Naar boven

Op het ritme van

blog

Geschreven op
donderdag 29 augustus
Geschreven door
Juliette Driel

Cubaanse muziek - Septetio Santagiaguero

Amersfoort, augustus 2011. Met een drankje in de hand, genietend van een heerlijk zonnetje, sta ik in het centrum van Amersfoort waar de Dias Latinos gaande zijn. Een Latijns-Amerikaans muziekfestival met verspreid over het centrum podia met optredens. We blijven stilstaan bij een Cubaanse band van 7 mannen, allen met een zwarte broek aan en een rood overhemd. De Cubaanse son klinkt over het plein en de dag is compleet. Wat een heerlijke muziek! Het blijkt Septeto Santiaguero te zijn, een Cubaanse groep die in 1995 is opgericht.

Santiago de Cuba, maart 2012. Samen met mijn vriend loop ik tijdens onze Cuba reis door de straten van Santiago. Sinds het begin van onze reis, zo’n tweeënhalve week geleden, hebben we al verschillende muziek optredens gezien, we zijn verkocht door de Cubaanse muziek. Zodra we langs de Casa de la Trova lopen (letterlijk vertaald; troubadour huis) zien we een poster hangen met de aankondiging voor die avond; Septeto Santiguero! ’s Avonds staan we hier weer met een drankje in de hand te genieten van de muziek, ditmaal in een ietwat andere setting. En de mannen dragen weer hun rode overhemden.

Augustus 2013. Het is nu twee jaar nadat ik Septeto Santiaguero voor het eerst heb gezien. Op 27 september treden ze op in Rasa, Utrecht. En we hebben kaartjes.. ben benieuwd of ze hun rode overhemd weer dragen!

Ga terug naar het overzicht van alle artikelen
background-pattern