Naar boven

Zon, zee, strand op Cuba en heel veel mojito’s!

blog

Geschreven op
woensdag 15 augustus
Geschreven door
Juliette Driel

Denk je aan Cuba, dan denk je onmiskenbaar aan Che Guevara en Fidel Castro, sigaren, ronkende oldtimers en felgekleurde gebouwen. Daarnaast heeft Cuba ook een indrukwekkende strandreputatie: neem alleen al het strand van Varadero en Playa Pesquero met kilometerslange kusstroken vol met hotels en all inclusive resorts en anderzijds rustige stranden met kleinschalige accommodaties. Tropische palmeneilandjes, een kleurrijke onderwaterwereld voor de kust of een comfortabel strandresort op een schiereiland… in Cuba kun je je geluk niet op! Zoek een rustig plekje op en droom mee bij onze favoriete strandbestemmingen van Cuba.

cayolevisa-cuba-strand-paradijs

Het paradijselijke strand van Cayo Levisa

Naast de grootschalige resorts, vind je in Cuba ook een aantal kleinschalige accommodaties op het strand. Zoals dit pareltje ten westen van Havana: Cayo Levisa. Cayo Levisa is een heerlijke relax eiland en je vind hier niets anders dan één hotel en kilometers aan fijn zandstrand. Je struint hier langs de branding op zoek naar schelpen, kunt gaan snorkelen en ’s avonds plof je neer op een barkruk voor een lekkere cocktail. Je komt hier om te genieten van het strand, de zee, de zon en de rust. Meer wil je hier ook niet doen. Je leest hier gegarandeerd een stuk of 3 boeken uit! Wij namen het er hier lekker van en genoten van de ijskoude mojito’s.

Snorkel hotspot Playa Larga

Playa Larga is een van die kneuterige vissersdorpjes, waar je een gezellige, gastvrije sfeer vindt. Naast de witte zandstranden heeft Cuba ook een kleurrijke onderwaterwereld. Onze bouwsteen Moeras bij snorkelbaai ligt aan de historische Varkensbaai, je kunt hier fijn snorkelen en duiken want er zijn tal van kleurrijke vissen te zien. Je kunt hier dagelijks snorkelexcursies doen en zelf op ontdekking gaan bij de tal van baaien die Playa Larga rijk is. Dit is volgens ons dé manier om zonder veel ervaring te kunnen zwemmen tussen kleurrijke vissen en koraal. Er zijn veel snorkel- en duikplekken aan de baai tussen Playa Larga en Playa Giron. Het fijne van Playa Larga is dat je zó direct de zee in kunt vanaf de kust, in plaats van eerst met een boot het water op moet gaan. Ook zijn er verscholen grotten waar je in diepblauw water kleurrijke vissen vindt.

Duikplek Maria la Gorda

In het meest westerlijke puntje van Cuba vind je de stranden van Maria La Gorda. Dé beste duikplek van Cuba en dat is dan ook de reden waarom veel duikfanaten hier naartoe reizen. Omdat het zo afgelegen ligt, slaan de meeste reizigers deze plek over. Je verblijft in een beschermd natuurgebied en vind hier geen grootschalige resorts. Het strand van Maria la Gorda is niet te vergelijken met de parelwitte stranden van Cayo Levisa, maar het draait hier dan ook om de onderwaterwereld. De stranden zijn ook ruiger dan op andere plekken van het eiland. Het unieke zwarte koraal is op deze plaats te vinden en je ziet veel bontgekleurde vissen en soms zelfs een walvishaai. Verruil je slippers voor flippers of ga op wandeltocht door het tropische bos van natuurgebied Guanahacabibes, waar je allerlei exotische vogels, krabben en leguanen tegenkomt. Genoeg te doen dus!

baracoa-strand-cuba

Tropisch Baracoa

Baracoa is ons meest favoriete strand plekje aan de oostkust van Cuba. Het is lang afgesloten geweest van de rest van Cuba en je vindt hier een heerlijke relaxte sfeer en mooie natuur. Baracoa voelt compleet anders aan dan de rest van Cuba, het is er tropisch, met niet alleen palmbomen, maar overal waar je kijkt ook bananplanten. De stranden van Baracoa zijn niet hagelwit, maar juist zwart wat een mooi plaatje geeft. Ook hier begeef je je op het meest oostelijke puntje van Cuba, waardoor je minder reizigers zult tegenkomen dan bij de drukbezochte badplaats Varadero bijvoorbeeld. Struin hier langs de stranden, wandel wat, kijk naar de lokale bevolking terwijl ze hun dagelijkse bezigheden uitvoeren en proef ook zeker de traditionele Baracoa kokosnootsaus (leche de coco)! Totaal anders dan wat je in de rest van Cuba tegenkomt.

cayococo-cuba-strandExclusief Cayo Largo

Deze lijst sluiten we af met een heel bijzonder strand op Cuba, op 177 kilometer ten zuiden van Havana vind je Cayo Largo. Het grootste eiland van de ruim 300 cayo’s, ofwel eilanden, van Cuba! Het hoort bij de eilandengroep Los Canarreos en je komt er alleen met een vlucht vanuit Havana. De uitgestrekte, hagelwitte zandstranden en azuurblauwe water trekken de strandliefhebbers absoluut! Een nog blauwere zee en nog wittere stranden zul je niet snel tegenkomen. Je kunt hier ook goed duiken en snorkelen en slaapt bij onze bouwsteen Spierwitte stranden van Cayo Largo in een all-inclusive in een vier sterrenresort. Niet heel knus, maar wel zo handig. Allternatieven zijn er niet en zo kun je wel genieten van alle faciliteiten en gemakken van het hotel.

Ben je enthousiast geworden over een reis naar Cuba? We vertellen je er graag meer over! Je kunt ons bereiken op +31 (0)71 891 03 27 of via info@cubaonline.nl. Kijk ook eens naar onze Cuba rondreizen of onze Cuba bouwstenen. Voor wereldwijde inspiratie kun je terecht op onze Riksja Travel website!

 

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern