Naar boven

Cubaanse stranden; hoe en wat tijdens je Cuba reis

blog

Geschreven op
maandag 21 oktober
Geschreven door
Juliette Driel

Cuba stranden

In vrijwel iedere Cuba rondreis worden koloniale gebouwen in de steden en salsa sferen afgewisseld met één of meerdere tropische stranden. Afhankelijk van je reisroute en je eigen voorkeuren kan je kiezen tussen deze stranden, wij helpen je hier graag bij. Hieronder vind je in het kort de mogelijkheden:

Verlaten paradijseiland – Cayo Levisa

Gelegen voor de westkust en gemakkelijk in te plannen tijdens je Cuba rondreis. Je komt hier om te genieten van het strand, de zee, de zon en de rust. Meer kun je en wil je hier ook niet doen. Je verblijf op dit strand is onbezorgd en rustig. Reserveer wel op tijd, er is door de exclusiviteit beperkte beschikbaarheid.

Bungalow bij palmenstrand – Maria la Gorda

Verder weg dan Cayo Levisa, want het ligt afgelegen in het zuidwesten van Cuba. Je verblijft hier vlakbij een beschermd natuurgebied en daardoor wordt het strand zo natuurlijk mogelijk gehouden. Kijk daarom niet raar op als er een verdwaald biggetje of zwerfkat over het strand loopt. Of als er na een storm veel palmbladeren en aangespoeld hout op de stranden liggen. Vanuit je simpele bungalow in de tropische tuin zijn er hier naast luieren ook mogelijkheden om met een gids de natuur in te trekken.

Wegdromen op parasol eiland – Cayo las Brujas

Dit (schier)eiland is op vele manieren aan te raden; na aankomst, voor je terugvlucht of halverwege je reis. Hier vind je sfeervolle houten bungalows en spierwitte stranden. Het verschil zit in de ligging en gemakkelijke bereikbaarheid; met je huurauto ben je flexibel om de omliggende cayo’s te ontdekken.

Luieren in Varadero

Dit is het meest ontwikkelde kustgebied van Cuba. Omdat je al dicht bij de luchthaven bent is het een ideaal einde van je Cuba rondreis. Bij aankomst in Varadero kun je de huurauto alvast inleveren en genieten van een comfortabel verblijf aan lange witte stranden. Door de opzet van grote all-inclusive resorts moet je hier niet het authentieke Cuba verwachten.

Cuba koralenstrand – Santa Lucia

Dit is één van de betere duikplekken van Cuba. Hier vind je uitgestrekte stranden met een van ’s werelds grootste koraalriffen. Tijdens je duik zie je onder andere koraalmuren, scheepswrakken en ‘swim throughs’. Bull sharks komen hier het hele jaar voor. Om te duiken ga je mee met een boot de zee op.

Zon, zee, zonder zorgen – Playa Pesquero

Het strand van Playa Pesquero in het oosten van Cuba is minder toeristisch dan Varadero, maar ook hier tref je een comfortabel strandverblijf in een resort. Je verblijft iets buiten de drukke badplaats Guardelavaca op nog geen 45 minuten rijden van Holguin airport. Daarom is Playa Pesquero een ideaal verblijf wanneer je reis eindigt in het oosten van Cuba.

Spierwitte stranden van Cayo Largo

Naar onze mening de mooiste stranden van Cuba. Wittere stranden en een blauwere zee zul je niet snel meer tegenkomen. Je moet er dan wel wat moeite voor doen om hier te komen. Cayo Largo is alleen te bereiken per binnenlandse vlucht vanaf Havana of Varadero, dit maakt het exclusiever. Het verblijf hier is op basis van all inclusive.

Bel of mail ons voor meer informatie over deze strandmogelijkheden.

Ga terug naar het overzicht van alle artikelen
background-pattern