Menu background

Naar boven

Zelf op Expeditie Robinson-avontuur? Het kan op deze 7 plekken!

blog

Geschreven op
maandag 12 augustus
Geschreven door
Shannon van Duyl
Delen op social media

Ook jullie hebben er vast weleens over nagedacht: hoe zou het zijn om net als de kandidaten van Expeditie Robinson een nachtje op een onbewoond eiland door te brengen of midden in de bush te slapen? Wij hebben goed nieuws: op deze acht plekken beleven jullie namelijk je eigen Robinson-avontuur; mét kampvuur, zonder camera’s. Én … zonder op een houtje te bijten.

1. Snorkelen en snurken in Indonesië

Kamperen Indonesie expeditie Robinson

Voor de kust van Bali vind je een onbewoond eiland omringd met schitterend koraal. Hier hebben jullie het toch een stukje beter voor elkaar dan de kandidaten van Expeditie Robinson, want jullie hoeven de hele dag niets anders te doen dan lekker te snorkelen en te relaxen. Oké, en wat spullen verzamelen voor het avondeten en (proberen om) jullie eigen kampvuur te maken. Jullie tentje staat letterlijk op het strand en ’s avonds hoor je niets anders dan het ritmische geluid van de golven. Dit is pas avontuur!

Snorkelen maar!

2. Slapen naast een schildpaddenstrand in Vietnam

Vietnam-kamperen-eiland

Ook in Vietnam kunnen jullie een nachtje kamperen op het strand van een onbewoond eiland. Onbewoond door mensen, overigens, want van mei tot september komen zeeschildpadden hier ’s nachts hun eieren leggen op het strand. Natuurlijk staat jullie tentje niet op het schildpaddenstrand, maar wél in de buurt. Of jullie echt zeeschildpadden ziet is natuurlijk niet te garanderen, maar dat het een onvergetelijk avontuur wordt staat vast.

Op naar het schildpaddenstrand

3. Op jungle-expeditie in Indonesië

Kamperen-Sibetan-Indonesie

Genoeg van die stranden, tijd om de bush in te duiken voor een jungle-avontuur op Bali! Hobbelend over keien en zandweggetjes in een Landcruiser uit 1976 merken jullie dat hoe verder jullie de heuvels in rijden, hoe smaller de wegen worden. Nog vol adrenaline van de hobbelige trip komen jullie aan op een kampeerplek met ruimte voor vier tenten. ’s Avonds koken jullie boven het kampvuur en ’s ochtends worden jullie wakker met 180-graden uitzicht over Bali. Bereik met je smartphone? Nope. Elektriciteit? Vergeet ’t maar. Een onvergetelijk avontuur? Ab-so-luut.

Op naar de jungle

4. Kamperen in Monument Valley in Amerika

kamperen Monument Valley Amerika

Minstens zo spannend als kamperen in de jungle: je tentje opzetten te midden van de rode rotsen van Monument Valley. In dit nationale park in Amerika luister je bij het kampvuur naar de verhalen van de gids en is het net alsof je in je eigen Westernfilm zit. De smartphone kan even onderin de tas, want bereik is hier ver te zoeken. Maar tijd om hem te missen is er absoluut niet met het schitterende woestijnlandschap om jullie heen en de duizenden sterren aan de hemel.

Op naar de woestijn

5. Wildkamperen in Costa Rica

Costa Rica Kamperen

Isla Venado is een voor toeristen nog onbekende plek in Costa Rica. De bewoners hebben er inmiddels elektriciteit en stromend water, maar verder is het alsof de tijd hier de afgelopen honderd jaar stil heeft gestaan. Toeristen komen hier niet en de mensen die hier wonen leven van de visserij. Jullie dus ook, want (met een beetje hulp) vangen jullie hier je eigen vis voor het avondeten! Bepakt en bezakt (inclusief vis) klauteren jullie vervolgens de berg op waar jullie zullen overnachten. Tentje opzetten, kampvuur maken, visje bakken en genieten maar. Bij het kampvuur vindt ook een heuse samensmelting plaats, want de gids vertelt jullie (in het Spaans en anders met handen en voeten) allerlei verhalen over het eiland.

Op naar Costa Rica

6. Wildkamperen in de bush in Zuid-Afrika

kamperen-kruger-zuid afrika

De kandidaten van Expeditie Robinson komen waarschijnlijk geen giraffes, gnoes en buffels tegen, maar jullie wel! In het Zuid-Afrikaanse Guernsey Nature Reserve dat onderdeel is van het Great Kruger Park zetten jullie je tent op voor een unieke kampeertrip. Het park is omheind en er lopen geen grote roofdieren rond, dus je kunt er veilig wandelen en kamperen. Maar je spot er wél tweehonderd verschillende vogelsoorten, zebra’s, giraffes of een kudde buffels!

Op naar Zuid-Afrika

7. Slapen in een grot in Swaziland

Kamperen in grot Zuid-Afrika

Jullie hebben vast weleens gezien dat de kandidaten van Expeditie Robinson overvallen werden door een tropische regenbui. Daar hebben jullie in Swaziland, Zuid-Afrika in elk geval geen last van, want hier blaas je jullie luchtbedje op in een grot! Deze grot werd ooit bewoond door de San, de oorspronkelijke bewoners van Zuidelijk Afrika. De gids vertelt er alles over tijdens de wandelsafari van en naar de grot. En jullie zijn weliswaar holbewoner voor één nacht, maar er wordt ’s avonds bij het kampvuur gewoon heerlijk voor jullie gekookt.

Op expeditie oermens

8. Slapen op een onbewoond eiland in Thailand

Tentje, slaapzak en luchtbed? Check. Zaklamp? Check. Zonnebrandcrème en zwembroek? Check. Gaan met die banaan! Ook in Thailand kunnen jullie je eigen Expeditie Robinson-avontuur beleven. Hier vind je namelijk óók een onbewoond eiland! Check voordat je weggaat alvast wat YouTube-video’s over hoe je vuur maakt, want op het eiland komt het aan op jouw eigen survivalskills. ’s Avonds smullen jullie van vers gevangen vis en garnalen. Slaap in jullie tent op het strand of sleep de matrasjes naar buiten en val in slaap onder de duizenden sterren.

Op naar Thailand

Tijdens jullie Expeditie Robinson-avontuur bezoek je jouw slaapplek niet alleen met een ‘leave no trace’-policy, maar dragen jullie zelfs bij aan een positieve impact op de bestemming, bijvoorbeeld door samen met de gids een beach clean-up te houden voor vertrek. Daarmee compenseren jullie niet alleen, maar laat je het strand schoner achter dan dat je het aantrof. Verdien je weliswaar geen immuniteit mee voor de Eilandraad, maar wél een heleboel karmapunten.

Meer kindvriendelijke overnachtingen?

Dit is natuurlijk maar een greep uit de overnachtingen die we aanbieden met kinderen. Deze plekken zijn bijvoorbeeld zo bijzonder dat je helemaal niet wilt slapen!
Meer lezen over duurzaam en verantwoord reizen? Check de tips van onze sustainable travel expert Kyriël of lees Riksja’s visie op duurzaamheid.

background-pattern