Naar boven

Hoe slaap je in Cuba?

blog

Geschreven op
donderdag 18 oktober
Geschreven door
Juliette Driel

Wij houden van slapen en dan met name op bijzondere plekken. Hoe slaap je in Cuba? Volgens ons slaap je het fijnst in Cuba bij de mensen thuis! Op deze manier beleef je het lande pas echt en doe je daarnaast iets terug voor de lokale bevolking. Casas particulares zijn de Cubaanse versie van onze welbekende bed and breakfasts in Europa. Deze minionderneming is bij veel Cubanen erg populair schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Vroeger waren de casas erg eenvoudig, maar tegenwoordig zijn het comfortabele en professionele privé ondernemingen met een hoog serviceniveau. Je weet trouwens nooit precies hoe je slaapt. De ene keer slaap je in een eenvoudig, kleurig huis midden in het centrum van Trinidad en de andere keer kom je terecht in een casa met een antieke inrichting, veranda, en uitzicht op een groene omgeving. Bovendien eet je nergens anders zo lekker als bij de vrouw des huizes! Er wordt hier met veel liefde een gigantische maaltijd voor je gemaakt, waar je uren later nog vol van zit en van geniet. Wat ons betreft de perfecte ingredienten voor je Cuba-reis. Lees snel verder om te weten hoe je in Cuba kunt slapen!

Casa traditional

De standaard casas zijn precies zoals je die wellicht zou verwachten van een Cubaans huishouden. Denk aan felle kleuren, overdreven bloemetjesprints op de gordijnen en ook op het glanzende bedovertrek, een nep plantje in de vensterbank en natuurlijk bijpassende kitsch inrichting. Over smaak valt niet te twisten, maar dit is wat ons betreft wel dé meest authentieke manier om een kijkje te krijgen in het leven van een Cubaan. Een karakeristieke casa zegt veel over een mens. De Cubanen zijn niet voor niets zo kleurrijk van persoonlijkheid en hartelijk tegenover hun gasten.

 

remedios-casa-zaal-ontvangstCasa ambiance

Als kitsch niet helemaal jouw stijl is, kun je er ook voor kiezen om een klein bedrag extra te betalen voor wat meer sfeer en samenhang. Daarnaast krijg je ook meer comfort, want deze cassa zijn vaak wat ruimer en de locatie ervan is centraler. In Havana cerblijf je bijvoorbeeld in Havana Vieja (het oude centrum te midden van alle leuke en drukke pleintjes, waarbij je in Viñales midden in het hart van het dorp slaapt. Je vindt hier nog steeds een bonte verzameling aan spullen, maar het is veel beter in balans waardoor de kamer meer eenheid uitstraalt. Deze comfortabele casas beschikken vaak ook over een ruim terras met ligstoelen, dakterras, balkon of patio.

Casa boutique

comfort-casa-santa-casaparticular

In deze casa kom je niets te kort. Hier is werkelijk waar aan alles gedacht: een ruime kamer met een queen- of kingsizebed, smaakvolle decoraties, een badkamer met mozaiktegels, terras met fijne loungebanken en een bar, om maar even iets te noemen. Deze casas vind je net als de casa ambiance in hartje centrum en bij strandbestemmingen vlak aan zee. Hier voelt het echter niet meer alsof je bij de mensen thuis logeert, want de kans is groot dat de eigenaar er zelf niet eens woont. Het voelt meer aan als een hotel dan een kleinschalige B&B. De prijskwaliteitvehrouding en serviceniveau is hier wel stukken beter dan bij de staatshotels.

 

Op de bonnefooi?

Last-minute naar Cuba gaan en ter plaatse een slaapplek vinden is niet moeilijk, er zijn er immers genoeg, maar de leukste adressen vinden is een ander verhaal. Je kunt het beter van te voren boeken, zodat je verzekerd bent van een plek en weet waar je terecht komt. Omdat wij alle plekken hebben bezocht en er zelf hebben geslapen, kunnen we je als geen ander adviseren en de leukste verblijfplaatsen voor je bevestigen. Wij werken samen met onze lokale partner die je tijdens de reis ook hulp kan bieden. Wanneer je zelf ter plaatse een casa boekt kan het voorkomen dat deze op het laatste moment is volgeboekt. Dan zul je zelf op zoek moeten gaan naar een alternatief. Wij garanderen de kwaliteit, service en beschikbaarheid van de casa. wil je op reis niet voor verrassingen komen staan, is het dus het fijnst als je vooraf je slaapplek hebt geregeld.

Ovenachten in een casa particular mag volgens ons zeker niet ontbreken tijdens je Cuba-reis. Het geeft een compleet andere dimensie en ook een veel realistischer beeld van het leven op Cuba. Daarnaast help je de lokale bevolking door een paar nachtjes bij ze thuis door te brengen. Ben je enthousiast geworden na het lezen hiervan? Kijk dan zeker even bij onze bouwstenen en rondreizen en puzzel samen met ons je reis in elkaar!

 

background-pattern