Top 4 bestemmingen voor een Azië-reis met kinderen

blog

Geschreven op
zaterdag 23 maart
Geschreven door
Shannon van Duyl
Delen op social media

Azië is het grootste continent ter wereld met tal van landen die een plekje verdienen op jullie bucketlist. Elk land in Azië heeft zijn eigen cultuur, gerechten, regels en gewoontes. Wil jij met je kinderen een reis maken naar Azië, maar ben je er nog niet uit naar welk land? Wij zetten de top vier bestemmingen voor een reis naar Azië met kinderen voor je op een rij.

Relaxen én ravotten in Thailand

Thailand met kinderen - avontuurlijk overnachten

Kom erachter waarom Thailand ‘het land van de glimlach’ wordt genoemd en ontdek samen tempels, jungle en bounty-eilanden. Thailand met kinderen is veilig, betaalbaar en met de vele rechtstreekse vluchten heb je geen overstap-stress. Ook is het er heel het jaar door lekker tropisch. Thaise mensen zijn bovendien gastvrij en ontzettend vriendelijk én al helemáál tegen kinderen: je zult merken dat jullie met open armen worden ontvangen.

Of jullie nu op avontuurlijke wijze Thailand willen ontdekken of liever op jullie gemak met het gezin door Thailand reizen: we helpen je met liefde jullie perfecte reis samen te stellen.

Naar Riksja Family Thailand

Sri Lanka: Azië in het klein

sri lanka met kinderen

Sri Lanka is zo’n land waar steeds meer mensen naartoe gaan. En dat is niet zonder reden: het land is divers, veilig en goedkoop. Alles op Sri Lanka is goed bereikbaar en toch is er ontzettend veel te zien en beleven. De vriendelijke bevolking zorgt ervoor dat jullie hele gezin zich meteen meer dan welkom voelt.

Sri Lanka heeft voor ieder wat wils: groene heuvels vol theeplantages, fantastische uitzichtpunten en jungles voor avontuur- en natuurliefhebbers, tempels voor wie van cultuur houdt en prachtige stranden voor de echte strandfanaten. Met onze rondreizen zie je het allemaal. Bouw je samen met onze Sri Lanka-kenners jullie perfecte reis.

Naar Riksja Family Sri Lanka

Van platteland tot paleizen in Indonesië

Indonesië is iets verder vliegen dan de andere bestemmingen in dit rijtje, maar ter plaatse zijn de reisafstanden kort en is de afwisseling verrassend groot. Indonesië biedt je glooiende rijstvelden, prachtige paleizen, primitieve plattelandsdorpjes, schitterende stranden en natuurlijk avontuurlijke regenwouden. Spot orang-oetans in de jungle van Sumatra, verken per 4×4de Bromo-vulkaan op Java en ga in Komodo National Park op zoek naar de draken van Komodo, oftewel Komodovaranen.

Naar Riksja Family Indonesië

De échte Vietnamese loempia’s

vietnam-tieners

Toegegeven: eigenlijk is dit lijstje helemaal geen ‘top’ vier. Vietnam verdient namelijk sowieso een plaatsje in de top drie, maar Indonesië, Sri Lanka en Thailand óók. Vietnam is een prachtig,divers land. Witte stranden, schitterende rijstvelden, sfeervolle dorpjes en een totaal uiteenlopend landschap: deze bestemming heeft het allemaal. Daarnaast is het een van de veiligste landen ter wereld; ondanks de vele mensen komt criminaliteit heel weinig voor.

En wat je daar dan zoal kunt doen? Fietsen door de rijstvelden, de Mekongdelta verkennen per boot of lekker relaxen op het prachtig witte strand van Palmeneiland. Vietnam is perfect voor ouders én kinderen!

Naar Riksja Family Vietnam

Meer bestemmingen van Riksja Family?

Wist je dat er naar nog véél meer bestemmingen geschikt zijn voor een familiereis? We bieden verre reizen met kinderen aan naar maar liefst twintig landen. Bekijk al onze bestemmingen en bepaal waar jullie volgende reis heen gaat!