Naar boven

Persbericht: vind je ultieme match in Cuba

blog

Geschreven op
donderdag 15 februari
Geschreven door
Juliette Driel

PERSBERICHT

Vind je ultieme match in Cuba

Riksja Cuba verbindt reizigers met locals

Vandaag is het Valentijnsdag, de dag dat we verbintenissen met elkaar vieren. Riksja Travel haakt daarop in door in de bestemming Cuba een nieuwe bouwsteen aan te bieden, waarbij hun reizigers gekoppeld worden aan locals. “Nee, het gaat niet om liefdesmatches”, lacht Vincent Pietersen, bestemmingsexpert bij Riksja Cuba. “Dat is een vak apart. In plaats daarvan willen we reizigers op basis van hun hobby’s matchen met Cubanen.”

Riksja ziet dat veel reizigers thuis gepassioneerd hun hobby uitvoeren, maar dat deze tijdens een vakantie vaak geparkeerd wordt, omdat reizigers niet goed weten waar ze terecht kunnen. Daar wil de reisorganisatie een handje in helpen, als een ware Cupido. Pietersen: “Wij zijn als Cuba-specialisten meermalen in het land geweest en hebben een breed netwerk. Voor ons is het dus een stuk makkelijker om een verbinding te leggen. Of je nu graag gitaarspeelt, geregeld gaat hardlopen of een passie voor schilderen hebt, wij vinden je ultieme match voor je.” Zo kunnen dansliefhebbers samen met een local de heupen losschudden of kun je de ring in om tegen een Cubaan te boksen. “Er is geen vaste poule aan Cubanen waar je hobby op moet aansluiten, zoals Airbnb bijvoorbeeld aanbiedt”, verduidelijkt Pietersen. “We staan open voor elke hobby. Pas als wij van de reiziger horen wat hij of zij graag zou willen doen, gaan wij op zoek naar iemand in Cuba die dezelfde hobby heeft.” Daarmee is Riksja Cuba de eerste reisorganisatie die echt inspeelt op de behoefte van de reiziger, in plaats van dat de reiziger moet kiezen uit bestaand aanbod. De activiteit kan bovendien toegevoegd worden aan de reis, waardoor het zich onderscheidt van bestaande muziek- of fotografiereizen, waarbij de hele vakantie in het teken staat van de hobby.

De nieuwe bouwsteen sluit aan bij de missie van Riksja Travel, die reizigers dichter bij hun bestemming wil brengen. “Op deze manier leer je het land en de mensen écht kennen”, aldus Pietersen. “Voor reizigers, door reizigers.”

Cuba is van de 47 bestemmingen van Riksja Travel. Bij gebleken succes overweegt de reisorganisatie de bouwsteen ook in andere bestemmingen in te zetten.

Wilt u meer informatie over deze bouwsteen of Riksja Cuba in het algemeen? Neem dan contact op met de bestemmingsexperts van Riksja Cuba: info@cubaonline.nl, tel.nr.: 071 891 03 27.

Over Riksja Travel
Riksja Travel werd in 2000 opgericht op een zolderkamer. Inmiddels telt de reisorganisatie meer dan honderd experts, die elk hun eigen bestemming verkopen. De reisorganisatie vindt het belangrijk dat hun reizigers wel de highlights van een bestemming ervaren, maar ook in contact komen met de mensen ter plekke en dat de lokale economie ondersteund wordt. Daarvoor werkt het bedrijf nauw samen met partners ter plekke en wordt er gekozen voor kleine, knusse slaapplekken in plaats van grote hotelketens. De reiziger kan zelf zijn reis samenstellen aan de hand van bouwstenen of kiezen voor een aanpasbare rondreis. Sinds 2017 zijn er 47 bestemmingen opgenomen in het aanbod van Riksja Travel.

 

background-pattern