Naar boven

Kun je in de zomer naar Cuba?

blog

Geschreven op
woensdag 17 februari
Geschreven door
Juliette Driel

Cuba reis in de zomerWie van plan is om naar Cuba te gaan, zal er al snel achterkomen dat de beste reistijd tussen november en april is. Maar wat nou als je gebonden bent aan de zomervakantie?

 

De beste maanden om een reis naar Cuba te maken, zijn november tot en met april. Dat komt voornamelijk omdat het dan de droge tijd is; minder kans dus op buien en meer kans op blauwe luchten en een lekker zonnetje. Maar betekent dat dus dat het een slecht idee is om tijdens de zomermaanden naar Cuba te gaan…?

 

cuba-blog-reizen-zomer-dominoWie zich inleest, zal al snel informatie tegenkomen over het ‘orkaanseizoen’ in Cuba. Deze loopt ongeveer van half juni tot en met oktober – pin ons er niet op vast, want met de klimaatschommelingen de laatste tijd houden ook de tropische stormen zich niet zo goed meer aan de planning. Feit is wel dat het vooral gedurende de maanden juli, augustus en september wat meer regent. Meestal is dit echter een stevige, maar korte bui, aan het einde van de middag, waarna het al snel weer opklaart.

 

cuba-blog-reizen-zomer-cayo-levisaEchte grote orkanen komen in Cuba niet vaak voor. Maar komen ze aan land, dan kan (een deel van) de regio ontregeld raken. De laatste grote orkaan was in oktober 2012, toen orkaan Sandy aan land ging in de regio rondom Santiago de Cuba. En eind augustus/begin september 2008 waren er twee grote orkanen die vooral veel schade aanrichtten aan huizen en gebouwen in het westen van Cuba. Toch is het risico dat je een orkaan meemaakt, erg klein. Onze lokale agent ter plekke in Cuba houdt het weer gedurende deze periode goed in de gaten en zal je route omboeken als er toch een dreiging ontstaat.

 

cuba-blog-reizen-zomer-winkeltjeEen heleboel van onze reizigers gaan in de zomermaanden naar Cuba en het is dan ook hoogseizoen. Zelf hebben we ook meerdere malen tijdens de zomer gereisd en geen enkel probleem ervaren. Een kleine tip van ons: vooral in augustus lopen de temperaturen en de luchtvochtigheid in Cuba flink op. Dan is het verstandig om niet een te druk en snel reisschema af te werken, maar ’s middags een siësta te houden. Ook kan het lekker zijn om wat extra nachten in een hotel met zwembad of aan het strand door te brengen. Maar goed, dat is natuurlijk sowieso altijd een goed advies als je vakantieplannen aan het maken bent!
Goede strandopties om even af te koelen zijn bijvoorbeeld onze bouwstenen Tropisch paradijseiland op Cayo Levisa, Luieren in Varadero of Cuba koralenstrand in Santa Lucia.

Meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs!

background-pattern