Naar boven

hero familie-safari

7x leukste safari’s met kinderen in Afrika

blog

Dat Afrika de ideale bestemming is voor safari’s weten we natuurlijk allang. Zo heb je wel meer dan honderd safariparken in het continent en snappen we dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Wij hebben voor je uitgezocht welke safari’s het leukst zijn met kinderen. Je leest ze in dit blog.
Decorative torn edge

1. Zelf rijden door Kruger

self-drive Kruger

Waarschijnlijk heb je wel gehoord van het Kruger Park in Zuid-Afrika. Het park is superbekend en is zo groot als de helft van Nederland (!). Wij vinden het superleuk om hier een self-drive te maken met de kids omdat je dan je eigen tempo kunt bepalen. Je hebt hierdoor veel flexibiliteit, je kunt zelf bepalen hoe laat je vertrekt, welke route je neemt én het is voor kinderen van alle leeftijden. We raden je aan om tijdens zonsopkomst het park te verkennen, want de dieren zijn dan het meest actief en is de kans groter om ze te spotten. Boek je bij Riksja? Dan regelen we graag een leuk guesthouse voor je gezin net buiten het park of een campsite in het park zelf.

2. Voetsafari in Namibië

voetsafari Namibië

Houden jij en je kinderen niet zo van stilzitten? Dan raden we je de voetsafari aan in de Kalahari in Namibië. Samen met een ervaren gids maak je een wandeling van ongeveer vier uur door de bush. Ben je met wat jongere kinderen? Dan kun je bij de gids aangeven om een kortere route te nemen. Onderweg leer je, op een leuke manier, van alles over planten en dieren die hier leven. Je komt vooral veel kleine diertjes tegen, maar met een beetje geluk zie je achter een bosje een olifant of giraffe schuilen. Toch op zoek naar grotere dieren? Dan kunnen we een sundowner (safari tijdens de zonsondergang) voor je gezin regelen.

3. Met eigen auto op safari door Etosha

self-drive Etosha

Willen jullie toch liever een rijdende safari doen in Namibië? Dan vinden wij het supergaaf om met je eigen auto door dit park te toeren. Met een gedetailleerde kaart van het park en de goede wegen is dit de ideale self-drive safari. De dieren die je hier spot zijn onder andere giraffen, olifanten, leeuwen, neushoorns, zebra’s en meer! De ultieme Etosha-ervaring is pas compleet met een overnachting aan een verlichte drinkplaats voor wilde dieren. Met een drankje in de hand hebben jullie het beste zicht op de dieren die hier nog wat komen drinken, uiteraard ligt de accommodatie op een veilige afstand van de vijver.

4. Serengeti safari

Tanzania safari

Beleef de Lion King van dichtbij in de Serengeti. De ideale manier om de Serengeti te ontdekken en om de big five te spotten is met een safari tijdens de zonsopkomst en in de maanden mei tot september. De dieren zijn dan het meest actief en tijdens deze maanden is de grote trek. Zo’n twee tot drie miljoen dieren trekken dan door de Serengeti op zoek naar gras en water. Vroeg in de ochtend worden jullie gewekt door de ranger en is het tijd om te vertrekken. Al snel verandert de donkere lucht in de mooiste warme kleuren en heb je gelijk al geen spijt meer van het vroege opstaan. Onderweg spot je veel leeuwen, cheeta’s en luipaarden. Als je bij Riksja boekt regelen we graag een overnachting bij de Ngorongoro krater. Deze krater heeft de grootste dierenconcentratie van Afrika, dus dieren spotten is gegarandeerd!

5. Olifanten spotten in Addo Elephant National Park

Addo National Park

Alle olifantenliefhebbers moeten een keer naar Addo National Park om grote hoeveelheden olifanten te spotten. Naast de olifanten kun je ook nog eens buffels, neushoorns, luipaarden en leeuwen spotten. Wat dit park extra leuk maakt is dat er een marinegedeelte is waar je witte haaien en walvissen kunt zien. Met je eigen auto rondtoeren door het park biedt veel flexibiliteit en is voor kinderen van alle leeftijden. Wil je deze safari in de nacht doen om grootste kans te hebben om de big five te spotten? Dan regelen we dit graag voor je gezin met kinderen van zes jaar en ouder.

6. Amboseli National Park

Amboseli National Park

Staat de Big Five ook op jullie bucketlist? Overweeg dan eens een bezoek aan Amboseli National Park. Alle dieren van de big five lopen hier rond in grote getallen net zoals hyena’s, gnoes en andere wilde dieren. Wat dit park nog bijzonderder maakt is dat, hoewel je je in Kenia bevindt, je de besneeuwde toppen van de Kilimanjaro in Tanzania op de achtergrond ziet! Dit levert extra gave beelden op.

7. Het water op bij de Okavanga Delta

Okavanga Delta safari

Zijn jullie benieuwd naar welke wilde dieren er in de wateren leven van Botswana? Maak dan een tocht over de Okavanga Delta met gids. Doordat er hier geen wegen zijn, reis je via het water in een traditionele mokoro (uitgeholde boomstam). De dieren die je hier sowieso gaat zien zijn nijlpaarden, buffels en veel verschillende vogels. Met de lunch komen jullie aan land om even de benen te strekken en om nog meer dieren te voet te bewonderen. De ervaren gids weet precies waar ze te vinden zijn en hoe jullie ze vanaf een veilige afstand kunnen zien. Voor het echte avontuur kun je ook met een 4×4 door de nationale parken Moremi en chobe crossen om wilde dieren te spotten.

Wil je alvast even oefenen hoe zo’n safari er precies uitziet en hoe dat gaat? Breng een bezoekje aan de Beekse Bergen!

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer reisblogs:

background-pattern