Naar boven

Het koralenstrand van Santa Lucia

bouwsteen

 • Reisschema:
  Santa Lucia
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Activiteit:
  relaxen aan het strand
 • Reissom:
  vanaf € 168,- p.p. bij 2 personen
✔ Combineer je strandverblijf met duiken en snorkelen
✔ Duikpakket optioneel bij te boeken
✔ Een van 's werelds grootste koraalriffen
✔ Er is geen dorpje, vanuit de hotels worden activiteiten georganiseerd
✔ Het ligt op circa 3,5 uur rijden van Holguin airport of Camaguey
Cuba Santa Lucia
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Santa Lucia kust

Tijd voor verblijf in een resort, direct aan een langgerekt, wit zandstrand. Is Santa Lucia de laatste bestemming op je Cuba reis, dan lever je je huurauto bij aankomst in. Je verblijft in een comfortabel resort. De lage gebouwen waarin de kamers zich bevinden liggen verspreid in een tuin en geven een knus gevoel. Verder zijn er verschillende barretjes en een groot zwembad met terras en ligstoelen. Het animatieteam zorgt voor sportieve activiteiten in de middag en shows en entertainment in de avonduren. Alle maaltijden, lokale drankjes, snacks, niet-gemotoriseerde watersporten, het gebruik van de badhanddoeken en de entree van de discotheek zijn inbegrepen.

Decorative torn edge

Dag 2 – Santa Lucia, verblijf

Deze dagen kun je, als je dit wilt, gaan duiken. Het rif ligt vlakbij de kust en de watertemperatuur ligt rond de 25 graden. De gemiddelde duikdiepte is ca. 25 meter. Tijdens het duiken bij Santa Lucia zie je koraalmuren, scheepswrakken, holen, ‘swim throughs’ etc. Bij Shark’s point komen bull sharks het hele jaar voor. Tussen de duiken door ga je naar Coco beach, een verlaten strandje waar je wat kunt uitrusten. Als je wilt, kunnen we van te voren een duikpakket voor je reserveren.

Een duikcursus in Cuba raden we niet aan, enerzijds omdat Cubaanse duikleraren doorgaans niet zo goed Engels spreken, anderzijds omdat de meest geaccepteerde cursus (PADI) niet in Cuba gegeven wordt – het is Amerikaans.

Decorative torn edge

Dag 3 – Santa Lucia, verblijf

Duikers mogen vandaag indien ze morgen gaan vliegen, in ieder geval ’s middags, niet meer duiken. Uiteraard is het een prima idee om met je badhanddoek, zonnebrand en -bril naar het strand te gaan en de rest van de dag met een boekje in de hand door te brengen.

Wil je toch nog wat doen en bijvoorbeeld wat van de omgeving zien: bij de excursiebalie van het hotel kan een dagtochtje worden geboekt naar de Bahia de Nuevitas, een lagune met honderden felroze flamingo’s die er het hele jaar door verblijven. Prijs ca. CUC 59.

Decorative torn edge

Dag 4 – Santa Lucia, vertrek

Als je vroeg opstaat kun je nog één keer genieten van de zonsopgang vanaf het strand van Santa Lucia of een duik nemen in het zwembad.

Wanneer je je Cubareis eindigt in Santa Lucia, is vandaag de transfer geregeld naar Holguin luchthaven aansluitend op je terugvlucht naar Nederland.
Reis je verder door Cuba, dan houd je tijdens je verblijf in Santa Lucia de auto en rijd je vandaag naar Santiago de Cuba of, wanneer je de andere kant op reist, richting Trinidad.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Het koralenstrand van Santa Lucia

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Buena Vista Santiago de Cuba

 • Santiago de Cuba
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 95,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Cuba Trinidad uitzicht
bouwsteen

Living la vida local in Trinidad, Cuba

 • Santa Clara - Trinidad
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 148,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern