Deze bestemmingen zijn perfect voor een reis buiten de schoolvakanties

blog

Geschreven op
donderdag 6 juni
Geschreven door
Shannon van Duyl
Delen op social media

Met schoolgaande kinderen zit je natuurlijk ‘vast’ aan de schoolvakanties voor het plannen van jullie reis. Maar met baby’s of peuters niet! Reizen buiten de schoolvakanties brengt een aantal fijne voordelen met zich mee. Zo zijn de meeste accommodaties minder snel vol, ontwijk je de drukte van het hoogseizoen en is soms jullie vlucht en verblijf zelfs iets goedkoper. Welke bestemmingen perfect zijn voor een reis buiten de schoolvakanties? Wij hebben onze favorieten op een rij gezet.

Buiten de schoolvakanties naar Zuid-Afrika
Safari Zuid-Afrika - Giraffe

In Zuid-Afrika lopen de seizoenen tegengesteld aan die van ons. Wanneer wij hier bibberen van de kou, is het daar hartje zomer. Als je met jongere kinderen reist en geen rekening hoeft te houden met schoolvakanties, kun je het beste in september of oktober reizen. Tijdens onze veelal gure herfst is het namelijk lente in Zuid-Afrika. De natuur komt dan weer tot leven en temperaturen zijn zeer aangenaam: gemiddeld is het zo’n 22 graden. Niet te heet, niet te koud en je kunt je regenkleding thuislaten. En bovendien kunnen jullie in deze maanden goed wild spotten!

Naar Riksja Family Zuid-Afrika

Nét buiten het hoogseizoen naar Canada
Canada- Kanoën

Canada kent een korte reisperiode: van juni tot half oktober is het weer er prettig. Daarna wordt het winter, en de wintermaanden in Canada zijn écht koud (temperaturen kunnen daar dalen tot -30 graden!). Dat betekent dat de zomer in Canada het hoogseizoen is, omdat zowel de Europeanen als de Canadezen (in eigen land) op reis zijn. Zit je niet ‘vast’ aan de schoolvakanties, dan is vroeg in het seizoen of juist in de nazomer naar Canada reizen ideaal. De temperatuur ligt overdag tussen de vijftien en 22 graden, bossen zijn weelderig groen, rivieren en meren zijn fris en helder en – niet onbelangrijk – het blijft lang licht.
 
Naar Riksja Family Canada

Vermijd het regenseizoen in Thailand
Thailand - Long-tail boot

Het klimaat in Thailand is tropisch en het hele jaar door heb je te maken met verschillende moessonperioden, waarin de regen frequenter valt dan in de rest van het jaar. Deze perioden verschillen per regio, zijn met een beetje goed uitstippelen van jullie reis meestal wel te ontwijken en er zijn zelfs redenen om júíst in het regenseizoen naar Thailand (en andere bestemmingen) te reizen. Maar wil je (bijna) zeker zijn van droogte, dan is december tot mei de ideale periode om naar Thailand te reizen. Buiten de zomervakantie, dus!

Naar Riksja Family Thailand

Reis in het voor- en najaar naar Marokko
Woestijn Marokko- Kamelen

De beste periode om door Marokko te reizen is het voor- en najaar. In deze periode zijn de temperaturen aangenaam en liggen ze overdag tussen de 24 en dertig graden. In de zomermaanden juni, juli en augustus is het warm in Marokko. Echt warm. De temperaturen liggen in deze periode overdag rond de veertig graden maar uitschieters naar vijftig graden zijn er ook, voornamelijk in het binnenland en in de koningssteden. Ben je dus niet gebonden aan de zomervakantie, dan ontdekken jullie het sprookje van 1001 nacht in Marokko het beste in het voor- en najaar.

 Naar Riksja Family Marokko

In de winter naar Florida
Florida, Amerika - snorkelen

Tijdens de zomer is het in Florida warm en broeierig, met temperaturen rond de 35 graden. Daarnaast kun je Florida in de maanden september en oktober beter vermijden in verband met mogelijke orkanen en maart in verband met de Spring break van de Amerikanen. Wil je dus met jullie gezin reizen naar Florida (en samen zwemmen met zeekoeien of alligators spotten in de Everglades), dan is reizen buiten de zomervakantie ideaal!

Naar Riksja Family Florida

Nog niet geboekt?

Bestemmingen 2020Zit je juist wel aan de schoolvakanties vast voor het boeken van jullie reis? Vergeet dan niet om voor 2020 op tijd te boeken. Sommige bestemmingen zijn namelijk erg populair. We leggen je uit waarom je er goed aan doet nu al aan de slag te gaan met je reisplannen voor 2020.