Naar boven

Cuba reisverslag

blog

Geschreven op
woensdag 2 december
Geschreven door
Juliette Driel

havana-oldtimer-huismanWe beginnen onze reis in Havana en bij het zien van de huizen denken we: waar zijn we beland? Onze casa ziet er goed uit en bij het ontbijt blijkt alles mee te vallen. We krijgen broodjes, vers fruit, een eitje en zelfs cake. We besluiten Havana te verkennen en ’s avonds bij het bekende ‘La Bodeguita del medio’ te eten. Ondanks de verwachtingen valt het eten een beetje tegen, maar we staan wel op de muur vereeuwigd. De volgende dag gaan we naar Parque Central voor een rondrit in een Oldtimer. Dit is echt een aanrader, want wat ontzettend gaaf zijn de auto’s hier! Meteen ook heel Havana gehad in onze knalroze Amerikaanse bolide.

We hebben een auto gehuurd om mee over het eiland te trekken. Rijden in Cuba is goed te doen, als je de gaten, honden en fietsende mensen op de snelweg ontwijkt.

vinales-tabaksboer-huismanDe volgende stop is Viñales. Dit boerendorp is een groot contrast met Havana. De huisjes in zijn allemaal mooi gekleurd en je vindt er veel paladares. Onze casa was prachtig! Heel mooi schoon en de gastvrouw zorgde ervoor dat ons niets ontbrak. We maken de volgende dag een paardrijtocht door de Vallei. De tabaksboer legt ons in duidelijk Spaans het hele proces van zaadje tot sigaar uit. Hij rolt voor ons een sigaar volgens familierecept die we allemaal proberen. Als we daarna om half 12 naar de cafetaria gaan, worden we raar aangekeken als we zeggen dat we nog geen rum in onze cocktail hoeven. ‘S avonds drinken we een Daiquiri en een mojito in de gezellige bar ‘3J de Tapas’.

Na een leuke maar bezwete tocht door La Cueva de Santo Tomás vervolgen we onze reis naar Las Terrazas waar we een tour met gids door het gebied hebben. We krijgen uitleg over hoe het gebied is ontstaan, hoe ze hier vroeger koffie verbouwden, we gaan langs Baños del San Juan om af te koelen en eindigen met een lekkere lunch met rijst, kip en zwarte bonen

trinidad-straat-huismanDe 4e plek waar we heengaan is Trinidad. We hobbelen over de keitjes in de straat naar onze casa. ‘S avonds eten we bij ‘Sol Ananda’. Dit restaurant heeft naast Cubaanse gerechten ook Mexicaanse, Italiaanse en Puerto Ricaanse gerechten. In Havana hadden we een berghike naar een waterval geboekt en de volgende dag worden we met een soort Russische legertruck naar het beginpunt op de berg gebracht. Het was een leuke ervaring maar de tocht was behoorlijk zwaar! Als we de volgende dag een bicitaxitour door Trinidad hebben, krijgen we een goed beeld van het Cubaanse leven. De Cubanen halen eten met een bonnenboekje en de keus is beperkt tot (natuurlijk) rijst, kip en zwarte bonen. We besluiten om ’s middags naar Playa Ancón te gaan. Dit witte strand met strak blauw (en warm!) water is heerlijk om even bij te komen. Als je in Trinidad bent, ga dan vooral eten bij ‘Restaurante Museo 1514’. De tafels staan vol met glazen en serviesgoed en de sfeer is er ontzettend gezellig. Een bandje speelt salsamuziek en het danspaar nodigt ons uit om mee te dansen. We hebben die avond ook salsa-les in de achtertuin van een local. Ze zegt dat we moeten blijven oefenen en gaan dat doen in ‘Casa de la musica.’ Dit is gevestigd naast de kerk op grote trappen en na een paar mojito’s zit de salsa er helemaal in!

varadero-zee-huismanOp naar het laatste adres om uit te rusten: Varadero. Het strand vlakbij onze casa is niet speciaal dus we gaan op zoek naar een strand met bedden en parasols. Deze stranden vind je bij het winkelcentrum ‘Plaza America’ en tussen de hotels die aan het strand liggen. In oud Varadero (Santa Marta) vind je de 2 beste restaurants, namelijk: ‘El Mojito’ en ‘Fiesta del Carbon’. Bij beide kun je heerlijk eten, maar ‘Fiesta del Carbon’ is het gezelligst. We gaan er heen met een Oldtimer taxi die ons ook weer komt ophalen. Na een ochtend snorkelen bij Playa Coral zit de reis er helaas al weer op. Alles tijdens deze reis was tot in de puntjes geregeld door Riksja Travel en we hebben dan ook ontzettend genoten van Cuba!

Met vriendelijke groet,
Familie Huisman

 

Wil je net als de familie Huisman Cuba bezoeken? Kijk dan eens bij onze Cuba-bouwstenen of ga terug naar het overzicht van alle artikelen

background-pattern