Naar boven

Reizen met de Viazul bus

blog

Geschreven op
vrijdag 27 mei
Geschreven door
Juliette Driel

Viazul bus Cuba

Veel van de reizen die Riksja Cuba aanbiedt, zijn met een eigen huurauto. Dit vinden wij een leuke manier om door het land te reizen, omdat je op plekken kunt komen waar de openbare bus niet komt, en je de vrijheid hebt onderweg te stoppen waar je wilt. Maar wij krijgen vaak de vraag of er misschien ook een manier is om zonder huurauto te reizen, van mensen die bijvoorbeeld geen rijbewijs hebben, niet graag autorijden of liever een wat goedkopere reis willen maken.

Cuba reis Viazul busGelukkig is daar in Cuba een goed alternatief voor: de Viazul bus. Deze busmaatschappij is van de Cubaanse overheid en rijdt alle grote populaire toeristische routes in Cuba. Zo gaan er bijvoorbeeld lijnbussen tussen Havana, Viñales, Trinidad, Varadero, Santa Clara, Camagüey, Santiago de Cuba, Baracoa en Holguin. De Viazul bussen zijn comfortabel, zoals Westerse touringcars, rijden keurig op tijd, hebben een wc aan boord en ook airconditioning (hoewel dit laatste niet altijd een voordeel is… Soms staat de airco zo koud dat je binnen liefst een dikke trui aan trekt!).

Cuba reis instappen ViazulMet de Viazul bus reizen voornamelijk toeristen, want voor de meeste Cubanen is het te duur. Voor hen is de Astro bus bestemd, ook een Cubaanse staatsmaatschappij maar met oudere bussen, vaak geen airco en langere reistijden en meer vertragingen. Als toerist mag je helaas niet in de Astro bus (daar zijn die interessante Cubaanse regels weer). Het is aan boord van de Viazul bus altijd een mengeling van buitenlandse toeristen, waardoor er vaak leuke gesprekken tussen reizigers ontstaan en er cocktail-en-salsa-afspraken gemaakt worden voor later op de avond. Soms kom je ook dezelfde gezichten op een andere route weer tegen, altijd gezellig.

Viazul bus, Cuba rondreisJe bent wat minder flexibel dan met een huurauto, maar een reis per Viazul bus is wel financieel aantrekkelijk: een tweeweekse reis valt ongeveer €200,- per persoon goedkoper uit (en je hoeft ter plekke ook geen autoverzekering en benzine te betalen, dus aan het eind van de rit ben je zelfs nog wat voordeliger uit).

Riksja Cuba heeft een speciale rondreis samengesteld die helemaal per Viazul bus is: Mi casa es tu casa, bekijk hier de dag-tot-dag beschrijving. Ook kun je met onze reisspecialisten andere autorondreizen soms zo aanpassen, dat je (bijna) dezelfde route met de lijnbus kunt afleggen. Zo staat niks je in de weg om dit bijzondere land te ontdekken!

Ga terug naar het overzicht van alle artikelen

background-pattern