Naar boven

De clichés van Cuba

blog

Geschreven op
maandag 11 juli
Geschreven door
Juliette Driel

Rum museum, Santiago de Cuba Cuba is populair. Nu de banden met Amerika worden aangehaald, hebben veel reizigers het gevoel dat ze nu moeten gaan voordat het gaat veranderen. Toch zullen er een paar Cubaanse cliches die de komende jaren ongetwijfeld nog wel blijven bestaan. Deze clichés wil je niet (en kún je eigenlijk ook niet) missen tijdens een reis door Cuba. We zetten ze graag voor je op een rij:

Cubaanse Rum
Dé nationale drank van Cuba. Een bezoek aan El Museo del Ron Havana Club is dan ook zeker een aanrader. De gids legt je het proces uit en het proeven van de rum uit verschillende jaren leert je meer over de verschillende smaken. We vragen ons af hoeveel mensen op Cuba zijn geweest zonder het drinken van een Cuba Libre of een Mojito…

sigaren-vinales-cubaSigaren
De Cubaanse sigaar volgt als tweede. Bezoek je Vinales, dan zie je de schuren waar de tabaksbladeren hangen te drogen. Om het cliché nog completer stap je op een paard en rijd je dwars door de tabaksvelden. Boeren werken hard op het land, een uitzicht waar je u tegen zegt en de Spaanse vriendelijke gids die je meer vertelt over het leven op het platteland. In onder andere Havana vind je een sigarenfabriek waar je meer leert over het complete productieproces. Zelf probeerde ik een sigaar tijdens een gezellige avond, niet helemaal voor mij weggelegd 😉 Maar misschien dan als goede souvenir voor het thuisfront?

Salsa
De Cubanen lijken geboren te zijn met swingende heupen en een uitstekend ritmegevoel. Als je liever de danspasjes achterwege laat, geniet dan lekker van de live muziek die je op iedere hoek van de straat wel hoort. Zelf konden wij het niet laten om een cd te kopen van een van de straatartiesten.

mooie-oldtimer-cubaOldtimers
Of je nou met een huurauto of met het openbaar vervoer door Cuba reist, een ritje in een oldtimer tijdens je reis is een must-do. Je kunt een klein stukje met een oldtimer-taxi of kies voor een langere citytour in Havana. Daarnaast zie je ze door het hele land rijden in allerlei vrolijke kleuren, wat al een bijzonder gezicht op zich is.

Tel bij deze vier clichés het zonnige klimaat, de witte stranden en de sfeervolle plaatsen op en je reis naar Cuba is compleet…

 

Meer info > check deze artikelen
Op zoek naar meer info over de clichés van Cuba? Dan zijn ook deze artikelen wellicht interessant:
> Cubaanse rum cocktails
> Een kijkje in een Cubaanse sigarenfabriek
> Salsa dansen in Cuba
> Het wagenpark van Cuba

Zelf naar Cuba?
Geïnspireerd geraakt om zelf door Cuba te reizen? Bekijk dan deze Cuba reizen en bouwstenen die wij voor je hebben uitgekozen en die je met een huurauto of bus aan elkaar kunt rijgen tot je eigen ideale Cuba-reis.

background-pattern