Naar boven

Wel of niet naar Santiago de Cuba?

blog

Geschreven op
donderdag 23 januari
Geschreven door
Juliette Driel

Reisadvies Oost-Cuba - swingen

Als je voor het eerst naar Cuba gaat, wil je graag het hele eiland zien. Een logische gedachte, want je bent er immers toch. Maar past een bezoek aan het oosten van Cuba wel in je reisschema en wat is er eigenlijk allemaal te zien? We geven je hier graag advies over.

Cuba vakantie in twee weken

De bekendste highlights van Cuba liggen allemaal in het westen en midden van Cuba, Het platteland met tabaksvelden, koloniaal Havana, pastelkleurig Trinidad en hagelwitte zandstranden, in ongeveer twee weken kun je ze stuk voor stuk ontdekken. Heb je twee weken om te reizen, dan raden we je af om van west naar oost Cuba te reizen, want je bent dan veel onderweg. Houd er rekening mee dat Cuba 1250 kilometer lang is, het wegdek vaak slecht is en je daardoor ongeveer 80 kilometer per uur kunt afleggen. In verhouding met het aantal reisdagen zit je dan veel in de auto om er te komen.

oost-cuba-muur-heldenCuba vakantie in drie weken

Heb je drie weken de tijd, dan past een bezoek aan het oosten van Cuba wel in je reisschema. Maar wat is er eigenlijk allemaal te zien? Veel reizigers geven aan naar het oosten te willen reizen om Santiago de Cuba te bezoeken, de tweede grootste stad op Cuba. Rede hiervoor is het feit dat Santiago de geboortestad is van de Cubaanse muziek. De muziek is hier volgens ons echter niet prominenter aanwezig dan in andere steden. Het is dan ook juist de authenticiteit van de stad, Santiago is minder gerenoveerd en toeristisch dan Havana, wat het volgens ons een mooie toevoeging maakt op je reis door Cuba. In de omgeving en ook in het centrum van de stad is er genoeg te zien en krijg je wat mee van de bewogen geschiedenis van de stad.

oost-cuba-baracoaWat is er te zien in het oosten van Cuba?

Omdat Santiago vaak wordt ervaren als een drukke stad, leert de ervaring dat een bezoek aan Santiago alleen de moeite waard is als je het combineert met andere plaatsen in het oosten. Ga in iéder geval naar Baracoa, ‘de tropen van Cuba’. Dit charmante plaatsje is anders. Hier geen fraaie koloniale gebouwen in vrolijke kleuren hier, maar eenvoudige houten huizen in de straten, omgeven door bananenbomen en weelderig regenwoud, pal aan de Caribische zee. Om iets mee te krijgen van de geschiedenis van revolutieleider Fidel Castro en Che Guevara, kun je de plek bezoeken waar hun samenwerking op Cuba begon; het rebellen hoofdkwartier in het Sierra Maestra gebergte. Eindig je reis ontspannen op het strand van Playa Pesquero of het koralenstrand van Santa Lucia.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van alle artikelen of kijk naar onze drieweekse Oost-Cuba rondreizen.
background-pattern