Naar boven

Wel of geen Varadero

blog

Geschreven op
woensdag 15 oktober
Geschreven door
Juliette Driel


Bij het plannen van mijn reis, vond ik het lastig om de keuze te maken of ik wel of niet naar Varadero zou gaan. Cuba VaraderoMijn idee was om mijn reis door het westen van Cuba relaxt af te sluiten. Doordat mijn terugvlucht vanuit Varadero vertrok, leek dit een logische optie.

Ik weet niet of het een handig idee van me was, maar ik ging input vragen aan mijn reislustige collega’s. De eerste collega: “Nee, niet doen! Je hebt het gevoel dat je niet meer op Cuba bent. Het is gelijk een andere wereld!” De andere zei: “Als je je instelt op grote all-inclusive resorts, dan kun je hier heerlijk relaxen”.

Twijfel, twijfel… Want met het plannen van mijn reis wil ik altijd de leukste keuze maken en het liefst niks missen. Dit is ook tegenstrijdig, want als reiziger (met maar een beperkt aantal vakantiedagen) kan ik niet alles. Hier heb ik me bij neergelegd en ik probeer zoveel mogelijk te genieten van de momenten die ik wél heb in een nieuw, bijzonder land.
Varadero strand reisblog

 

Maar die keuze dus, what to do? Knoop doorgehakt, ik ga naar Varadero, in een resort, met al mijn vooroordelen. We komen aan en de kamer is prachtig en ruim. Via het grote zwembad lopen we naar het strand. Ik leg mijn (dikke, all-inclusive) badlaken op één van de vele strandbedjes en ik sprint de zee in. Wauw, wat is dit water helder en mooi! We koelen af, lopen langs de strandbar voor een cocktail en relaxen op ons bedje met prachtig uitzicht over de oceaan. Ik vraag me af waarom ik hierover getwijfeld heb… Hoe fijn is dit?!

Dan komt de avond – we eten in het meest sfeerloze buffetrestaurant waar ik tijdens mijn reis door Cuba ben geweest. De gasten komen binnen en trekken een sprintje (zoals ik naar de zee) naar het eten en scheppen de borden zo vol mogelijk. De TL-verlichting maakt het plaatje compleet. Ik vraag me af waarom ik hiervoor gekozen heb…

reisblog zwembad VaraderoIn plaats van ons te storen aan de instelling die vakantiegangers in dit resort hebben, laten we dit los en besluiten we (op onze laatste dag van onze reis) er een feestje van te maken! We beginnen met een ontbijt met alleen maar vers fruit (en we mogen zoveel pakken als we zelf willen). We gaan badmintonnen op het strand. Dit blijkt niet onze beste kwaliteit en stappen over op de volleybal. Om af te koelen neem ik een duik in het water, daarna even bijkomen met een lekker koud citroendrankje op het strandbedje. Dan zeilen en snorkelen in het blauwe water om vervolgens een potje te pingpongen. ’s Avonds raden we de artiesten bij de muziekquiz, spelen we een potje bingo en volgen we (mocht niet ontbreken) een salsalesje…

We lachen, we vermaken ons, genieten van de zee, doen aan alle spelletjes mee en sluiten onze reis super af. Een top afsluiter van een prachtige reis! Ondertussen vraag ik me af wat ik iemand zou aanraden… wel of geen Varadero?

 

Wil je ook Varadero bezoeken? Kijk dan eens bij onze Varadero-bouwsteen of ga terug naar het overzicht van alle artikelen

background-pattern