Naar boven

Paklijst Cuba: wat mag je niet vergeten?

blog

Geschreven op
woensdag 31 juli
Geschreven door
Juliette Driel

Niets zo vervelend als iets vergeten wanneer je op vakantie gaat, daarom is het handig om van tevoren een inpaklijst na te lopen. Als je naar Cuba op reis gaat kun je namelijk niet zo snel ‘even’ een nieuwe bikini of zonnebril kopen. Cuba heeft namelijk geen overdaad aan spullen zoals wij dat hier in het Westen gewend zijn. Dus een gevalletje van je favoriete zwembroek vergeten, betekent in Cuba gewoon dikke vette pech. Of je loopt er, per toeval, één tegen het lijf die een maat te klein is en loopt daar vervolgens de rest van je vakantie in. Om jullie deze vakantiestress te besparen hebben wij een speciale inpaklijst voor je vakantie naar Cuba samengesteld. Hiermee ga je écht voorbereid op reis. Beloofd!

reizen-paspoort-zonnebrand-wereldbol-zand-strand-vakantie

Een goede voorbereiding is het halve werk

Wat wij altijd handig vinden is om ruim voor vertrek te checken of je nog vaccinaties nodig hebt. Hoewel ze voor Cuba niet verplicht zijn, wordt er wel geadviseerd om je te laten inenten voor hepatitis A en DTP. Mocht je langer dan twee weken naar Cuba gaan wordt buiktyfus ook aangeraden. Vergeet niet om je gele vaccinatieboekje mee op reis te nemen. Je kan je makkelijk en snel laten inenten in je eigen huis of op werk met Thuisvaccinatie.nl. Wij hebben goede ervaringen met ze en er werken alleen deskundige artsen die langskomen wanneer het jou uitkomt, ’s avonds en zelfs in het weekend!

Verder is het slim om de volgende medicijnen mee te nemen voor je reis naar Cuba:
– Paracetamol
– Norit
– Anticonceptie
– Pleisters en verband
– Pincet
– Muggenspray: deet of zensect
– Desinfecterende gel

Wat mag je zeker niet vergeten?geld-cuba

Het is sowieso handig om een standaard inpaklijstje na te lopen. Onze Cuba expert Dayna heeft inpakken tot een ware kunst verheven en met haar tips kom je een heel eind! Voor Cuba gelden naast de standaard dingen, ook speciale ‘inpakregels’. Naast de gebruikelijke spullen zoals kleding, schoenen en een goed gevulde toilettas zijn er nog een aantal dingen die je liever niet wilt vergeten in Cuba. Ook omdat niet alles voor handen is in Cuba is het goed om de volgende dingen vanuit huis mee te nemen:

  • Cash euro’s om in te wisselen voor CUC’s op de luchthaven
  • Een navigatieapp: de TomTom is verboden op Cuba, maar je kunt met offline apps gebruik maken van de wegenkaarten in Cuba. Super handig en onmisbaar voor je reis! Je kunt maps.me, ForeverMaps, Pocket Earth en CityMaps2Go (voor Android) downloaden. Zorg ervoor dat je de app van te voren download (in Cuba weet je nooit of je bereik met het internet sterk genoeg is om iets te downloaden)
  • Triposo: een leuke app met handige tips en weetjes over Cuba. Het is een online reisgids waar je alle informatie over Cuba bij de hand hebt. Ik heb dankzij de app veel informatie ter plekke kunnen vinden over musea die te bezoeken zijn en leuke restaurants waar je kunt eten. De app is ook nog eens gratis en je hebt altijd een offline reisgids bij de hand.
  • Nationaal rijbewijs: een internationaal rijbewijs is voor Cuba niet nodig. Je kunt dus gewoon met je Nederlandse of Belgische rijbewijs naar Cuba gaan.
  • Toeristenkaart: voor Cuba heb je geen visum nodig maar krijg je een toeristenkaart. Wij regelen deze voor je als je je reis bij ons hebt geboekt.
  • Een Cuba verklaring: de Cuba verklaring is verplicht in Cuba en daarmee toon je aan dat je in het bezit bent van een geldige reisverzekering.
  • Handdoeken: in de casas particulares zijn handdoeken voorzien, je hoeft dus niet zelf met een stapel te sjouwen. Een badhanddoek is wel handig om mee te nemen.

 

Verder raden wij aan om de meest recente versie van de Lonely Planet Cuba mee te nemen. Er veranderd zoveel in Cuba in zulke korte tijd, dat de Lonely Planet meerdere edities heeft. Er staan zoveel praktische tips in, over vervoer maar ook over must do’s, leuke restaurants en handige weetjes over Cuba. Daarnaast is het ook super handig om informatie over Cuba bij de hand te hebben. Je hebt namelijk niet altijd internet en dan is het fijn om het in een ouderwets boek op te kunnen zoeken.

Inpaklijst gecontroleerd?

Heb je de inpaklijst nagelopen? Dan ben je good to go! Nog zin om je in te lezen voordat je vertrekt? Bekijk dan onze reistips op onze blog.  Mocht je zelf nog handige toevoegingen hebben voor deze inpaklijst voor Cuba, laat het ons dan weten. Zo helpen we elkaar en andere reizigers weer!

background-pattern