Menu background

Naar boven

New York met kinderen in Amerika

Op avontuur in The Big Apple: 8x leuke activiteiten in New York met kinderen

blog

Geschreven op
donderdag 24 oktober
Geschreven door
Shannon van Duyl
Delen op social media

Start spreading the news … I’m leaving today! Zing je mee? New York staat op veel stedentrip-bucketlists hoog bovenaan. Dat snappen we wel, want The Big Apple heeft héél veel te bieden! Voordat jullie verdwalen in de grootste stad van Amerika en door de wolkenkrabbers de stad niet meer zien, hebben we eerst een heel handig lijstje voor jullie. Dit zijn namelijk acht leuke activiteiten om met kinderen te doen in New York!

1. M&M’s® World Store

Ruim 2300 vierkante meter aan M&M’s®-plezier, verdeeld over een enorm pand van drie verdiepingen op Times Square. Het is er eigenlijk altijd druk en het is er gegarandeerd bomvol met toeristen, maar iedere M&M’s®-liefhebber móét ooit deze winkel hebben bezocht. Maak je eigen gepersonaliseerde M&M’s®, koop exclusieve M&M’s® in New York-stijl en kijk je ogen uit bij de regenboog aan kleuren.

2. Shop till you drop!

Als er één stad is waar je pas écht goed kunt shoppen, dan is het wel New York. Scoor bij Sephora een oogschaduwpalet van dat ene beautymerk dat we in Nederland niet hebben, maak de blits met limited editions Nikes uit de zes verdiepingen(!) tellende Nike flagship store of kijk simpelweg je ogen uit op de grote avenues.

Zijn jullie echte boekliefhebbers? Bezoek dan zeker de Barnes & Noble-boekwinkel aan Union Square. Met bijna 5800 vierkante meter is dit hét paradijs voor book nerds. Geen zorg als de kinderen (nog) geen Engelse boeken lezen, want er zijn naast boeken ook allerlei andere dingen te vinden. Bijvoorbeeld notitieboeken, pennen, kaarten, knuffels en zelfs merchandise (bijvoorbeeld van Harry Potter).

3. SPYSCAPE Spionagemuseum

Waan je voor even een geheim agent in het SPYSCAPE Spionagemuseum! Hier maak je kennis met alle facetten van spionage, van cyber crime tot CIA. Test je oplettendheid door zo snel mogelijk mensen op een beveiligingscamera te spotten, bekijk interviews en probeer de leugenaar eruit te pikken of onderga zelf een leugendetectortest. De opdrachten zijn in het Engels, maar daarvoor is papa of mama natuurlijk mee als vertaler. Voor heel jonge kinderen is dit museum misschien net iets te ingewikkeld, dus we raden aan om dit museum te bezoeken met kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.

4. Naar een musical op Broadway

Het hele jaar door spelen op Broadway tientallen voorstellingen, van de mooiste musicals tot de gaafste theaterstukken. Hoe gaaf is het om met je eigen ogen zo’n voorstelling te zien? Koop vooraf kaartjes en geniet van een heel bijzonder avondje uit. Speelt er niets leuks of willen jullie (iets) minder geld uitgeven aan een avondje uit? Kies dan voor de bioscoop! Met buttered popcorn op schoot en een enorme beker frisdrank binnen handbereik wordt iedere filmvoorstelling een bijzondere beleving.

Films (en musicals) zijn in Amerika natuurlijk niet ondertiteld, dus is een bezoek aan het (film)theater wellicht het leukst met kinderen of tieners die al een aardig woordje Engels kunnen verstaan.

5. Op de fiets door Central Park

Central Park is met een oppervlakte van bijna drieënhalve kilometer het grootste stadspark van New York. Dat kunnen jullie natuurlijk lopend gaan ontdekken, maar op de fiets zie je veel meer! Huur een fiets bij een van de verhuurpunten en ga op eigen houtje op pad, of boek een fietstour met een (Nederlandssprekende) gids. Overal en nergens zie je eekhoorns, terwijl je van de ene wereldberoemde (film)locatie naar de andere fietst.

6. Go sightseeing!

Over wereldberoemde (film)locaties gesproken: New York is eigenlijk natuurlijk gewoon één grote filmset. Ga op de foto met Lady Liberty (het Vrijheidsbeeld), wandel over de Brooklyn Bridge, knijp met je ogen tegen het felle neonlicht op Times Square, ga met de supersnelle liften naar het uitzichtpunt op het Empire State Building en kijk je ogen uit in de Grand Central Terminal. Zijn er bepaalde locaties in New York uit jullie favoriete films of series? Stippel een route uit door New York en bekijk ze allemaal!

7. Governors Island

Governors Island is een 172 hectare groot eiland dat op ongeveer achthonderd meter uit de kust van het zuidelijkste punt van Manhattan ligt. Dit eiland was vroeger een legerbasis en is nu omgetoverd tot seizoensgebonden recreatieplek. Van mei tot en met oktober is het eiland geopend voor bezoekers en vooral in de zomer zie je veel New Yorkers er een hele dag doorbrengen met hun gezin. Niet voor niets, want op Governors Island kun je ziplinen, picknicken, relaxen in een hangmat, fietsen én roetsjen van de langste glijbaan in New York. En dat in slechts tien minuten met de ferry vanaf Battery Park.

8. Coney Island

Wat is er leuker dan een bezoekje brengen aan de kermis en vervolgens lekker uitwaaien aan het strand? In het zuidwesten van Brooklyn vind je Coney Island: dé plek in New York om naar het strand te gaan, mét een bijbehorend kermispark genaamd Luna Park. Dit park is bomvol typische kermisattracties: van achtbanen tot spookhuizen en van zweefmolens tot schiettenten.

Het is een flinke rit met de metro (zo’n drie kwartier vanuit Manhattan), maar jullie hebben hier gegarandeerd een hele dag plezier! In de zomer, weliswaar, want Luna Park is geopend van maart tot oktober. De promenade en de pier zijn natuurlijk wel het hele jaar toegankelijk.

Verdwalen in New York? Welnee!

New York is een van de makkelijkste steden ter wereld als het gaat om indeling. Er verdwalen zullen jullie hoogstwaarschijnlijk niet, zeker niet in Manhattan. Deze ‘borough’ heeft namelijk een rechthoekig stratenplan, waarbij de avenues tussen noord en zuid lopen en de streets tussen oost en west. Moet je dus op 23rd street zijn en loop je nu op 26th, dan weet je dat je drie blokken verderop moet zijn. Ook heeft New York een van de grootste metronetwerken ter wereld, waarmee je ondergronds razendsnel de hele stad doorkruist en in no time van de ene naar de andere plek raast. Makkelijker kan haast niet.

Op naar New York City!

Of jullie nu voor een stop-over in New York gaan of een echte stedentrip naar deze stad willen maken, met Riksja Family Amerika reis je er onbezorgd én avontuurlijk naartoe. En naar talloze andere plekken in the U.S. of A., want dit land is natuurlijk veel meer dan New York alleen. Benieuwd naar alle mogelijkheden? We vertellen je er graag alles over!

Naar Riksja Family Amerika

background-pattern