Naar boven

Top 5 must see’s in Havana

blog

Geschreven op
woensdag 15 januari
Geschreven door
Juliette Driel

Havana highlights

Havana is met zijn koloniale gebouwen, oldtimers, sigaren en salsamuziek een indrukwekkende stad. Je kunt er gemakkelijk dagenlang rondstruinen. Helaas heb je als reiziger hier vaak de tijd niet voor. Om het maximale uit je tijd in Havana te halen hebben onze Cuba reisspecialisten de Havana highlights op een rij gezet en een top 5 van bezienswaardigheden en belevenissen gemaakt.

Havana top 5 kathedraal1. Ontdek het oude centrum

Het oude centrum van Havana is een aaneenschakeling van oude straatjes en sfeervolle pleinen vol restaurants, bars en winkels. Wandel na zonsondergang naar Plaza de Cathedral, wat ’s avonds prachtig verlicht is. Op een terrasje op het plein, met de muziek van een live band op de achtergrond, smaakte de moijto hier ons erg goed.

havana top 5 Malecon2. Wandelen over de Malecon

De Malecon is een kilometers lange boulevard die van het oude centrum naar de buitenwijken van Havana loopt. Een wandeling over deze boulevard vonden wij een hele belevenis. Het is een populaire hang-out van de Habaneros die hier graag flaneren om te zien en gezien te worden. Vanaf de muur op de kade wordt op de muziek van een ghettoblaster en rummetje gedronken en worden de laatste weetjes besproken. Maar het is ook de plek om verkoeling te zoeken. Op verschillende plekken achter de kademuur zijn rotsblokken waar velen vaak een duik in zee nemen.

Havana top 5 oldtimer3. Oldtimer tour door Havana

Het oude centrum ontdek je gemakkelijk te voet. Havana heeft echter ook een aantal andere wijken die een bezoekje waard zijn. Bijvoorbeeld de chique wijk Miramar, met grote villa’s en vele ambassades en Plaza de la Revolucion, waar voormalig president Fidel Castro vele toespraken hield. Omdat deze bijzondere plekken ver van elkaar vandaan liggen, reden wij er met een Engelstalige gids in een oldtimer langs. Zo kregen wij in een paar uur een goed beeld van de stad.

havana top 5 sigaren4. Sigarenfabriek Partagas

Cuba is het land van de sigaren. Toch is het niet gemakkelijk om te zien hoe die gemaakt worden, omdat veel sigarenfabrieken niet toegankelijk zijn voor toeristen. In Havana is een fabriek die je wel kunt bezoeken en die wij zeker een bezoekje waard vonden. De fabriek ligt achter het Capitolio en heet Partagas. Tijdens een rondleiding krijg je uitleg over het productieproces, leer je over het kwaliteitsverschil tussen de verschillende soorten tabaksbladeren en zie je hoe de sigaren gerold worden.

havana-top-5-muziek5. Muziek in Havana

In het oude centrum zijn vele cafés waar veel muzikanten de bekende hits spelen van bijvoorbeeld de Buena Vista Social Club. Het bracht ons al snel in Cubaanse sferen. Voor optredens van de populaire Cubaanse bands raden we je aan om de programma’s in de gaten te houden van de Casa de la Musica’s in Havana. Er is er eentje in Centro Havana en eentje in de wijk Miramar. Dit zijn muziekhuizen, waar bekende artiesten hun optredens geven. Om een concert bij te wonen betaal je al snel 25 CUC (Euro), maar dan maak je ook wel echt een optreden mee van de beroemdste muzikanten van Cuba.

Wil je ook Havana bezoeken? Kijk dan eens bij onze Havana bouwsteen
of ga terug naar het overzicht van alle artikelen
background-pattern