Naar boven

Top 5 must see’s in Trinidad

blog

Geschreven op
donderdag 28 november
Geschreven door
Juliette Driel

Tijdens een bezoek aan Cuba is Trinidad een stad die je zeker niet mag missen. Wandelend over de kinderkopstraatjes langs de gekleurde huizen en koloniale kerken weet je zeker dat je in Cuba bent. Zodra een Cubaan met een sigaar in zijn mond voorbij komt op een huifkar is het plaatje compleet. We hebben een top 5 gemaakt van Trinidad highlights: belevenissen die volgens ons niet mogen ontbreken tijdens je verblijf in Trinidad.

Trinidad highlights1. Verblijf in een casa particular

Het centrum van Trinidad is in 1988 door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Hierdoor vind je in het oude centrum nauwelijks hotels. Trinidad is volgens ons juist daarom de ideale plek om te verblijven in een casa particular. Je wordt hier hartelijk ontvangen door een warme Cubaanse familie midden in het centrum.

Topes de Collantes, wandeling2. Topes de Collantes

Dit beschermde natuurgebied ligt in het Sierra del Escambray gebergte en is een ideale plek voor natuurliefhebbers om een wandeling te maken. Topes de Collantes ligt op een half uur rijden van Trinidad en is te bereiken met eigen huurauto (of je laat je brengen door een jeep). Het vinden van de juiste ingang en wandelroutes kan lastig zijn, omdat er weinig tot niks staat aangegeven. We raden je aan om vanuit Trinidad een excursie met gids te boeken, ook omdat je zo meer te weten komt over dit natuurgebied.

Trinidad highlight, dansavond3. De trappen bij Plaza Mayor

Wil je de net geoefende salsa moves eindelijk in de praktijk brengen? Dit is het moment. ’s Avonds op de verlichte trappen van Plaza Mayor is er live muziek en komen locals en toeristen samen voor een drankje en een dansje.

Uitkijktoren, highlight Trinidad4. Valle de los Ingenios

Op 20 minuten rijden ten oosten van Trinidad vind je deze vallei waar vroeger veel suikerriet werd verbouwd. Op de route hier naartoe kom je langs een uitkijkpunt (Mirador de la Loma del Puerto). Vanaf dit punt heb je een prachtig uitzicht over de vallei. Wij vonden vooral het museum ‘Manaca Iznaga’ de moeite waard. Vroeger waren slaven werkzaam op de landerijen voor het verbouwen van het suikerriet. Nu is het een museum met landhuis, de oude slavenverblijven en een 45 meter hoge uitkijktoren.

Trinidad bicitour5. Bici-taxi toer

Om meer mee te krijgen van het Cubaanse leven bieden we in Trinidad een rondrit met gids aan. Je komt onder andere (afhankelijk van het moment) langs een school, sigarenfabriek, wasserij, lokale verkooppunten van vers fruit en een keramiekwerkplaats. De gids vertelt je meer over de Cubaanse gezondheidszorg, het tweemuntenstelsel en het schoolsysteem. Zo krijg je een beter idee van hoe het is om als Cubaan in Cuba te leven.

Wil je ook Trinidad bezoeken? Kijk dan eens bij onze Trinidad bouwsteen
of ga terug naar het overzicht van alle artikelen
background-pattern