Naar boven

Maria la Gorda, duiken bij palmenstrand

Duiken bij palmenstrand

bouwsteen

 • Reisschema:
  Maria la Gorda
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Activiteit:
  relaxen aan het strand
 • Reissom:
  vanaf € 158,- p.p. bij 2 personen
✔ De koraalriffen voor de kust staan bekend als één van de mooiste van Cuba

✔ Ideale duikspot, snorkel- en duikexcursies zijn ter plaatse te boeken

✔ Beschermd natuurgebied Guanahacabibes

✔ Typisch Cubaans hotel nabij het strand
Decorative torn edge

Dag 1 – Maria la Gorda

Wanneer je vanaf Viñales komt is het ongeveer 5 uur rijden naar het meest westelijke puntje van Cuba, Maria La Gorda. Je komt onderweg nauwelijks verkeer tegen. Wel zal je een paar keer moeten stoppen voor biggetjes, koeien of paarden op de weg. Je rijdt door groene valleien met kleine plattelandsdorpjes. De laatste kilometers rijd je langs de spierwitte stranden van de westkust. Bij het zien van de azuurblauwe zee konden wij haast niet wachten om de zee in te duiken.

Tenslotte kom je aan in Maria la Gorda. Vanuit je typisch Cubaanse hotel nabij het strand kun je hier de komende dagen in alle rust bijkomen van alle tot dusver opgedane indrukken tijdens de reis. Sommige kamers liggen verspreid in de tropische tuin. Nadat je hebt ingecheckt hoef je alleen nog maar de weg over te steken om op het strand te komen en kun je de zee in om een frisse duik te nemen. Omdat je midden in een beschermd natuurgebied verblijft wordt het strand zo natuurlijk mogelijk gehouden. Je zult zien dat het strand hier dan ook wat ruiger is met hier en daar een verdwaald palmblad in het zand. Het is ook goed mogelijk dat er een knorrend biggetje of een kat naast je strandstoel scharrelt op zoek naar eten.

Net als op veel andere plekken in Cuba kun je hier niet pinnen of met creditcard betalen.

Decorative torn edge

Dag 2 – Maria la Gorda, verblijf

Wij hebben de eerste dag genoten van een rustige stranddag; met een goed boek in de schaduw van de palmbomen en ter afwisseling even lekker de zee in. Neem alvast een voorproefje op de bijzondere onderwaterwereld door met je snorkel op een duik te nemen.

Vergeet niet om vandaag alvast de excursie(s) te reserveren die je morgen wilt gaan doen. Je kunt een wandeling met gids boeken in het natuurgebied Guanahacabibes of bij de nabijgelegen duikschool alvast een duikexcursie regelen. Omdat je accommodatie rustig ligt zijn er in de omgeving vrijwel geen andere restaurants en ben je voor je maaltijden aangewezen op het restaurant bij het hotel. Als je wat afwisseling wilt, kun je ook gaan eten bij een klein restaurant bij de duikschool iets verderop.

Decorative torn edge

Dag 3 – Maria la Gorda, verblijf

Na een dagje luieren heb je vandaag vast zin in wat meer actie. Hoewel je hier waarschijnlijk voor het strand komt, kun je ook een wandeling met gids maken. In het tropische bos van Guanahacabibes zie je allerlei exotische vogels zoals de felgekleurde trogons, parkieten en verschillende soorten kolibries. Ook kom je ontelbare krabbetjes en leguanen tegen die soms wel een meter lang zijn.

Wil je liever de kleurrijke onderwaterwereld van Maria la Gorda verkennen, ga dan mee de zee op met een duik- of snorkeltocht. De zee in deze omgeving wordt als één van de beste duikspots van Latijns Amerika beschouwd; de koraalriffen zijn in topconditie en de onderzeese grotten, tunnels en wanden maken dat je je ogen uitkijkt. Het unieke zwarte koraal is op deze plaats te vinden en je ziet veel bontgekleurde vissen. Omdat de duikgebieden dicht bij de kust liggen kun je zelfs twee keer gaan duiken vandaag. Ga ’s ochtends vroeg mee met een excursie en maak de tweede duik ’s middags na de lunch. Sluit de dag af aan het strand terwijl je met een cocktail in je hand van de zonsondergang geniet.

Decorative torn edge

Dag 4 – Vertrek, Maria la Gorda

Uitgerust verlaat je het rustige Maria la Gorda. Wanneer je doorreist naar Trinidad of Santa Clara in het westen van Cuba, is het noodzakelijk om een tussenstop te maken in Viñales of Las Terrazas.

Ook wanneer je Maria la Gorda aan het einde van je reis bezoekt, is een tussenstop in Viñales of Las Terrazas nodig. Op die manier hoef je op de dag van vertrek niet zo ver meer te rijden naar de luchthaven van Havana.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Duiken bij palmenstrand

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Tussen de tabaksheuvels van Viñales

 • Viñales
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 115,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Op pad in Las Terrazas

 • Las Terrazas
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 188,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern