Naar boven

Surfen met kinderen

Surfen met je tieners? Dit zijn onze favorieten plekken!

blog

Opzoek naar wat stoere afwisseling tijdens je rondreis? Ga dan surfen! Ook als beginneling kun je met een surfles al prima je eerste golf pakken en het is vooral ook heel leuk. Wij zetten onze favoriete surfplekken op een rij. En natuurlijk zijn deze plekken geschikt als je met tieners reist.
Decorative torn edge

Sanur, Indonesië

Surfen met tieners

Bali is een walhalla voor surfers. Op het Indonesische eiland heb je genoeg stranden met goede golven, je vindt er veel surfscholen en je kunt er, naast golfsurfen, ook windsurfen en kitesurfen. Ben je nog een beginnende surfer? Dan raden wij Sanur (op zo’n uur rijden van de luchthaven van Denpasar) aan! Je hebt hier niet zulke hoge golven en het strand loopt langzaam af in zee. Een superplek dus om te oefenen en je eerste golf te pakken. Wij zelf werken hier samen met een nonprofit-surfschool, die zich inzet voor een betere toekomst van weeskinderen op Bali.

#2 Arugambay, Sri Lanka

Surfen met tieners Sri Lanka

Arugam Bay is dé plek in Sri Lanka voor surfliefhebbers, ook als je een beginneling bent. Het strand loopt langzaam af in zee en de golven zijn hier perfect van april tot en met september (zo’n 1,5 meter hoog). We regelen hier jouw slaapplek bij het strand van Pottuvil, op een kwartiertje rijden van Arugam Bay. Het strand van Pottuvil is nog niet ontdekt door het massatoerisme in tegenstelling tot Arugam Bay waar het wel wat drukker is. Zand en strand … dat is het een beetje bij Pottuvil. O, en je hebt hier natuurlijk jouw slaapplek.

#3 Taghazout, Marokko

Surfles met tieners

Dat je niet ver hoeft te reizen voor een goede golf, bewijst Marokko wel. In het kleine vissersdorpje Taghazout draait alles om golfsurfen en bij de stranden zie je ook dat er druk gesurft wordt. Liefhebbers komen uit alle streken van de wereld om hier de golven in te gaan en in het dorp Taghazout hangt een fijnelaidback surfvibe. We regelen hier uiteraard een surfles voor jou en je tieners, afhankelijk van jullie niveau zoekt de leraar het beste strand en de golven op.

#4 Samara, Costa Rica

Surfen Costa-Rica

Een perfect lang, wit zandstrand; breed, fijn en met palmen, Samara is echt zoals je je een Pacific-strand voorstelt. Je kunt hier prima in zee zwemmen (dat geldt niet voor alle stranden bij Costa Rica), maar je kunt hier ook de fijne kneepjes leren van het surfen. Eerst leert de leraar je hoe het moet op het droge en dan in het water. Surfen is best nog wel moeilijk naar onze ervaring, maar Samara is een goede plek om het rustig te leren.

#5 San Diego, Amerika

Reizen met tieners

American Surf-dudes en California-girls opgelet, San Diego is een amazing surfparadijs! Met een gemiddelde temperatuur van 22 graden is het hier altijd lekker weer. San Diego is de zuidelijkste stad van Californië en licht dicht bij buurland Mexico. Kleurige gebouwen, baaitjes en de surfsfeer maken van San Diego een verrassende relaxte strandstad. San Diego heeft meerdere stranden met verschillende stromingen en golven, dus voor elke surfer is er wel een ideale plek te vinden. Reis je trouwens met mini-surfdudes en -girls? Ga dan  een paar uurtjes met je kinderen boogieboarden (zoals hier op de foto). Deze hoef je niet vooraf te reserveren, maar kun je gemakkelijk ter plaatse huren.

#6 Paracas, Peru

Sandboarden met tieners

Huh, Peru in dit surflijstje? Jazeker! Als je niet van nattigheid houdt, maar je wilt wel surfen, dan moet je naar Peru. Hier kun je namelijk zandsurfen en buggyrijden over de golvende zandduinen bij de palmenoase van Huacachina. Liggend op het board glijd je snel naar beneden, hoe steiler de duin is hoe beter. Superleuk om te doen!

Meer inspiratie opdoen? Lees meer reisblogs

background-pattern