Menu background

Naar boven

Flanerende flamingo’s Lake Natron

bouwsteen

 • Reisschema:
  Lake Natron
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 735,- p.p. bij 2 personen
 • Reistype:
  Privé reis
Tijdens een reis vol safari is het ook wel prettig om je benen te strekken tijdens een wandeling door dit landschap. Onderweg naar het meer bezoek je ook de lokale Masai. Omdat niet veel mensen Lake Natron bezoeken voelt het bezoek puur en oprecht. De Masai zijn erg vriendelijk en blij met je komst. Een deel van de inkomsten van je verblijf vloeit terug naar de lokale community. Je verblijft twee nachten bij Lake Natron en op de tweede dag breng je 's ochtends een bezoek aan het meer. In de middag breng je een bezoek aan een verborgen waterval in een kloof in de buurt van Lake Natron.
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Lake Natron

Vanaf de Serengeti en de krater is het ongeveer 6 uur rijden over een hobbelige weg maar zeker de moeite waard. De beroemde parken van Tanzania trekken veel bezoekers. Daarom vonden wij het afgelegen Lake Natron een prettige afwisseling. Het is een halve dag rijden, maar je hebt dan wel het echte ‘off the beaten track-gevoel’.

Onderweg maak je kennis met de kleurrijk geklede Masai. Je bezoekt een Masai dorp in de buurt. Doordat weinig toeristen deze regio bezoeken vonden wij onze ontmoeting met de Masai oprecht en warm.

Daarna rijd je verder naar Lake Natron waar je twee nachten verblijft. Je slaapt hier onder de sterren in een private camp van onze lokale partner. Je slaapt in  2-persoonstenten met echte bedden, nette toiletten en een gedeelde bush douche.

Decorative torn edge

Dag 2 – Lake Natron wandeling

Na het ontbijt loop je samen met een Masai krijger naar Lake Natron waar duizenden flamingo’s trots langs de oevers paraderen. Het meer zit vol mineralen, de ideale voedingsbodem voor kreeftjes, het lievelingsmaal van flamingo’s en de oorzaak van de roze veren. Houd je van fotograferen, dan kun je hier mooie plaatjes schieten.

Na de lunch trek je er op uit voor een bezoek aan een waterval in de buurt. Een pittige tocht maar wij vonden het fijn om even in beweging te zijn na de eerste dagen safari. Mocht je het leuk vinden dan is het vandaag ook mogelijk om een lokale school en kliniek te bezoeken. Geef dit vooral aan bij je chauffeur. Aan het einde van  de middag keer je terug naar het kamp voor een warme maaltijd. Zodra je een beetje begint weg te doezelen kruip je in je tent voor je laatste nacht midden in de bush.

Decorative torn edge

Dag 3 – Terug naar Arusha of Moshi

Vandaag heb je een lange reisdag voor de boeg. De weg terug is is niet al te best waardoor je maar langzaam vooruit komt over de hobbelige weg. Door de verschillende landschappen onderweg is het zeker geen saaie route om te rijden.

Je slaapt in een tent met echte bedden. Dit is volgens ons het échte Afrika: Terwijl je bij het kampvuur zit, wordt de maaltijd bereid en de ondergaande zon maakt ruimte voor een immense sterrenhemel. Je hebt je eigen toilet. De warme bush douche deel je met enkele reisgenoten. Wil je tegen een meerprijs liever een tent met ensuite badkamer, geef dit dan aan in je reisaanvraag.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Lake Chala & Masaai

 • Reissom:
  € 450,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  overnachtingen in confortabele safaritent - wandeling en kano Lake Chala en optioneel bezoekje Masai dorpje - privé vervoer met Engelstalige chauffeur/ gids

Een ander van de gebaande paden af stukje Tanzania is Lake Chala. Het meer zelf is de grens met Kenia. Onderweg kom je langs kleine dorpjes en het Nyumba ya Mungu meer, een groot waterreservoir waar de Masaai dankbaar gebruik van maken voor hun dieren. Hier kun je ook gaan bootje varen en vissen.

Je slaapt in een comfortabele safaritent met uitzicht op Lake Chala met weids uitzicht over een prachtige savanne. Hier zit zeker wild en bij je verblijf vooral vriendelijke apen. De volgende ochtend ga je kayakken samen met de gids en peddel je zo de grens over naar Kenia want Lake Chala is precies gedeeld tussen Tanzania en Kenia.
Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

tanzania kilimanjaro
bouwsteen

Easy going Tanzania

 • Kilimanjaro Airport Lodge
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 125,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Serengeti Tanzania reizen
bouwsteen

Op zoek naar de Big Five

 • Arusha/Moshi – Tarangire – Karatu – Serengeti – Ngorongoro – Arusha/Moshi
 • 5 dagen / 4 nachten
 • Join in vanaf € 1998,- p.p. (max 6 personen)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Zon, zee en Zanzibar – Nungwi (Noorden)

 • Zanzibar - Stonetown
 • 5 dagen / 4 nachten
 • Vanaf € 565,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge