Naar boven

Tips van bestemmingsexpert Anne-Marie voor reizen met tieners

blog

Geschreven op
vrijdag 11 oktober
Geschreven door
Shannon van Duyl

Bestemmingsexpert Anne-Marie reist met haar man en tienerzoons de hele wereld over. Samen hebben ze Amerika, Thailand, Sri Lanka en Mexico al bezocht, en er staan nog een heleboel landen op hun bucketlist. Wil jij ook reizen met tieners maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Anne-Marie deelt haar ervaringen én geeft tips!

Anne-Marie en haar man hebben er bewust voor gekozen om als gezin verre reizen te gaan maken toen de kinderen al wat ouder waren. “We wilden echt als gezin herinneringen maken, waarbij onze kinderen de reizen dus bewust meemaakten. Mijn man en ik waren op huwelijksreis geweest naar het zuidwesten van Amerika, dus als eerste verre reis met ons gezin was dat een fijne ‘instap-bestemming’. De reis daarna ging naar Thailand: wat meer avontuur, anders eten … Heel anders, maar toch iets minder spannend omdat je al een keer een verre reis samen hebt gemaakt.”

 Wat is er anders aan reizen met tieners?

tokkelen

“De afwisseling en het avontuur. Tieners (en daarmee dus vooral echt pubers) kunnen best snel verveeld zijn en roepen geregeld dat ze ergens ‘geen zin in hebben’. Ja, zelfs op vakantie! Daarom is een vooraf gepland programma met lekker veel afwisseling echt perfect als je met tieners reist. Een tempel bezoeken is voor de meeste pubers waarschijnlijk een beetje saai, maar als je de dag erna naar het strand gaat om te surfen of op een quad door de jungle rijdt is dat natuurlijk weer heel tof. Dan neem je die tempel gewoon voor lief en doe je daar je moeder weer een plezier mee, haha!

Wat trouwens ook heel leuk is aan reizen met iets oudere kinderen, is dat je ze een stukje verantwoordelijkheid mee kunt geven. Inmiddels zijn we naast Amerika en Thailand ook naar Sri Lanka geweest, en later naar Mexico. In Mexico was de oudste toen achttien en de jongste zestien, dus waren ze oud genoeg om ook alleen dingen te ondernemen. Op Isla Mujeres gingen wij met het golfkarretje terug naar het hotel, terwijl de jongens nog even bleven hangen om uit te gaan. Dat is toch ontzettend leuk? Dáág mam en pap, wij redden ons wel!”

Heb je tips om het maximale uit je gezinsreis te halen?

toronto

“Combineer je reis met een stedentrip, bijvoorbeeld als stop-over! Wij hebben onze reis naar Mexico gecombineerd met een paar dagen in Toronto, en hebben toen we naar Sri Lanka gingen een paar dagen gespendeerd in Dubai. Vaak heb je toch al een overstap in een grote stad, dus waarom zou je er niet een paar dagen blijven? Meteen een stedentrip erbij, waarbij je misschien niet ‘alleen’ voor die stad de wereld over zou vliegen. En het maakt de reis extra bijzonder, want je hebt eigenlijk een soort twee-in-één: een stedentrip én een gave rondreis.”

Wat staat er nog op jullie bucketlist?

snorkelen

“Dit zul je waarschijnlijk van iedereen bij Riksja horen, maar zo veel! Ik ben nog nooit in Zuid-Afrika geweest. Zeker als ik de enthousiaste verhalen van de collega’s hoor die er geweest zijn lijkt me dat een geweldige bestemming. Maar ook Japan lijkt me heel bijzonder. Hopelijk met zijn vieren, maar wellicht gaan mijn man en ik ook wel gewoon met zijn tweeën daarnaartoe. De jongens zijn nu zeventien en negentien, en voelen zich misschien straks ‘te oud’ om nog met hun ouders op reis te gaan. De beste tip die ik daarom eigenlijk kan geven als je twijfelt over reizen met tieners is ‘gewoon doen’. Sparen, boeken en gaan. Op reis is elke dag anders en je gaat echt met zijn vieren op avontuur! Je bent écht samen met elkaar, zonder de dagelijkse sleur en dingen die ‘moeten’. Ik kan je echt garanderen dat het geweldige momenten worden die jullie allemaal nooit meer vergeten.”

Waar gaan jullie naartoe?

bootEn, begint het bij jullie al te kriebelen om samen op reis te gaan, of twijfel je nog? Bekijk dan bijvoorbeeld eens deze drie bestemmingen die perfect zijn voor reizen met tieners. Of lees het verhaal van bestemmingsexpert Nienke, over haar reiservaring met haar gezin met jonge kinderen! Bestemmingsexpert Nienke aan het woord

Lees ook onze andere blogs!

background-pattern