Menu background

Naar boven

Inpakstress? Dit zijn de beste inpaktips

blog

Geschreven op
dinsdag 9 juli
Geschreven door
Shannon van Duyl
Delen op social media

De vakantie staat voor de deur, jullie lopen waarschijnlijk al weken allerlei items te verzamelen die zeker weten mee op reis moeten. En dan staat nog het leuke klusje te wachten, van al die items in de koffer te proppen, maar of dat gaat passen is nog maar de vraag … Geen zorg, wij kennen dit probleem, inmiddels hebben we onze koffers zo vaak ingepakt dat we wel weten hoe we ze het handigst kunnen inpakken en wij delen onze tips tips graag met jou!

1. Een goede voorbereiding is het halve werk

Ben jij het type dat een maand van tevoren al zit te bedenken wat allemaal mee moet, als de dood om iets te vergeten? Er zijn tal van apps waarin je lijstjes kunt maken. Onze persoonlijke favoriet is Wunderlist: maak een inpaklijst, deel ‘m met je reisgenoot en noteer simpelweg alles wat je te binnen schiet. Als je dan eenmaal je koffer in gaat pakken, is het een kwestie van afvinken. En geloof ons, dat zorgt voor een gerustgesteld en voldaan gevoel!
Toch bang om iets te vergeten? We spelen graag redder in nood en daarom hebben we een superhandige checklist voor je gemaakt. Print ‘m uit en vink ‘m af!

2. Handbagage + koffer(s): wat gaat waarin?
Koffer inpakken

Bepaal allereerst wat je in de handbagage mee wilt nemen en leg je kleren die je in het vliegtuig aandoet vast klaar, zodat je niet straks je koffer weer overhoop hoeft te trekken. Trek een aantal laagjes aan in het vliegtuig; dit zorgt ervoor dat je minder in je koffer hoeft te proppen én dat je kunt inspelen op temperatuursveranderingen in het vliegtuig. Een ooglapje en oordopjes kunnen ook nooit kwaad en zuigsnoepjes kunnen tegen pijnlijke oren voor kinderen uitkomst bieden! Camera’s en laptops zijn (als ze niet te groot zijn) ook handig om in de handbagage mee te nemen; het scheelt aardig wat kilo’s en je hebt er zicht op. En eh, een e-reader is een uitkomst om je geen breuk te sjouwen aan leesvoer. Toch liever een papieren boek? Wij zijn groot fan van Dwarsliggers: pocketformaat boekjes voor op reis.
Ook handig in de handbagage: een extra setje ondergoed – zowel voor jezelf als voor je kinderen, sokken en eventueel een tandenborstel. Mocht je ruimbagage onverhoopt kwijtraken, heb je altijd nog een backup om de eerste dag door te komen. Over verloren voorwerpen gesproken: als jij en je partner allebei een eigen koffer meenemen, wissel dan onderling een paar kledingsetjes uit. Mocht één van de twee bagagestukken kwijtraken, dan heb je altijd nog wat van je eigen spullen in de andere koffer.

3. Lifehacks voor de ruimbagage

En dan is het echt tijd voor de koffer. Hoe pak je die nou in? Moet je je kleding rollen of juist opvouwen? Daarover zijn de meningen verdeeld. Hieronder delen we twee handige video’s over manieren om je koffer in te pakken; welke jouw voorkeur heeft, mag je zelf bepalen! Maar eerst even nog wat praktische tips die je een hoop ruimte én irritatie besparen:

  • Leg vóór het inpakken een droogtrommeldoekje in je koffer of rugtas. Je zult zien dat je kleren op de plaats van bestemming nog heerlijk fris ruiken.
  • Neem je een extra paar schoenen mee? Stop ze in een plastic douchemuts. Zo kunnen de vuile zolen niet de rest van je kleding viesmaken.
  • Voorkom onnodig sjouwen en/of verspilling en vul een travelkit met shampoo, conditioner, gezichtscrème e.d. Dat gaat ook het grote plasticprobleem tegen. Lenzendoosjes kunnen ook handig zijn om kleine hoeveelheden crème in te bewaren. Neem je toch shampooflessen en dergelijke mee? Schroef dan even de dop eraf, bedek de opening met een stukje folie en schroef de dop er weer op. Dit voorkomt lekken en dus een puinzooi in je bagage.
  • Gelukkig krijg je in veel hotels tegenwoordig een handdoek voor na het douchen. Wil je toch zelf een handdoek mee (bijvoorbeeld voor op het strand)? Microvezel handdoeken nemen weinig ruimte in en drogen snel. Toch wel fijn als je deze eenmaal gebruikt weer in moet pakken …
  • Kettingen, oorbellen of haarspeldjes mee? Die willen nog weleens gaan verdwalen of in de knoop raken. Maar daar zijn oplossingen voor! Haal een ketting door een rietje en maak aan de buitenkant vast. Oorbellen kun je prima door de gaatjes van een knoop steken en vastzetten en tic-tacdoosjes zijn ideaal om haarspeldjes in te bewaren. Ook handig: leg alles op een stuk folie, leg er een tweede stuk folie overheen en rol op. Zo blijft alles netjes op z’n plek en uit de knoop.

Kleding: ga jij rollen …

… of vouwen?

In het laatste geval zijn vacuumtassen voor je kleding trouwens ook een uitkomst. We tipten ze al eerder in de items die niet mogen ontbreken op reis.

Zo, dan hoef je nu alleen nog maar te controleren of het koffiezetapparaat uitstaat en de tijdsschakelaar voor je lampen aanstaat. Gedaan? Fijne reis!

Nog even checken of jullie alles mee hebben?

De meest belangrijke voorwerpen als jullie paspoort en opladers liggen vast al klaar. Toch even een laatste check uitvoeren om te zien of echt alles is ingepakt? Neem dan een kijkje op onze ultieme paklijst voor verre bestemmingen!

background-pattern