kamperen Monument Valley Amerika

De grootste bezienswaardigheden van Noord- en Zuid-Amerika, nét even anders

blog

Geschreven op
vrijdag 15 maart
Geschreven door
Shannon van Duyl
Delen op social media

Als je naar Peru gaat, dan wil je natuurlijk Machu Picchu zien. En een reis naar Mexico met kinderen is niet compleet zonder een bezoek aan Chitzen Itza, toch? Klopt, máár je kúnt het ook anders doen. We brengen jullie niet voor niets van het gebaande pad. Bezoek deze grootste bezienswaardigheden van Noord- en Zuid-Amerika nét even iets anders.

Peru: Machu Picchu net even anders

De Inca Trail in Peru is de beroemdste en populairste wandeltocht in Zuid-Amerika. Het is een pittige vierdaagse trekking met als schitterend toetje het wereldwonder Machu Picchu. Om het pad te beschermen wordt er maar een beperkt aantal toegangskaartjes verkocht en raden we je aan om toch wel vijf tot zes maanden van tevoren je tickets te regelen.

Wil je wel Machu Picchu zien, maar vind je een vierdaagse trekking net iets te spannend of ben je net te laat met het kopen van tickets? Dan is de iets minder zware Lares Trail een goed alternatief. Hierbij stijgen de paden wat geleidelijker, maar bereik je wel een hoger punt op 4.500 meter. Je hebt er dus alsnog een redelijk goede conditie voor nodig. Niet verder vertellen, maar wat ons betreft zijn de natuur en uitzichten op de Lares Trail zijn nog spectaculairder dan op de Inca Trail!

Naar Riksja Family Peru

Mexico: Palenque of Calakmul in plaats van Chitzén Itzá

Calakmul Mexico

Wie denkt dat de echte Indiana Jones-ervaring alleen bij wereldwonder Chitzén Itzá te vinden is, heeft het mis. Waan je een ontdekkingsreiziger tijdens een wandeling door de jungle naar de ‘verloren tempel’ van Palenque en spot apen, toekans en andere wilde dieren. Of breng een bezoek aan de jungletempels van Calakmul. De hoogste tempel in deze verloren tempelstad is maar liefst 55 meter hoog en daarmee de hoogste Mayatempel van Mexico. Een flinke klim, dus, maar eenmaal boven is het uitzicht over de jungle het meer dan waard. Houd trouwens je ogen goed open, want ook in dit beschermde natuurgebied zijn tal van dieren te spotten.

Naar Riksja Family Mexico

Amerika: kamperen in Monument Valley

kamperen Monument Valley Amerika

Natuurlijk wil je als je toch in Zuidwest-Amerika bent een bezoek brengen aan de Grand Canyon. Maar kampen jullie, net als wij, ook met een lichte smartphone- en Netflixverslaving, dan is een paar dagen wildkamperen in Monument Valley precies wat jullie nodig hebben. Geniet van kampvuurverhalen bij de Navajo-indianen tijdens een driedaagse kampeertrip. De iconische rotsen uit westernfilms zijn het decor en ’s avonds kijk je niet naar je scherm van je smartphone, maar tel je samen met je kinderen de duizenden sterren in de gitzwarte hemel boven jullie. De ultieme detox!

Naar Riksja Family Amerika

Cuba: beleef de buitenwijken van Trinidad

cuba-met-kinderen-trinidad

Cuba is een echt vakantieland: het leeftempo ligt er wat lager, de reisafstanden zijn behapbaar en jullie worden door een chauffeur van A naar B gebracht. Heerlijk, toch? De meeste reizigers komen enkel in het centrum van Trinidad, maar tijdens een familierondreis door Cuba nemen jullie ook een kijkje áchter die gekleurde klinkerstraten. Een Cubaanse gids brengt jullie in een fietstaxi naar de buitenwijken en stopt op plekken die normaal gesproken aan je voorbijgaan.

Naar Riksja Cuba

Meer bezienswaardigheden?

Dit is nog maar een kleine greep van alle highlights. Bekijk al onze bestemmingen. Benieuwd naar de hoogtepunten in Noord-en Zuid-Amerika, of juist alle highlights van Afrika? Of wil je juist in de voetsporen van Pocahontas treden, of van Mulan, de Lion King of Alladin? Ook dat kan!

kamperen Monument Valley Amerika