heb je kans dat je niet meer deze trekking kunt gaan doen. Wil je de Incatrail graag lopen? Dan raden wij je aan om deze minimaal 8 tot 10 maanden van tevoren te boeken.

Denk je na over een reis naar Peru? Dan kun je altijd even contact met ons opnemen. Je kunt bellen naar 071-891 02 00 of mailen naar info@perukids.nl. Eerst even kijken wat je wilt doen in Peru? Bekijk dan onze Peru-bouwstenen, via onze site kun je natuurlijk altijd een vrijblijvende aanvraag doen.