Naar boven

Busreizen Cuba

Unieke individuele busreizen op maat

Een verrassend goed alternatief voor een huurauto is de bus. De comfortabele touringcars hebben airconditioning, rijden erg punctueel en stoppen regelmatig voor een toiletbezoek. Je hoeft niet op zoek naar de juiste route, maar ziet vanuit je stoel hoe afwisselend het Cubaanse landschap is. Er wordt regelmatig gestopt zodat je de benen kunt strekken. En wellicht het grootste voordeel: reizen per bus is een stuk voordeliger. Hieronder hebben we een aantal routes samengesteld, waarbij je busreizen afwisselt met privétransfers. Zo hoef je geen concessies te doen aan de route en kun je ook meer afgelegen plekken bezoeken. Wil je liever een Cuba-rondreis maken met eigen huurauto? Kijk dan bij onze rondreizen met huurauto.

Wil je een handig overzicht van alle bouwstenen? Bekijk dan onze kaartpagina. Wil je liever advies op maat dan zelf puzzelen met de bouwstenen en rondreizen? Laat ons dan je wensen en reis-ideeën weten via ons reisvoorstel op maat.

Op dit moment kunnen we geen rondreizen aanbieden door Cuba met de lokale bus. Wel kunnen we de rondreizen ‘Good Oldtimers’, ‘Mi Casa es tu Casa’ en ‘Toeren van pleintjes naar Palmenstrand’ voor je organiseren met privé transfers. Bekijk rondreizen hier of vraag ons naar de mogelijkheden.

We helpen je vanuit onze eigen ervaring
Je ziet de highlights, maar mijdt de massa
Je reist individueel met lokaal aanspreekpunt
Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld
Je slaapt kleinschalig en sfeervol
Je reis wordt 100% CO²-gecompenseerd

Individuele busreizen in Cuba

Waarom een rondreis door Cuba?

Cuba is een communistisch land, waardoor auto’s enorm schaars zijn. De bevolking zelf rijdt nog in oldtimers, die met plakband aan elkaar is geplakt. Geen plek in de wereld, waar je je zo kunt vergapen aan deze bijzondere auto’s. Helaas mogen toeristen deze auto’s niet huren, waardoor goede huurauto’s helemaal lastig te krijgen zijn. Een busreis is een goed alternatief. Vanuit je stoel zie je het prachtige Cuba aan je voorbijtrekken en word je op makkelijke wijze van A naar B vervoerd. Lees onze handige tips voor een goede voorbereiding op je busreis door Cuba.

Waarom een busreis Cuba?

Niet alleen de schaarsheid is een reden om met de bus te gaan. De wegen zijn ontzettend slecht in het land, waardoor rijervaring een absolute must is. Een ervaren chauffeur is dus echt heel erg fijn. Vanuit je luie stoel kom je veilig op je bestemming. Geniet van het schitterende landschap. Zo zie je in de verte de glooiende kalksteenbergen in Viñales, de pastelkleurige huisjes van Remedios en de parelwitte stranden waar je geniet van een verfrissend drankje. Het reizen per bus in Cuba is een stuk voordeliger en zorgt voor een ongerept avontuur. We hebben een aantal routes samengesteld, waarbij je busreizen afwisselt met privétransfers.

Hoe comfortabel zijn de busreizen door Cuba?

Je reist met de Viazul bussen. Deze bussen zijn te vergelijken met westerse touringcars: ze rijden keurig op tijd, er is een toilet en ook airconditioning. Neem wel een warme trui of vest mee als je de bus ingaat. De airconditioning kan behoorlijk hoog staan, maar dit heb je met meer busreizen in Midden-Amerika.

Wie reizen er per bus door Cuba?

Met de maatschappij Viazul reizen toeristen, want voor de Cubanen is het te duur. De locals reizen met de Astro-bus, dit is een staatsmaatschappij met oudere bussen, (vaak) geen airco en meer vertragingen. Kijk niet gek op als je een bus uit Nederland ziet rijden. Deze zijn naar Cuba geëxporteerd. Als reiziger mag je niet in de Astro-bus, dit zijn helaas de staatsregels. In de Viazul-bus reis je dus met internationale reizigers en maak je al heel gauw een praatje. Ontmoet nieuwe reizigers en deel je reisverhalen met elkaar. Het is nooit saai!

Naar welke plekken rijdt de bus?

Viazul rijdt naar alle grote populaire bestemmingen in Cuba. Zo gaan er bijvoorbeeld lijnbussen tussen Havana, Viñales, Trinidad, Varadero, Santa Clara, Santiago de Cuba en Holguin. Je hoeft helemaal niets te missen van dit bijzondere land.

Veel gestelde vragen over busreizen in Cuba

  • Hoe is het comfort van de bussen in Cuba?
  • Is er een wc aan boord van de bus in Cuba?
  • Wie reizen er allemaal met de bus door Cuba?
  • Welke trajecten kun je per bus afleggen in Cuba?
background-pattern