Van kano tot kameel: 6 unieke vervoermiddelen op reis

blog

Geschreven op
dinsdag 28 mei
Geschreven door
Shannon van Duyl
Delen op social media

In Nederland heb je relatief ‘simpele’ vervoermiddelen: meestal ga je op de fiets, in de auto of met de trein ergens heen. En als je een beetje geluk hebt, vaar je een keertje in een bootje over de grachten of over het IJsselmeer. In het buitenland heb je veel meer spectaculaire mogelijkheden om je te verplaatsen, zoals een airboat of een houten jonk. We zetten zes manieren van vervoer op een rij die jullie reis extra bijzonder maken.

1: Op hoge poten door de woestijn in Marokko

Marokko

In Marokko kun je niet alleen kamelen spotten, maar zelf ook op een heus kamelenavontuur gaan! Hobbel op de rug van ‘het schip van de woestijn’ door de oranje zandduinen van de Sahara. Of nou ja, hobbel … Stap voor stap sloft je kameel op z’n dooie gemakje door het mulle zand richting de horizon. Midden in de woestijn slaap als je als een nomade in een tent terwijl de dieren de ‘wacht’ houden en ’s ochtends klim je (met een beetje spierpijn) weer op je kameel om dezelfde route terug te volgen.

Op naar Marokko

2: Te paard door Monument Valley

Waan je in het wilde westen van the United States! Rijd samen met een Najavo-indiaan te paard door Monument Valley. Onderweg vertelt hij alles over de geschiedenis van de indianen in dit gebied, terwijl jullie ademloos naar de enorme rotsen en het rode zand kijken. Je hoeft niet te kunnen paardrijden, want je hobbelt op een rustig tempo door het gebied. Deze rit maakt onderdeel uit van een driedaagse trip door Monument Valley. Voor gezinnen met jonge kinderen is deze trip vaak wat te ver uit de route, maar met tieners is dit prima te doen.

Opzadelen maar!

3: Op de boot over Lake Titicaca in Peru

In Peru vind je op bijna vierduizend meter boven zeeniveau Lake Titicaca: het hoogst bevaarbare meer ter wereld. . Dat is dus vier kilometer hoger dan Amsterdam! In het Titicacameer liggen 41 eilanden, waarvan het grootste gedeelte dichtbevolkt is. De Titicaca-indianen die op en rondom het meer wonen zijn onder te verdelen in verschillende groepen, dragen hun eigen karakteristieke kleding en spreken ieder hun eigen taal. Jullie maken kennis met de bevolking en hun cultuur tijdens een tweedaagse boottocht over het meer én blijven slapen bij een gemeenschap aan de rand van het meer, op een plek waar maar weinig andere reizigers komen.

Op naar de Titicaca-indianen

Op een airboat in Florida

Ken je het geluid van een airboat? Als je het eenmaal hebt gehoord, vergeet je het nooit meer. Deze boten maken namelijk een enorm lawaai, dus de eerste drie kwartier van jullie tocht over het Amerikaanse Everglades-moeras kun je elkaar niet verstaan. Gelukkig krijgen jullie oordoppen en koptelefoons om het lawaai wat te dempen, en is de ervaring zo bijzonder dat je het lawaai (bijna) vergeet. Het bijzondere van een airboat is dat deze ook over ondiep water kan varen, en dat is precies wat jullie gaan doen! Voor je het weet varen jullie midden in het moeras en spot je alligators, kleurrijke vogels en schildpadden.

Slinger maar aan, die propeller

5: Kanoën in Canada

Canada-kanoen

Dicht bij het schitterende Wells Gray Provincial Park in Canada vind je Clearwater Lake: een plek die zijn naam eer aandoet met helder, spiegelend water en vaak herten aan de waterkant. Hier in de buurt overnacht je in een blokhut op een familieresort dat het ultieme Canada weerspiegelt: een meertje, naaldbomen en kano’s en roeiboten liggen klaar om gebruikt te worden. Je moet alleen nog even kiezen: wordt het eerst de kano waar je het meer mee overvaart, of de roeiboot? Of toch de waterfiets? Plezier gegarandeerd!

Spitter, spetter, spater, lekker in Canadees water

6: Varen op een houten jonk in Halong Bay

De rotsen, onbewoonde eilandjes en grotten van Halong Bay mogen eigenlijk niet ontbreken tijdens jullie familiereis door Vietnam. De baai van Halong Bay ontdek je op een unieke en echt wel gave manier, namelijk op een traditionele, Chinese jonk. Tijdens jullie tweedaagse trip leg je aan bij een klein onbewoond eiland, waar je vanaf de top uitkijkt op de baai en zoin zee kunt plonsen. ’s Avonds gooit de kapitein het anker uit, genieten jullie van zelfgemaakte loempia’s en word je in slaap gewiegd door de zachte deining van de golven.

Trossen los!

Zijn jullie er al uit?

Weet jij al waar jullie volgende reis naartoe gaat? Zo niet, kijk dan ook eens bij de vijf bestemmingen die op de bucketlist van ieder gezin horen!
We bieden in twintig landen individuele familierondreizen aan, speciaal ontwikkeld voor gezinnen met peuters, kleuters, kinderen en tieners. Waar wil jij heen?

Bekijk alle bestemmingen