Naar boven

New York met kinderen in Amerika

8x gave activiteiten met kinderen in New York

blog

Start spreading the news … I’m leaving today! Zing je mee? New York staat op veel stedentrip-bucketlists hoog bovenaan. Dat snappen we wel, want The Big Apple heeft héél veel te bieden! Voordat jullie verdwalen in de grootste stad van Amerika en door de wolkenkrabbers de stad niet meer zien, hebben we eerst een heel handig lijstje voor jullie. Dit zijn namelijk acht leuke activiteiten om met kinderen te doen in New York! Local Ingrid Schram van het instagramaccount New.York.Local schreef voor Riksja haar top 8 voor top activiteiten met kinderen in New York.
Decorative torn edge

1.Shop till your drop

Als er één stad is waar je pas écht goed kunt shoppen, dan is het wel New York. En in zo’n grote stad is er voor iedereen wel een leuke winkel te vinden! Shop voor snoep bij M&M’s® Store. Maak je eigen gepersonaliseerde M&M’s®, koop exclusieve M&M’s® in New York-stijl en kijk je ogen uit bij de regenboog aan kleuren.

Voel jij je meer Gryffindor or Slytherin? In beide gevallen moet je bij Harry Potter Store New York zijn. Fans ervaren de shop als een ware attractie, dus zet dit zeker op je lijstje.
FAO Schwarz is de oudste speelgoedwinkel van New York en opende in 1870. Je wordt hier altijd verwelkomd door een levensechte speelgoedsoldaat en binnen is het een grote beleving van luxe speelgoed en interactieve installaties.

2. Naar een musical op Broadway

Het hele jaar door spelen op Broadway tientallen voorstellingen, van de mooiste musicals tot de gaafste theaterstukken. Hoe gaaf is het om met je eigen ogen zo’n voorstelling te zien? Koop vooraf kaartjes en geniet van een heel bijzonder avondje uit. Speelt er niets leuks (dat kan bijna niet) of willen jullie iets minder geld uitgeven aan een avondje uit? Kies dan voor de bioscoop! Met buttered popcorn op schoot en een enorme beker frisdrank binnen handbereik wordt iedere filmvoorstelling een bijzondere beleving.
Films (en musicals) zijn in Amerika natuurlijk niet ondertiteld, dus is een bezoek aan het (film)theater wellicht het leukst met kinderen of tieners die al een aardig woordje Engels verstaan.

3. Fietsen door Central park

Central Park is met een oppervlakte van bijna drieënhalve kilometer het grootste stadspark van New York. Dat kunnen jullie natuurlijk lopend gaan ontdekken, maar op de fiets zie je veel meer! Huur een fiets bij een van de verhuurpunten en ga op eigen houtje op pad, of boek een fietstour met een (Nederlandssprekende) gids. Overal zie je eekhoorns, terwijl je van de ene wereldberoemde (film)locatie naar de andere fietst.

4. Uitwaaien op Coney Island

Wat is er leuker dan een bezoekje brengen aan de kermis en vervolgens lekker uitwaaien aan het strand? Dat doe je in Coney Island en bijbehorend kermis park genaamd Luna Park. Dit park is bomvol typische kermisattracties: van achtbanen tot spookhuizen en van zweefmolens tot schiettenten. Let op: Het is zo’n drie kwartier met de metro vanuit Manhattan, maar het is de moeite waard! In de zomer, weliswaar, want Luna Park is geopend van maart tot oktober. De promenade en de pier zijn natuurlijk wel het hele jaar toegankelijk. Scoor hier de originele hotdog van Nathans.

5. Bezoek een museum

Musea bezoeken met kids? Ja zeker, want New York kent een hoop interactieve musea met plezier voor de hele familie. Zo kun je bij RiseNY in 4D een vlucht over de stad maken en leer je op een speelse manier veel over de geschiedenis van de stad. Bij museum of Ice Cream leer je alles over de geschiedenis van ijs maken en kun je leuke creatieve foto’s maken in de vele interactieve kleurrijke ruimtes. En het leukste? Gratis ijs!
Een echte hidden gem is het New York Transit Museum in Brooklyn. In een oud metrostation uit 1936 vindt je tientallen oude metrostellen uit diverse jaartallen. Je leert er alles over de geschiedenis van het transport in New York, maar kunt de metrostellen ook instappen voor een leuke foto.

6. Bekijk het uitzicht vanuit een skyscraper

Natuurlijk kennen we allemaal Empire State Building, gebouwd in 1931 en jarenlang de hoogste toren ter wereld. Maar door de jaren heen is New York een hoop uitzichtpunten rijker. Eén van de nieuwste uitzichtpunten in New York is Summit, waar je op 427 meter hoogte op 3 verdiepingen van het uitzicht kunt genieten. Voor kinderen is dit uitzichtpunt zeker de favoriet. Speel met zilveren helium ballen voor een leuk fotomoment. Loop door de ruimtes, volledig voorzien van spiegels en vrij uitzicht over de stad. Sta op een glazen platform met het verkeer wat onder je door raast en sluit af met een drankje in de bar met prachtig uitzicht op Empire State Building.

7. Speel een potje minigolf

Een potje minigolf spelen geeft je toch direct een instant vakantiegevoel? En wat nu als je dit kunt doen met een prachtig uitzicht op de stad? Bij Pier 25 aan de Hudson kun je met de ondergaande zon je een paar uurtjes vermaken op maar liefst 18 banen. Maak na afloop nog even een wandeling op de pier om te kijken bij een potje beachvolleybal of koop een ijsje bij de snackbar. Aan het einde van de pier vind je heerlijke lounge stoelen om van het uitzicht te genieten.

8. Bezoek een basketbalwedstrijd

Wil je meemaken hoe New Yorkers uit hun dak gaan bij een sportwedstrijd? Bezoek dan een basketbalwedstrijd van één van de bekende clubs in New York. Het fijne aan een basketbalwedstrijd is dat de potjes lekker snel gaan en dat er van alles om je heen gebeurt tijdens de breaks, kinderen zullen zich dus niet snel vervelen. Zo zijn er cheerleaders, worden en prijzen het publiek in gegooid en kun je gespot worden door de camera en kom je misschien wel in beeld! Er zijn drie clubs in New York: de Knicks, Brooklyn Nets en het vrouwenteam New York Liberty. Voor de Knicks bezoek je Madison Square Garden en voor Brooklyn Nets en New York Liberty bezoek je Barclays Center in Brooklyn.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer reisblogs:

background-pattern