Naar boven

Autohuur

Algemene informatie

Auto huren in Cuba

Bij Riksja Cuba kun je ook terecht voor je autohuur Cuba (alleen in combinatie met Cuba bouwstenen of een rondreis Cuba). Rondrijden in Cuba op eigen houtje is leuk, avontuurlijker dan per georganiseerde busreis en bovendien veilig. Met een huurauto bepaal je zelf je tempo en kun je stoppen waar en hoelang je wilt. Eenmaal de stad uit is het verkeersbeeld rustig omdat in Cuba weinig verkeer is. Lees meer terug over het reizen met de auto in het Cuba reisblog. Reizigers die liever niet zelf autorijden of geen rijbewijs hebben, bieden we de mogelijkheid om Cuba per Viazul bus te verkennen.

Je ontvangt van ons een uitgebreide wegenkaart die je goed over de hoofdwegen leidt. De bewegwijzering en straatnamen op Cuba laten nog wel eens te wensen over. Een woordje Spaans is dus wel een voordeel, maar geen must. Neem eventueel een Lonely Planet reisgids mee, omdat de gedetailleerde kaarten die hierin staan goed van pas komen.

Ondanks dat de wegen rustig zijn in Cuba, lopen er langs de kant van de weg vaak mensen en dieren en zitten er ‘potholes’ (gaten) in het asfalt. Hoewel je bij het zien van de lege weg wellicht de neiging hebt om het gaspedaal nog eens extra in te drukken, is het juist belangrijk om alert te blijven.

auto tanken cuba

Lokale service & beschikbaarheid auto’s op Cuba

Op Cuba zijn geen internationale autoverhuurmaatschappijen, alleen lokale verhuurders. Pech onderweg of schade kan je hele vakantie verpesten als het autoverhuurbedrijf niet snel en efficiënt hulp biedt. Riksja Cuba werkt daarom met autoverhuurbedrijven Viacar en REX zodat we weten dat àls er iets gebeurt, je ter plaatse goede ondersteuning krijgt.
Anders dan op andere vakantiebestemmingen, is het aantal huurauto’s op Cuba beperkt. Vooral in de meivakantie, de zomerperiode en in december neemt de beschikbaarheid snel af. We raden je aan om ruim op tijd je reis te reserveren. Ook raden we je aan om na aankomst in Cuba niet direct de huurauto in te stappen om naar je overnachtingsplaats te rijden. Het is veiliger om eerst te acclimatiseren en uit te rusten van je vlucht.

Prijzen zijn geldig t/m oktober 2020

Handige weetjes voor autohuur in Cuba:

  • In Cuba is het niet verplicht om een internationaal rijbewijs te hebben als je een auto wilt huren. Een geldig rijbewijs uit eigen land is voldoende.
  • De minimumleeftijd voor autorijden in Cuba is 21 jaar.
background-pattern