Naar boven

tanzania-wildlife

4 redenen waarom een familiereis naar Tanzania op jullie bucketlist hoort

blog

Geschreven op
maandag 18 november
Geschreven door
Shannon van Duyl

Tanzania is de ongerepte Afrikaanse savanne op zijn best. Je hobbelt in een 4×4 dwars door de bush op zoek naar de Big Five en staat ineens oog in oog met een giraffe, die van dichtbij een nóg langere nek heeft dan je dacht! Maar Tanzania is veel meer dan ‘alleen’ safari: het land biedt een afwisselende natuur, schitterende nationale parken (met als letterlijk hoogtepunt de indrukwekkende Kilimanjaro) en is het thuis van de kleurrijk geklede Masai. En wat is er leuker dan dit Afrikaanse land samen met je kinderen ontdekken? We hebben vier redenen op een rij gezet waarom een familiereis naar Tanzania absoluut op jullie bucketlist hoort.

Je reist met een privégids/chauffeur

Zelf in een 4×4 door Tanzania rijden, checken welke route je ook alweer moest hebben, tegelijkertijd bezig zijn met de kids én hopelijk ook nog een beetje genieten van wat je onderweg tegenkomt … Klinkt meer als een uitdaging dan als een relaxte vakantie, toch? Dat vinden wij nou ook, dus regelen wij voor jullie een eigen privégids, die ook nog eens je chauffeur is! Gedurende jullie hele individuele rondreis door Tanzania rijdt je gids jullie in een comfortabele Jeep naar de mooiste plekken en over de beste routes. Zo hebben jullie gewoon lekker twee handen vrij om de camera of verrekijker (of elkaar, op hobbelige wegen) vast te houden en te genieten van jullie vakantie.

De schitterende natuur

Tanzania heeft een ontzettend divers landschap: de uitgestrekte Serengeti (wat letterlijk “eindeloze vlakte” betekent), tropische regenwouden, meren, rivieren, moerassen en natuurlijk adembenemende gebergten. Mede hierdoor ontdek je in Tanzania een rijk en gevarieerd dierenleven en is dit hét land om op safari te gaan. Ga met jullie gids op gamedrive en rijd door de mooiste nationale parken terwijl je onderweg allerlei bijzondere dieren spot. Gegarandeerd dat jullie het jaren later nog steeds hebben over dat moment dat jullie ineens die kudde grazende zebra’s spotten.

Extra tip: zoek vooraf alvast op welke dieren er leven in Tanzania en maak samen met de kids een lijstje. Des te leuker is het als jullie dan een jachtluipaard, olifant, flamingo of nijlpaard zien: afvinken maar! Of misschien spotten jullie wel een baviaan, boomklimmende leeuw, buffel of een van de talloze kleurrijke vogels, of eh … we kunnen (bijna) eindeloos doorgaan. Hulp nodig bij het maken van zo’n lijst? Onze Tanzania-experts helpen je graag! 

Zon, zee en strand

Na zo’n ruige safari is het extra lekker om even helemaal bij te komen aan het strand. Ook daarvoor moet je in Tanzania zijn, want Tanzania herbergt een paar van de mooiste stranden van Afrika. Onder andere op het schitterende eiland Zanzibar. Vrijwel de gehele oostkust van dit eiland voor de kust van Tanzania bestaat uit uitgestrekte witte zandstranden, de een nog mooier dan de ander. De wuivende palmbomen en azuurblauwe zee zorgen ervoor dat je nooit meer naar huis wilt. 

De bijzondere, kleurrijke cultuur

Kinderen kijken op een andere manier naar de wereld dan volwassenen, dus wat is er mooier dan samen de wereld te ontdekken? Op reis leert je kind niet alleen van alles over de wereld, maar leer jij (opnieuw) om door de ogen van je kind naar de omgeving te kijken. Tegelijkertijd laat je zien dat er kinderen in de wereld zijn die heel anders leven.

Tanzania is absoluut geen westers land en verschilt op veel vlakken (nogal) van Nederland. Juist daarom is het een geweldig land om met je kinderen te bezoeken, want die cultuurverschillen zijn ontzettend indrukwekkend om te ervaren. Ontmoet de Masai, bewonder hun kleurrijke kleding en ontdek hun eeuwenoude tradities. Bang dat de kids geen aansluiting zullen vinden hoef je niet te zijn, want de taal van spelende kids is natuurlijk universeel.

Boek jullie individuele familiereis naar Tanzania

Heeft dit schitterende land inmiddels een klein beetje een plekje in jullie hart veroverd? Bekijk dan eens onze speciaal samengestelde familiereis naar Tanzania. Samengesteld voor én door reisliefhebbende gezinnen, en natuurlijk volledig aan te passen aan jullie wensen.

Op familierondreis door Tanzania

tanzania-wildlife
background-pattern