Naar boven

Huurauto Cuba

Met een huurauto door Cuba

blog

Geschreven op
zondag 18 maart
Geschreven door
Juliette Driel

Met je eigen huurauto door Cuba rijden geeft het ultieme gevoel van vrijheid. Je kunt stoppen waar je wilt: bij een verlaten strand of op een koloniale plaza in een dorp onderweg.

Huurauto cubaIndividueel rondreizen door Cuba

Wie naar Cuba gaat, moet al gauw een keus maken: ga ik met een groepsreis, of kies ik ervoor om zelfstandig te reizen? Aangezien je nu op het blog van individuele reisorganisatie Cuba online bent beland, heb je waarschijnlijk het plan omgevat om zelfstandig te gaan. Hartstikke leuk! En dan de volgende keus: ga je zelf rondreizen met een huurauto, of kies je voor de openbare bus? In dit blog geven we je wat meer info over het reizen per eigen huurauto.

Vrijheid blijheid onderweg

Rondrijden met een huurauto is populair, want zo heb je alle vrijheid om onderweg te stoppen waar je wilt. Met de openbare bus kun je niet op bepaalde stranden komen, niet onderweg een stop maken in een onverwacht dorp of vertrekken op het tijdstip dat het jou uitkomt. Oftewel, met een huurauto ben je vrijer om te kiezen hoe je je reis wilt beleven.

cuba-straat-oldtimerReserveer je auto op tijd

Hou er rekening mee dat Cuba dit jaar een populaire reisbestemming is en er maar een beperkt aantal huurauto’s is. Wat dat betreft is in Cuba de vraag op dit moment veel groter dan het aanbod. Reserveer je huurauto daarom ruim op tijd van te voren; in de drukke toeristenmaanden zijn de auto’s al drie tot vier maanden van tevoren volledig uitverkocht. Wat goede planning loont dus.

 

Kies een betrouwbare maatschappij

Zorg dat je je auto bij een betrouwbare maatschappij huurt. Op Cuba zijn geen internationale autoverhuurmaatschappijen, alleen lokale verhuurders. Pech onderweg of schade kan je hele vakantie ruïneren als het autoverhuurbedrijf niet snel en efficiënt hulp biedt. Cuba online werkt daarom met betrouwbare autoverhuurbedrijven Viacar en REX, zodat we weten dat áls er iets gebeurt, je ter plaatse goede ondersteuning krijgt.

TAutohuur cuba vakantieips van de Cubaspecialisten

De reisspecialisten van Cuba online kunnen je helpen bij het adviseren welke route of welke auto voor jouw reis het meest geschikt is. Pik je je auto op in Havana en lever je hem daar ook weer in? Of kies je ervoor naar het oosten te rijden en hem daar achter te laten? Wil je één bestuurder registeren, of twee? En welke vorm van verzekering heb je nodig? Je kunt alle vragen stellen en wij helpen je graag.

 

Meer info > check deze artikelen

Op zoek naar meer info over het rijden met je eigen huurauto in Cuba? Dan zijn ook deze artikelen wellicht interessant:
> Autorijden in Cuba

Zelf naar Cuba?

Geïnspireerd geraakt om zelf met een huurauto door Cuba te reizen? Bekijk dan onze inspiratiereizen naar Cuba of bouw je ideale reis naar Cuba met behulp van onze bouwstenen.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern