Naar boven

Cuba met een huurauto, privétransfer of bus?

blog

Geschreven op
donderdag 12 oktober
Geschreven door
Juliette Driel

Je hebt plannen om naar Cuba te gaan; wat leuk! Je wilt een individuele rondreis maken, maar je weet nog niet hoe je ter plaatse rond wilt reizen. Je kunt Cuba ontdekken met een huurauto, openbaar vervoer of met privétransfers. Wij vinden dat er geen ‘verkeerde’ manier van reizen is door Cuba. De keuze die je maakt is persoonlijk, waarbij je tijd, kosten, vrijheid en gemak met elkaar kunt afwegen.

HuurautoHuurauto cuba

Een huurauto biedt ultieme vrijheid op de bestemming. Je bent niet gebonden aan vaste vertrektijden en je kunt stoppen waar en wanneer je wilt. Autorijden in Cuba is anders dan in Nederland. Wij vinden autorijden in Cuba leuk en avontuurlijk. De wegen in Cuba zijn slecht verlicht en er zitten regelmatig gaten (potholes) in de weg. Pas je snelheid hierop aan en zorg dat je voor het donker op je bestemming bent. In Cuba is maar een beperkt aantal huurauto’s beschikbaar. Plan je reis daarom op tijd. Er zijn geen internationale verhuurmaatschappijen, alleen lokale ondernemingen. Wij hebben goede ervaringen met autoverhuurmaatschappij REX voor wat betreft de kwaliteit van de huurauto en lokale ondersteuning bij pech onderweg.

vervoer-in-cuba-viazulOpenbaar vervoer

Kies je ervoor om te reizen door Cuba per openbaar vervoer, dan reis je met een touringcar van de busmaatschappij Viazul. Onze bestemmingsexpert Dayna heeft op deze manier compleet Cuba ontdekt en dat beviel haar goed. De bussen van Viazul zijn prima bussen; de stoelen zijn verstelbaar en hebben airconditioning. Ze worden doorgaans gebruikt door toeristen, maar tegenwoordig reizen ook veel Cubanen met deze bussen. Reizen met de bus door Cuba is de voordeligste manier van reizen in Cuba, daarnaast hoef je zelf niet te letten op het verkeer en je kunt genieten van het uitzicht. De bussen rijden op vaste tijden en stoppen ongeveer elke twee uur, zodat je je benen kunt strekken of een broodje kunt kopen. Hierdoor duurt de rit met de bus iets langer dan wanneer je reist per huurauto of privétransfer. Het is wel goed om te weten dat de bussen niet naar elke plaats in Cuba rijden, zoals Playa Larga bijvoorbeeld. Dit kunnen we wel oplossen door een combinatie te maken met privétransfers. Wil je per bus reizen door Cuba? Bekijk onze ‘rondreizen per bus’.

Privétransfers

Een derde mogelijkheid is om je reis door Cuba te maken per privétransfer. Een privétransfer is een vooraf gereserveerde taxirit. Je wordt bij je casa opgehaald en naar je volgende casa gebracht. Reizen per privétransfer is een goede oplossing wanneer je niet zelf wilt rijden en geen lange ritten per bus wilt afleggen. Ook hier heb je het voordeel dat je niet op de weg hoeft te letten en kunt genieten van het uitzicht. Je kunt je chauffeur vragen om een toiletstop te maken of om onderweg een broodje te kopen. Je hebt de chauffeur niet de hele dag tot je beschikking om ook een toeristische stop te maken. Wil je bijvoorbeeld van Havana naar Trinidad en een tussenstop maken in Santa Clara, kunnen we twee taxiritten voor je reserveren. De kosten per privétransfer zijn ongeveer gelijk aan autohuur wanneer je de kosten van de auto en bijkomende kosten ter plaatse van autohuur met elkaar vergelijkt.

Wil je meer info over zelf rijden of je laten rijden in Cuba? Check deze artikelen:
–         Autorijden in Cuba
–         Met een huurauto door Cuba

Ben jij enthousiast geworden over een reis door Cuba? Bekijk dan onze samengestelde rondreizen per bus of met een huurauto. Of stel je eigen reis samen middels onze Cuba-bouwstenen.

background-pattern