Naar boven

Het klimaat in Cuba – beste reisperiode

blog

Geschreven op
maandag 25 november
Geschreven door
Juliette Driel

cuba cayo largo strand

Heb je plannen om binnenkort op reis te gaan naar Cuba, dan heb je je vast al afgevraagd wat voor weer het daar is. Is het lekker warm? Schijnt de zon? Of, heb ik last van de regen en het orkaanseizoen? Dit zijn vragen die vaak opspelen, maar waar je niet altijd direct antwoord op hebt. Hierbij onze ervaringen met het weer op Cuba:

Cuba kent een subtropisch klimaat. De gemiddelde temperaturen liggen tussen de 25 en de 30 graden. Het land is het hele jaar door te bereizen en een ideale bestemming als je van warm weer houdt. Gelukkig zijn er ook genoeg stranden waar je af en toe naar toe kunt voor een verkoelende duik in zee.

De beste reistijd:
De beste periode om een rondreis door Cuba te maken, is tijdens de maanden december tot en met April. Het is dan namelijk droog en zonnig in Cuba. Met gemiddelde temperaturen rond de 26 graden is het ook wat koeler dan de rest van het jaar. Dit is volgens ons een ideale periode om een rondreis te maken door het eiland.

cuba malecon zonsondergangReizen tijdens het orkaanseizoen:
Van juli tot half november loopt officieel het orkaanseizoen, met september en oktober als piekmaanden. Sommige jaren zijn er geen of weinig orkanen, andere jaren juist weer wat meer. Toch kun je ook tijdens deze periode naar Cuba; juli en augustus zijn zelfs hoogseizoen maanden. Er vallen tijdens deze periode geregeld tropische buien en het is warm en vochtig, maar door de zeewind trekt de lucht ook snel weer open en kun je alsnog genieten van de zon.
Mocht er tijdens je reis door Cuba een orkaan voorbij trekken kan het voorkomen dat we je reis moeten aanpassen omdat sommige gebieden niet meer bereikbaar zijn. Uiteraard houdt onze lokale agent eventuele orkaan ontwikkelingen nauwlettend in de gaten zodat we dit tijdig voor je kunnen doen.

Wij zouden zeggen: neem je poncho mee, je slippers, je badkleding en dan zit je (met een beetje geluk) in Cuba altijd goed.

Ga terug naar het overzicht van alle artikelen.
background-pattern